Nie wiem dlaczego nie ma tu jeszcze tematu na temat O.N.A
Ale nie martwcie się jestem ja
A więc ja się wychowałam na O.N.A i ryku Chylińskiej. Dokładnie chodzi o to ,że moja siostra ją uwielbiała i bardzo czesto jej słuchała co się mi udzieliło.Od dawna już jej słucham i wiem to i owo ,że nie moge powiedzieć ,że nie wiem nic
Owa artystka jest agrsywna słowie , są osoby , które tego nie trawią. Ja osobiście nie mam nic przeciwko jest poprostu szczera , mówi co jej na wątrobie siedzi i tyle
Teraz chciałabym przeczytać wasze zdanie na jej temat , a zwłaszcza na temat muzyki O.N.A i Chylińskiej ... bo jak wiadomo O.N.A już nie istnieje , a szkoda
No O.N.A. to był mocny zespół z kopem... pamiętam, że w podstawówce lubiałem bardzo tą kapele. W sumie wtedy nie wiedziałem nawet, że Chylińska jest tak wulgarna :D Mi to nie przeszkadza za bardzo, ale tu nie o szczerość chodzi napewno, bo przecież szczerość można wyraźic łagodniej, no ale to zalezy tez od charakteru...
Co do samej Chylińskiej... to nie jest źle, jednak i tak nic nie pobije jej w ONA w latach ich królowania na polskiej scenie rocka czyli w latach 90 ;)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Swego czasu również bardzo lubiłem posłuchać.. był to zespół który wypełniał luke w polskim rocku.. coś pomiędzy T-Love a Vaderem ;) Pierwsi byli popowi a drudzy dosyć ciężkawi.. O.N.A idealnie trafiło w gusta, charyzmatyczna wokalistka (choćby głośne fuck you nauczyciele) + ze zmienionym image (na nieco bardziej młodzieżowy) muzycy Kombi;)
Kapela się rozpadla, Chylińska wzieła ze soba klawiszowca i perkusiste do solowego projektu.. a liderzy kontynuuja wycieczke pt: słodkiego miłego zycia.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
O.N.A. lubiłem. Szkoda, że się rozpadli, sama Chylińska to już nie TO.
Z drugiej strony... śmiesznie to teraz wygląda :P . Jak sobie przypomnę mroczne miny ziomów z ex-Kombi w O.N.A., czy to na plakatach, czy na koncertach, a gdy widzę ich teraz, już jako Kombii, w 'wycekinowanych' strojach... ech pieniądze ;).
Pamiętam że O.N.A. to mój pierwszy polski "ciężki" zespół jaki słuchałem hehehe nie żartuję, ich większa popularność wynikała z tego że przeplatali na płytach cięzkostrawne z lekkimi melodyjnymi i chwytliwymi dla radia kawałkami, ale za to ich głównie lubię, no i może dzięki Chyinskiej poznałem cięższe zespoły hahaha
Cóż, stare O.N.A jest bardzo w porządku. Chociaż Chylińska nigdy nie umiała pisać dobrych tekstów. Skawa jak Skawa, nawet fajne te gitarki. Chyla ma mocny głos - szkoda, że w sumie nie może wykazać się na nowej solowej płycie. Jakoś się w tym densie odnalazła, może potrzebowała takiej zmiany. Fajnie jest się pośmiać do tego kawałka nowego ;D I te jej kocie ruchy do klipu "Nie moge cię zapomnieć".
Dziwi mnie jednak sprawa, że wiele osób nie zna "starej" Chylińskiej i myślą, że wykreowała się przez Mam Talent.
Obejrzałam ten wywiad z Korwin Piotrowską iw sumie uwierzyłam w tą jej przemianę. Wydało mi się to dość szczere choć pewnie sobie trochę teorii dorobiła. To jednak nie zmienia faktu,że ta płyta jest na słabym poziomie.
lather napisał/a:
Dziwi mnie jednak sprawa, że wiele osób nie zna "starej" Chylińskiej i myślą, że wykreowała się przez Mam Talent.
Tak sobie teraz przypomniałem, swego czasu ( parę lat temu ) zrobiłem Agnieszce Chylińskiej pracę z metaloplastyki, taki mały prezent. Krzyż na którym wisi kobieta diabeł z rogami i ogonem szkoda że nie mam fotografii... może jakoś uda mi się załatwić, to kiedyś wam pokażę.
Tak przy okazji pozdrowienia dla Madzi S. to ONA wpadła na ten pomysł i to ONA z nimi imprezuje ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum