Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-14, 17:48
Nosowska
Autor Wiadomość
lather 

Wysłany: 2009-03-27, 13:34   Nosowska

Co myślicie o solowym projekcie Nosowskiej ??
Jeśli chodzi o albumy to według mnie najlepszy jest jej debiutowy, Puk Puk.
Następne tez niczego sobie, chociaż można znaleźć jakiś słaby punkt. Puk Puk jest dla mnie po prostu genialne pod wzgledem tekstowym i muzycznym :D

(Jeśli powtarzam temat to przepraszam, ale nie znalazłam takiego na forum :D:D)

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2009-03-27, 17:18   

Myślę, że Nosowska solo .. no sama nie wiem. Momentami wydaje się być lepsza nawet niż z zespołem. Puk, Puk to w rzeczy samej mistrzostwo, klimacik słuszny, teksty rewelacyjne. Milena nieco słabsza, ale też na duży plus. Do Sushi jakoś nigdy się od początku do końca nie przekonałam. UniSexBlues w całości nie słyszałam, więc przemilczę. Natomiast jeśli chodzi o piosenki Osieckiej to może to to i fajne, i ładne, ale jakoś mnie nie kręci (jak sama Osiecka zresztą i jej teksty). Kilka dobrych momentów, Kokaina całkiem ciekawa, ale w całości ciężkostrawna płyta.

lather 

Wysłany: 2009-03-27, 17:43   

Szczerze mówiąc to nie wiem dlaczego Puk Puk przeszło echem... Nikt już prawie nie pamięta o tym albumie.

jordi

Wysłany: 2009-03-27, 23:01   

hiroszima napisał/a:
Do Sushi jakoś nigdy się od początku do końca nie przekonałam

Najodważniejsza płyta Kasi i kto wie czy nie sprawiła że przestałem się ograniczać. To jest dowód na to że z muzyki elektronicznej również można wydobyć piekno garściami. Jeden z ciekawszych utworów na tej płycie "Przbiśnieg" (Gróóby, Keskese i rszta :P).
Kasia jest genialna, pisałem już może wielokrotnie, ale powtórzę że to ideał kobiety. Jedna płyta Heya - Echosystem jest trochę uproszczony, ale nie potrafię racjonalnie go ocenić, głos czyni tą płytę również niezwykłą... "Pam param pam tutu turu puk puk na na na na luli luli" <-- kocham ją za to, nadaje znaczenia nie-wyrazom, nucenie, sylabizowanie, bardziej urocze niż "guganie" niemowlaka :mrgreen:
Jako piosenkarka... Wyrobiła swój charakterystyczny niepodrabiany styl, no i ta jej przesławna chrypa, no i... satyrycznie...bajkowo...sympatycznie...dojrzale...kojąco...czasami tektowo wydawać by się mogło że zbyt prosto, ale nie... aforystycznie, no i jej "gugi" :P
Jako osoba... inteligentna, skromna (nie przesadnie), charyzmatyczna i oryginalna w swojej zewnętrznej powierzchowności... wygląd... dredy na łyso w rudych włosach, blond, brunatnie jakkolwiek nie zeszpeci swojego wyglądu... a czy ładna? Za ładna dla brzydkich a dla ładnych za brzydka ;-)
Mógłbym pisac i pisać, więc konczę zanim się zachłysnę :-P
Dodam jeszcze "Prosta rzecz" - dwie pieczenie na jednym ruszcie upieczone czyli Rojek i Nosowska, Hey i Myslovitz 8-) (cóż w ich przypadku nawet telewizyjnie wyświechtane utwory mają urok), choć wypada świetnie w duecie z Kukizem, Grabażem, Świetlickim, Kazikiem czy Renata Przemyk
Nabrałem ochotę na sushi :13:

lather 

Wysłany: 2009-03-28, 00:37   

jordi napisał/a:
"Przbiśnieg"

Jedna z ulubionych piosenek na tym albumie.
Faktycznie Nosowska wyrobiła sobie niepowtarzalny styl. Albo sie ja kocha albo nienawidzi :D
U Kasi szczegolnie mi sie podoba jej styl wypowiedzi, elokwencja i asertywnosc w pewnym stopniu :D I nie podlizuje sie a to duzy plus.

heledor 

Wysłany: 2009-12-22, 16:30   

Muzycznie najlepsza puk puk no i bardzo urokliwa UniSexBlues bo teksty na wszystkich są zajebiste.

ŹleMiWydała 
Podeszwa

Wysłany: 2010-02-23, 11:41   

Nosowska... Kocham, wielbię, ogólnie dla mnie wzór. Żadne teksty nie są takie jak jej.
Ma swoją osobowość, jak mało kto.
Jordi opowiedział tu o tekstach, które właśnie szczególnie mi się podobają.
Jak dla mnie Nosowska odwaliła o wiele lepszą robotę solo, niż z zespołem, zespół też dobry, ale tutaj było o wiele inaczej.
w połowie, w połowie

recoba20 
milo$Z

Wysłany: 2011-05-29, 21:37   

jednym słowem mistrzyni najlepsza wokalistka z zasadami i dobrymi tekstami w Polsce

recoba20 
milo$Z

Wysłany: 2011-05-29, 21:38   

jednym słowem mistrzyni najlepsza wokalistka z zasadami i dobrymi tekstami w Polsce

Odpowiedz do tematu