Ostatnio moja droga przyjaciółka nadesłała mi link do paru teledysków zespołu Blind Melon.
Nie mogłem uwierzyć własnym uszom, a tym bardziej nie mogłem uwierzyć, że nigdy wcześniej nie słyszałem o tej kapelce.
Grają oni rocka, ale wyczuwam w nim troche (dużo?) grunge'u :)
Świetny wokal (oj jaki świetny ojej!) tylko już nie żyje niestety (kurcze, wszystkie najlepsze wokale poumierały :( ) i świetny bas i w ogole światna muzyka.
Na wstępne przesłuchanie polecam na przykład to:
Ja sie zakochałem w tym zespole w 1 dzien po poznaniu go.
Co Wy o nim sądzicie?
>edit<
Z angielskiej wikipedii:
"In 2006 the band reformed with the new lead vocalist Travis Warren." ( a więc byłem na początku słabo poinformowany/niedużo nowego wokaliste słyszałem wiec nie mam jak ocenić )
&
"The new Blind Melon album should be available in January."
Ostatnio zmieniony przez oskur 2007-10-25, 21:04, w całości zmieniany 1 raz
Do tej pory znałam tylko piosenkę No Rain (tak, kiedyś też oglądałam MTV.. ). Bardzo pozytywna. Pamiętam, że bardzo się kapela wyróżniała między tym całym przygnębiającym i depresyjnym graniem ogólnie rzecz nazywając rockowym.Generalnie fajny zespół. Posłucham, posłucham i będę mogła stwierdzić czy na pewno.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
"No rain" to cudowna piosenka, pierwsza piosenka BM jaką usłyszałam :) "Change" i "Soak the sin" również warte uwagi. Wokal świetny, ogólnie podoba mi się ich styl grania. Mam tylko płytkę "Blind Melon" ale w najbliższym czasie zaopatrze się w więcej albumów;]
_________________ Trzy bajki jeszcze raz
Trzy bajki cały czas
Świetna kapela... znam kilka kawałkow 2x2, change, no rain i moge stwierdzic ze daja czadu. Tak wogole to wokalista znał dobrze Layna Staleya, ciekawe czy mieli w planach jakieś wspólne trasy koncertowe.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Richard Shannon Hoon (ur. 26 września 1967 w Lafayette, zm. 21 października, 1995) był to amerykański wokalista, muzyk, lider zespołu Blind Melon. Zmarł tragicznie w czasie trasy koncertowej zespołu z powodu przedawkowania kokainy.
ehh :(
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ......jeśłi ktoś ma ich płytke to baaaardzo prosze (nie tylko ja ) o udostępnienie jej na jakimś darmowym serwerze bo ta kapelka jest prześwietna !!!
Hmm... Po przesłuchaniu stwierdzam że fajny zespół, utrzymuje niezły klimat, ale dla mnie jakaś genialna kapela to nie jest. Czasami można posłuchać, ale to granie bez kopa. Tyle z mojej (powtarzam mojej) strony....
Hmm... tak więc niech zostawiam posta... informującego, iż dany zespół o tym jaże magicznym imieniu Blind Melon...
Jest dla mnie niezły... znam go od pewniego czasu, i nie powiem, zebym za nim szalała, ale jest wart polecenia jako dobra muzyka. no i szkoda że częściowo wymarł, fakt...
_________________ my name's wildrose i dream too loud.
Znam ich, lubię.. Mam raptem jeden album, od czasu do czasu przesłucham. Grają ciekawie, w sumie podciąga się ich pod grunge. Nie należą do zespołów, które zrobiły jakąś wielką karierę i mało kto o nich słyszał, a to mnie trochę dziwi..
Ogólnie to zgadzam się z Maxem, trochę brakuje im "kopa".
jordi:poprawione w jeden post
_________________ So you can deal with this thing unreal..
Fakt woklal w tym zespole jest git.Prawie jak większość kojarzę ich tylko z piosenki no rain choć był moment że słyszałem też inne utwory.Jeśli kapela ma należeć do tych "jednopiosenkowych" to im się należy miejsce w pierwszej dwudziestce spokojnie.
YodaM napisał/a:
Tak wogole to wokalista znał dobrze Layna Staleya,
ciekawe czy też dobrze znał axla z gunsów bo zuważyłem go kiedyś śpiewającego razem rose w teledysku dont cry?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum