Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Meredith
2009-12-08, 02:14
BLIND MELON!
Autor Wiadomość
oskur 

Wysłany: 2009-02-27, 14:19   

obiło mi sie o uszy że Hoon i Rose byli kuzynami :p a co do stwierdzenia ze Blind Melon jest zespołem jednego utworu to nie zgodzę się zupełnie

Grinperl 
fejs tu fejs.

Wysłany: 2009-03-03, 19:59   

Ja Blind Melon znam przede wszystkim z piosenki''No Rain'' ;).Według mnie świetny zespół,z ''klimatem'', również wyczuwam wielki wpływ grandżowy ;).Wokalista niczego sobie, oby było więcej takich kapel. kurcze ! niedawno też natknęłam się na polski zespół grandżowy-Requiem-polecam ;).

end law mjusik.

Perrlllll Dżeemm.

Consi 

Wysłany: 2009-03-04, 19:03   

Grinperl napisał/a:
kurcze ! niedawno też natknęłam się na polski zespół grandżowy-Requiem-polecam ;).

ej a grunge to chyba tylko z seattle jest :p i to w latach '90 :p więc to już chyba post :D
słyszałam tyle o tym zespole, muszę wreszcie zobaczyć, czy dobry ;)

A co do samego Blind Melon to słuchałam jednej płyty, jakoś oprócz No Rain za bardzo mnie nie porwali :p spróbuję za pół roku, może wtedy mi się spodobają bardziej.

Thani 

Wysłany: 2009-03-24, 11:01   

Dopiero wczoraj się do nich przekonałam skacząc po kanałach telewizyjnych zatrzymałam się na Vh1 gdzie leciał teledysk No Rain. Zazwyczaj do tego typu zespołów jestem niezwykle podejrzliwa, dlatego zdziwiłam się, że ta piosenka mnie zassała dosłownie. I obawiam się , ze na dobre. Jakas taka pogodna radość przez nich przemawia...

Lua 

Wysłany: 2009-08-07, 15:09   

Blind Melon, świetna grupa ! :D Natrafiłam na nią przez przypadek, gdzieś wyczaiłam teledysk No Rain. Spodobało mi się. Inny niż wszystkie... :mrgreen: Poza tym mnóstwo fajnych kawałków, moje ulubione to m.in. Change, Soul One, I wonder, Holyman... nie ukrywam, że wolałam grupę z panem Hoonem, który miał ogromną charyzmę a do tego moim zdaniem bardzo ładny głos. Taka hipisowski zepsół lat 90 ;-)

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-02-17, 21:22   

Pierwsza płyta jest świetna, drugiej jesczze tak nie osłuchałem, ale zaskakuje mnie w nich ta "czystość" grania. Są przestery, Hoon ma (miał) piach w gardle, a mimo to w każdym momencie wyraznie słychać wszystkie pratie i to idealnie. Do tego bas fajnie funkuje. Świetne granie :] "Tones of Homes" i "I wonder" szczególnie przypadły mi do gustu.

mrowka_eliza 
fu** u!

Wysłany: 2010-03-13, 11:49   

nuta.pl:

Muzycy Blind Melon planują złożyć hołd nieżyjącemu wokaliście kapeli, Shannonowi Hoonowi. Artyści szykują dokument, którego premiera zbiegnie się w czasie z 15. rocznicą śmierci frontmana.

Film, który nie ma jeszcze tytułu, powstanie m.in. z archiwalnych materiałów zarejestrowanych podczas koncertów Blind Melon u boku Neila Younga czy The Rolling Stones. Zasadniczą część stanowić będą jednak nagrania, które wykonywał sam Hoon.

- Filmował absolutnie wszystko - wyjaśnia gitarzysta, Christopher Thorn. - Najbardziej poruszające są fragmenty, gdy siedzi sam w pokoju hotelowym i śpiewa prosto do kamery. To bardzo intymne, osobiste nagrania.

Kapela reaktywowała się w 2006 roku, a miejsce Hoona zajął Travis Warren z formacji Rain Fur Rent. Stworzony z nim w składzie album "For My Friends" miał premierę w kwietniu 2008 roku.

Shannon Hoon zmarł 21 października 1995 roku w wyniku przedawkowania narkotyków.

:121:

Lua 

Wysłany: 2010-03-13, 20:04   

dobrze zapowiada się to przedsięwzięcie. osobiście nie mogę się już doczekać ;-)

Norbert 

Wysłany: 2010-03-14, 18:31   

Tez sie nei moge juz doczekac, blind melon to takie moje odkrycie ostatnich miesięcy :)

Odpowiedz do tematu