Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-14, 17:48
O.N.A
Autor Wiadomość
Agrafka 
koniu

Wysłany: 2007-02-28, 21:07   O.N.A

Nie wiem dlaczego nie ma tu jeszcze tematu na temat O.N.A :113:
Ale nie martwcie się :mrgreen: jestem ja

A więc ja się wychowałam na O.N.A i ryku Chylińskiej. Dokładnie chodzi o to ,że moja siostra ją uwielbiała i bardzo czesto jej słuchała co się mi udzieliło.Od dawna już jej słucham i wiem to i owo ,że nie moge powiedzieć ,że nie wiem nic :-P
Owa artystka jest agrsywna słowie , są osoby , które tego nie trawią. Ja osobiście nie mam nic przeciwko jest poprostu szczera , mówi co jej na wątrobie siedzi i tyle

Teraz chciałabym przeczytać wasze zdanie na jej temat , a zwłaszcza na temat muzyki O.N.A i Chylińskiej ... bo jak wiadomo O.N.A już nie istnieje , a szkoda :roll:

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-02-28, 21:32   

No O.N.A. to był mocny zespół z kopem... pamiętam, że w podstawówce lubiałem bardzo tą kapele. W sumie wtedy nie wiedziałem nawet, że Chylińska jest tak wulgarna :D Mi to nie przeszkadza za bardzo, ale tu nie o szczerość chodzi napewno, bo przecież szczerość można wyraźic łagodniej, no ale to zalezy tez od charakteru...

Co do samej Chylińskiej... to nie jest źle, jednak i tak nic nie pobije jej w ONA w latach ich królowania na polskiej scenie rocka czyli w latach 90 ;)

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

hook 

Wysłany: 2007-03-05, 12:46   

Swego czasu również bardzo lubiłem posłuchać.. był to zespół który wypełniał luke w polskim rocku.. coś pomiędzy T-Love a Vaderem ;) Pierwsi byli popowi a drudzy dosyć ciężkawi.. O.N.A idealnie trafiło w gusta, charyzmatyczna wokalistka (choćby głośne fuck you nauczyciele) + ze zmienionym image (na nieco bardziej młodzieżowy) muzycy Kombi;)
Kapela się rozpadla, Chylińska wzieła ze soba klawiszowca i perkusiste do solowego projektu.. a liderzy kontynuuja wycieczke pt: słodkiego miłego zycia.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-03-05, 13:43   

O.N.A. lubiłem. Szkoda, że się rozpadli, sama Chylińska to już nie TO.
Z drugiej strony... śmiesznie to teraz wygląda :P . Jak sobie przypomnę mroczne miny ziomów z ex-Kombi w O.N.A., czy to na plakatach, czy na koncertach, a gdy widzę ich teraz, już jako Kombii, w 'wycekinowanych' strojach... ech pieniądze ;).

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

jordi

Wysłany: 2008-02-10, 16:43   

Pamiętam że O.N.A. to mój pierwszy polski "ciężki" zespół jaki słuchałem hehehe nie żartuję, ich większa popularność wynikała z tego że przeplatali na płytach cięzkostrawne z lekkimi melodyjnymi i chwytliwymi dla radia kawałkami, ale za to ich głównie lubię, no i może dzięki Chyinskiej poznałem cięższe zespoły hahaha :roll:

czereśnia 
Wybrakowana

Wysłany: 2008-02-14, 20:15   

Uwielbiam muzykę Chylińskiej, poprostu ją czuje w sobie :-P

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-10-01, 21:57   

Nie chciałem nowego tematu zakładać,ale...Agnieszka Chylińska i co TVN robi z ludzi.Oto i jej nowy singiel:

Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

mrowka_eliza 

Wysłany: 2009-12-19, 19:02   

załóż róż będzie pięknie
załóż róż będzie modnie
załóż róż będzie pięknie
załóż róż będzie modnie

pokaż biust będzie łatwiej
pokaż biust będzie modnie
pokaż biust będzie łatwiej
pokaż biust będzie modnie

I nie martw się
jak krzyknie ktoś
że kiepsko grasz
że tracisz twarz
tracisz twarz
Ty przecież zawsze
dobrze wiesz co robić

nagraj pop będzie szybciej
nagraj pop będzie modnie
nagraj pop będzie szybciej
nagraj pop będzie modnie

I nie martw się
jak krzyknie ktoś
że kiepsko grasz
że tracisz twarz
tracisz twarz
Ty przecież zawsze
dobrze wiesz co robisz

udawaj ból gdy uczuć brak
rób właśnie tak
uśmiechaj się
i zginaj kark
rób właśnie tak

Po trupach goń
gdy ścina strach
rób właśnie tak
jak pusty dzwon
wybijaj takt
rób właśnie tak

udawaj ból gdy uczuć brak
rób właśnie tak
uśmiechaj się
i zginaj kark
rób właśnie tak
jak pusty dzwon
wybijaj takt
rób właśnie tak

co naprawdę jesteś wart
gdy robisz tak

:121:

heledor 

Wysłany: 2009-12-22, 15:46   

nowa chylińśka "niemieckie techno " chyba jej na pieluchy zabrakło kasy. Nie podoba mi się fuuuj, nie wiem czy śmiać się czy płąkać.

lather 

Wysłany: 2010-03-03, 21:00   

Cóż, stare O.N.A jest bardzo w porządku. Chociaż Chylińska nigdy nie umiała pisać dobrych tekstów. Skawa jak Skawa, nawet fajne te gitarki. Chyla ma mocny głos - szkoda, że w sumie nie może wykazać się na nowej solowej płycie. Jakoś się w tym densie odnalazła, może potrzebowała takiej zmiany. Fajnie jest się pośmiać do tego kawałka nowego ;D I te jej kocie ruchy do klipu "Nie moge cię zapomnieć".
Dziwi mnie jednak sprawa, że wiele osób nie zna "starej" Chylińskiej i myślą, że wykreowała się przez Mam Talent.

heledor 

Wysłany: 2010-03-03, 23:20   

Obejrzałam ten wywiad z Korwin Piotrowską iw sumie uwierzyłam w tą jej przemianę. Wydało mi się to dość szczere choć pewnie sobie trochę teorii dorobiła. To jednak nie zmienia faktu,że ta płyta jest na słabym poziomie.

lather napisał/a:
Dziwi mnie jednak sprawa, że wiele osób nie zna "starej" Chylińskiej i myślą, że wykreowała się przez Mam Talent.

Kto tak myśli? Chyba jakieś 10 latki. :mrgreen:

lather 

Wysłany: 2010-03-04, 14:13   

Wcale nie takie 10 latki, znam pare osob ktore tak mysla, bo po prostu nie znają innej muzyki w jej wydaniu.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2010-03-07, 13:47   

Tak sobie teraz przypomniałem, swego czasu ( parę lat temu ) zrobiłem Agnieszce Chylińskiej pracę z metaloplastyki, taki mały prezent. Krzyż na którym wisi kobieta diabeł :shock: z rogami i ogonem :13: szkoda że nie mam fotografii... może jakoś uda mi się załatwić, to kiedyś wam pokażę.
Tak przy okazji pozdrowienia dla Madzi S. to ONA wpadła na ten pomysł i to ONA z nimi imprezuje ;)

Odpowiedz do tematu