_________________ so, so you think you can tell heaven from hell
blue skies from pain
can you tell a green field from a cold steel rail?
a smile from a veil?
do you think you can tell?
Nie znam, ale poznam w niedzielę;) i ocenię moim krytycznym uchem. Wypowiem się szerzej w przyszłym tygodniu.
paprocany się rozumie:D myśle że się nie zawiedziesz... choc na żywo nie miałam jeszcze przyjemności usłyszec...
blue skies from pain
a smile from a veil?
noo mam nadzieję że kiedyś będzie okazja... a z tą trasą to może niedokońca tak żle... bo do Łodzi mam trochę daleko:P a tak może szczęśliwie natrafię na koncert panów Normalsów:D
blue skies from pain
a smile from a veil?
póki co trasa z coma sie skonzcyla, najblizszy koncert to IX Tyski Festiwal Muzyczny im. Ryśka Riedla - Drugi dzień Festiwalu (niedziela, 29 lipca) godz. 15.30... warto pojechac;p
Napisałam już krótki komentarz w temacie "Festiwal Tyski", ale i tu napiszę słów kilka. Otóż nie było źle. Płyty bym ich nie kupiła raczej, ale koncert niezły. Bez wielkiej rewelacji, najsłabiej chyba wypadł wokalista. Mimo wszystko brzmią sympatycznie i naturalnie, a to dla mnie bardzo ważne. Tekstom się nie przysłuchałam specjalnie, ale nie były chyba złe. Wydaje mi się, że zespół jest zdecydowanie koncertowy i to też jest pewien plus.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Ja szczerze polecam tę kapelę, oni naprawdę zajebiste koncerty dają! I są z mojego miasta również;) Grają coś pod grunge - klimaty zbliżone do Soungarden, Nirvany:) Znam się osobiście z basistą Szkoda tylko, że dzisiaj grając taką muzykę w Polsce bardzo trudno jest się wybić... Bo teksty np. mają bardzo ciekawe, takie życiowe po prostu:)
no popatrzcie... usłyszałam o tym zespole parę dni temu (nawet ściągłam płytę) a teraz wszędzie widzę rozmowy o Normalszych ;) Niesamowite. moze wcześniej zwyczajnie nie zwracałam uwagi :P.
Audrey napisał/a:
Wydali 2 płyty
?? słyszłam że wydali 3, z czego pierwsza dostępna jest tylko w internecie (i jako-takiej nazwy nie ma).
jak dla mnie najlepsza piosenka to "nie ma mowy" <3
_________________ If I can't be my own
I'd feel better dead!
Normalsi kopią zad i urywają to, co facet ma najcenniejsze. Kapelkę poznałem na koncercie Comy w Stodole, coś koło roku temu i wsiąkłem. Żywioł na scenie, wyczesane piosenki, delikatny wokal Hypisika Szkoda, że to Coma była gwiazdą wieczoru, bo w połowie koncertu modliłem się o koniec, a gdy kończyli Normalsi to czułem niedosyt..
Drugi koncert, Juwe w tamtym roku. Pomijając to, że akustyk skaszanił im brzmienie to znowu wyczes.
"Łajza", "Ziemia", "Nie ma mowy", "Juda", "Mateusz Lewita" to moje typy.
Kapelkę poznałem na koncercie Comy w Stodole, coś koło roku temu i wsiąkłem. Żywioł na scenie, wyczesane piosenki, delikatny wokal Hypisika Szkoda, że to Coma była gwiazdą wieczoru, bo w połowie koncertu modliłem się o koniec, a gdy kończyli Normalsi to czułem niedosyt..
Byłeś na koncercie Comy?! Jej, masochizmem zaleciało. To na Happysad też pewnie chodzisz, trzeba przecież wiedzieć czego się nie lubi, hę? : >
Normalsów lubię. Szczerze mówiąc nic to wielkiego nie jest, ale całkiem przyzwoita kapelka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum