Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: JAMik
2010-05-03, 20:05
Chris Cornell
Autor Wiadomość
Baczu 

Wysłany: 2010-02-02, 14:17   

Cholera, rewelacja. Cornell podtrzymuje dobrą forme, to dobry prognostyk przed Soundgardenową trasą. ; > A widział ktoś ostatnie wykonanie "Two drink minimum"? Świetna sprawa, gdyby cała Scream była akustyczna, byłoby pięknie. Tak btw. wiadomo juz cos wiecej na temat Soundgarden? Jakieś wieści czy cus, bo ostatnio strasznie mało czasu mam, wiec nie jestem na bieżąco. ; >

Consi 

Wysłany: 2010-02-02, 17:25   

A gdzie tam, nawet słowa żaden z nich na ten temat nie pisnął ;) Tylko plotki wokół latają, nic do końca konkretnego.

"Two drink minimum" nie lubię szczerze, dlatego mnie nie ciągnęło nigdy do oglądania występów z tą piosenką. Ale może poszukam ;)
Ten cover Beatlesów wyszedł mu niesamowicie, to fakt, głos ma coraz lepszy od opuszczenia Audioslave.

Consi 

Wysłany: 2010-03-03, 18:33   

To nie piosenka - to parodia ;)

Baczu 

Wysłany: 2010-03-04, 14:08   

Hah, genialne xD

"killing baby with a stone" : D

Consi 

Wysłany: 2010-03-12, 13:48   

Cornell zamiast coś powiedzieć o reaktywacji, nagrywa z zespołem Gabin taką piosenkę:

Moim zdaniem jest świetna, i jestem śmiertelnie zdziwiona, dlaczego nie wydał zamiast "Scream" czegoś takiego. Wytłumaczcie mi to. Po prostu nic mi do głowy nie przychodzi. Facet, który po kątach nagrywa z innymi (albo sam tylko z gitarą) super kawałki, wypuszcza "Part Of Me". Przecież to ręce opadają. Brak słów.

lukaszo 

Wysłany: 2010-03-13, 11:21   

Consi napisał/a:
Moim zdaniem jest świetna, i jestem śmiertelnie zdziwiona, dlaczego nie wydał zamiast "Scream" czegoś takiego. Wytłumaczcie mi to

bo nie miał na to ochoty? :-P

kawałek nawet nawet,ma swój klimat,ale refren móglby byc lepszy

Co do part of me:Nie taki diabeł straszny... ;-)

Consi 

Wysłany: 2010-03-13, 12:53   

No nie wiem, należę do stowarzyszenia osób, którym wszystko opada jak słyszą 'part of me' i prawie całą płytę 'scream' ;) dla mnie to nadal dramat i nie dziwię się, że go wyśmiali.

alienshe 

Wysłany: 2010-03-14, 19:58   

Consi napisał/a:
No nie wiem, należę do stowarzyszenia osób, którym wszystko opada jak słyszą 'part of me' i prawie całą płytę 'scream' ;) dla mnie to nadal dramat i nie dziwię się, że go wyśmiali.

slyszec utwor to jeszcze nic, gorzej jest zobaczyc videoclip :D

Baczu 

Wysłany: 2010-03-14, 20:53   

alienshe napisał/a:
Consi napisał/a:

slyszec utwor to jeszcze nic, gorzej jest zobaczyc videoclip :D

Nie, to jeszcze da sie przeżyć. Prawdziwy zgon następuje czytając tekst...

Consi 

Wysłany: 2010-03-15, 09:45   

E tam, i tak jest lepszy od tekstu do "Spoonmana" :-P przy "part of me" przynajmniej wiadomo, o czym to jest :mrgreen:
Ale on chyba przegrał zakład, niemożliwe, żeby na trzeźwo to nagrał. Ktoś przy tym videoclipie na YT napisał, że to wygląda jak gayparty :)

Consi 

Wysłany: 2010-03-17, 16:54   

Znalazłam coś wchodząc na grungereport.net:

Promise - Chris Cornell & Slash:

Szkoda, że tylko 48 sekund na razie ;) Ale słychać, że przynajmniej swój głos wykorzysta.

Consi 

Wysłany: 2010-03-27, 12:57   

cała:

imo chyba najlepsza obok "By the sword" na płycie (nie tylko ze względu na moją słabość do jego głosu) ;) Slash kawał dobrej roboty wykonał przy niej.
Choć jeszcze można było przy niej coś zrobić :P

Baczu 

Wysłany: 2010-03-27, 13:37   

Świetny kawałek, nie moge sie doczekać albumu, mimo iż zbytnio za Slashem nie przepadam. ; >

Btw. ktoś wie jak wygląda proces komponowania? Czy slash sam komponuje i zaprasza gości tylko do zaśpiewania czy moze każdy kawałek komponuje wspólnie z owym gościem?

Consi 

Wysłany: 2010-03-28, 16:37   

Z tego co czytałam, melodia jest Slasha, a słowa napisał Cornell, ale ogólne wykończenia robiono razem ;)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2010-04-18, 23:53   

Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Odpowiedz do tematu