Więc Gavin Rossdale to jest pan który się urodził w tym samym roku co Kurt Cobain czy Layne Staley - 1967. Rodowity ANGLIK (co dla mnie plusem jest po na ogól sami jankesi), na swoim konce ma udział w kapelach takich jak: future primitive, midnight, the heroes, head, & the little dukes. Główne wpływy na jego twórczość: sex pistols, nirvana, pixies, bob marley, elvis, jesus lizard, breeders, patti smith. Najbardziej znany jest jednak z jego najsławniejszej kapeli - BUSH. Powstali jakoś w '92 czy '93 roku...już nie pamiętam dokładnie. Pierwszą płytke zatytuowaną SIXTEEN STONE wydali w '94 roku (swoją drogą super album). W '96 wyszło RAZORBLADE SUITCASE, w '99 THE SCIENCE OF THINGS i ostatni krążek GOLDEN STATE wyszedł w 2002 roku. Kilka miesięcy po tym od zespołu odszedł Gitarzysta Nigel Pulsford (nie wiem dlaczego) i zaczoł grać solo. Gavin postanowił zakończyć działalność zespołu i założył inny w zupełnie innym składzie - INSTITUTE, ale to inna bajka, zupełnie nie ta muzyka, znaczy nie grunge jeśli moge to tak okreśłić. Coś jeszcze chceta wiedzieć to pytać.... jeszcze macie fote GAVINa, żeby nie było :)
i zespół w całości
Nigel Pulsford (gitara) Gavin Rossdale (gitara, wokal) Dave Parsons (bas) Robin Goodridge (perkusja)
Super to zrobiłeś !! Bardzo mi się podoba, naprawde miło się czyta takie topiki!
Można prosić o najlepsze numery Bush'a, tak bym mógł stopniowo bez wstrząsu psychicznego zacząć odkrywać kapelę?
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Zacznij od początku, czyli od SIXTEEN STONE tam wszystkie kawałki są świetne... Everything Zen, Swim, Little Things, Machine Head, Monkey - to takie przykłady
Greedy fly pierwsza piosenka którą usłyszałam naprawde zajebisty kawałek:))
PŁytki są ok bardzo fajne...podoba mi sie wokal co rzadko wystepuje w moim przypadku...
AMEN
_________________ ..Niechce Cię truć pigułkami ze snu...
Lubię tę kapelę. Szkoda, że mam tak zajebiście wolnego neta, bo pościągałabym sobie ich płytki. Tak mam kilka wybranych utworków m.in. Swallowed, Adrenaline i świetny Machine Head. Uwielbiam tę piosenkę za wokal, za power.
Hymm...a może jednak się pomęczę i czegoś poszukam. :)
Btw. Gavin jest mężem Gwen Stefani z No Doubt, fajna parka. :)
_________________ ***
Pay your money, babe. Now's your chance.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum