Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-14, 17:51
Tajne Stowarzyszenie Abstynentów...
Autor Wiadomość
Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-06-05, 20:42   Tajne Stowarzyszenie Abstynentów...

... czyli po prostu TSA. Przeżywając fascynację zespołem, po niedawnym koncercie, zuważyłem że na naszym forum nie mamy jeszcze tematu o tejże kapeli, a jakby nie patrzeć, wniosła dużo do polskiego rocka. Jak dla mnie dają czadu na koncertach, w domu też posłuchac można, świetni jako 'nuta na relaks', można pokiwać głową i potupać w rytm. Świetne solówki, fajne teksty, wesoła muzyka... czego więcej chcieć ? Nie są może to jakieś szczególne zawijasy, za to... ROCK 'N ROLL! w czystej postaci. I tyle. A co Wy sądzicie o tej kapeli ?

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

izka 
nic.

Wysłany: 2007-06-06, 14:49   

wesoła muzyka? w 100 % na pewno nie. np. taka 'pięćdziesiątka jedynka' należy do najbardziej refleksyjnych wg mnie. kocham ten zespół. 'był ze mną' w najgorszych chwilach i mam do niego cholerny sentyment. muzyka rzecz jasna stoi na wysokim poziomie - jak na Polskę. dobzi są, dobzi..

51, alien, trzy zapałki - moi faworyci.

pozdrawiam fanów TSA. ;-)

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-06-06, 15:22   

izka napisał/a:
wesoła muzyka? w 100 % na pewno nie. np. taka 'pięćdziesiątka jedynka' należy do najbardziej refleksyjnych wg mnie

Kocica, TSA Rock, Pod Tatrami. Obok kilku melancholijnych ballad mają mnóstwo pozytywnej, wesołej nuty; czasem z humorem.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

bdz 

Wysłany: 2007-06-06, 16:27   

Ja tam uwielbiam piosenkę "Jestem głodny" ;-)

Mika 
T-1000

Wysłany: 2007-06-06, 19:05   

Słabo znam, ale postaram się to zmienić, bo Kocica i 51 rządzą ;-)
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

izka 
nic.

Wysłany: 2007-06-07, 13:41   

zgadzam sie, ogół twórczości można określić mianem pozytywnej, co nie zmienia faktu, że kilka piosenek jest bardzo życiowych, wywołują taką cholerną zadumę.

Znikoma:) 
LOLLIPOP

Wysłany: 2007-06-08, 21:39   

Szczerze mówiąc nigdy mnie do zespołu nie ciągnęło. Nikt mi go nie zachwalał, więc 'dalam se siana'. Ale chętnie pogłębię swój 'repertuar' ;-) Posłuchamy, zobaczymy.

WIARA~NADZIEJA~MIŁOŚĆ

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-06-11, 07:48   

Do TSA mam raczej obojętny stosunek. Może przez słabą znajomość. Rok temu byłam na ich koncercie, który mnie mocno zniechęcił.. Typowy spęd i klaskanie rączkami :roll:

bdz 

Wysłany: 2007-06-25, 10:11   

hiroszima napisał/a:
Rok temu byłam na ich koncercie, który mnie mocno zniechęcił.. Typowy spęd i klaskanie rączkami

A ja mam zupełnie inny obraz ich koncertu;) Grali bardzo energetycznie, z powerem, bisowali parę razy..coś fantastycznego:)

Angevil 

Wysłany: 2008-10-29, 10:29   

Miałem ponad roczny boom na ich muzyke
Zaczęło się od debiutanckiego LIVE kupionego "z kosza" w jakimś hipermarkecie
Pamiętam że słuchałem jej dniami i nocami
Potem przyszła kolej na płyty: Proceder (ten pomarańczowy), TSA i ostatnio zakupiona Rock'N'Roll
TSA kopie tyłki do dziś, chwała zespłowi za to co robią po tylu latach, po tak wielu niesnaskach w składzie

Shelli 

Wysłany: 2011-05-22, 11:14   

Tydzień temu w sobotę byłam na ich koncercie. Pan Piekarczyk niszczy głosem, pan Nowak niszczy solówkami. Nie wiem co więcej napisać, więc napiszę, że rock and roll nie umarł i, że TSA napierdala!
/m\

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-22, 11:36   

Shelli, Maj w gnieznie :D tez tam bylem :)

Odpowiedz do tematu