Ja Blind Melon znam przede wszystkim z piosenki''No Rain'' ;).Według mnie świetny zespół,z ''klimatem'', również wyczuwam wielki wpływ grandżowy ;).Wokalista niczego sobie, oby było więcej takich kapel. kurcze ! niedawno też natknęłam się na polski zespół grandżowy-Requiem-polecam ;).
kurcze ! niedawno też natknęłam się na polski zespół grandżowy-Requiem-polecam ;).
ej a grunge to chyba tylko z seattle jest :p i to w latach '90 :p więc to już chyba post :D
słyszałam tyle o tym zespole, muszę wreszcie zobaczyć, czy dobry ;)
A co do samego Blind Melon to słuchałam jednej płyty, jakoś oprócz No Rain za bardzo mnie nie porwali :p spróbuję za pół roku, może wtedy mi się spodobają bardziej.
Dopiero wczoraj się do nich przekonałam skacząc po kanałach telewizyjnych zatrzymałam się na Vh1 gdzie leciał teledysk No Rain. Zazwyczaj do tego typu zespołów jestem niezwykle podejrzliwa, dlatego zdziwiłam się, że ta piosenka mnie zassała dosłownie. I obawiam się , ze na dobre. Jakas taka pogodna radość przez nich przemawia...
Blind Melon, świetna grupa ! :D Natrafiłam na nią przez przypadek, gdzieś wyczaiłam teledysk No Rain. Spodobało mi się. Inny niż wszystkie... Poza tym mnóstwo fajnych kawałków, moje ulubione to m.in. Change, Soul One, I wonder, Holyman... nie ukrywam, że wolałam grupę z panem Hoonem, który miał ogromną charyzmę a do tego moim zdaniem bardzo ładny głos. Taka hipisowski zepsół lat 90
Pierwsza płyta jest świetna, drugiej jesczze tak nie osłuchałem, ale zaskakuje mnie w nich ta "czystość" grania. Są przestery, Hoon ma (miał) piach w gardle, a mimo to w każdym momencie wyraznie słychać wszystkie pratie i to idealnie. Do tego bas fajnie funkuje. Świetne granie :] "Tones of Homes" i "I wonder" szczególnie przypadły mi do gustu.
_________________ For all the times you let them bleed you...
For little peace from God you plead.
Wysłany: 2010-03-13, 11:49
nuta.pl:
Muzycy Blind Melon planują złożyć hołd nieżyjącemu wokaliście kapeli, Shannonowi Hoonowi. Artyści szykują dokument, którego premiera zbiegnie się w czasie z 15. rocznicą śmierci frontmana.
Film, który nie ma jeszcze tytułu, powstanie m.in. z archiwalnych materiałów zarejestrowanych podczas koncertów Blind Melon u boku Neila Younga czy The Rolling Stones. Zasadniczą część stanowić będą jednak nagrania, które wykonywał sam Hoon.
- Filmował absolutnie wszystko - wyjaśnia gitarzysta, Christopher Thorn. - Najbardziej poruszające są fragmenty, gdy siedzi sam w pokoju hotelowym i śpiewa prosto do kamery. To bardzo intymne, osobiste nagrania.
Kapela reaktywowała się w 2006 roku, a miejsce Hoona zajął Travis Warren z formacji Rain Fur Rent. Stworzony z nim w składzie album "For My Friends" miał premierę w kwietniu 2008 roku.
Shannon Hoon zmarł 21 października 1995 roku w wyniku przedawkowania narkotyków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum