Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: hook
2007-09-09, 14:37
Courtney Love i Hole
Autor Wiadomość
trucizna 
.hm.

Wysłany: 2007-10-06, 12:53   

postanowiłam zapoznać się troszeczke z twórczością panny 8-) Love. Na razie na youtube, ale z tego co posłuchałam niektóre piosenki bardzo mi się spodobały. 'celebrity skin', 'violet', 'doll parts'. Koleżanka poleciła mi płytę 'live through this'. przyznam szczerze, że też czułam niechęć do Courtney [ pewna teoria z `kto zabił Kurta Cobaina ] ale postanowiłam spojrzeć na nią ze strony artystycznej. i spodobało mi się to. może Love była trochę poczesana, ale śpiewa bardzo fajnie.

jak na deszczu łza.. cały świat nie znaczy NIC.

Sappy 

Wysłany: 2007-10-21, 19:33   

a ja uwielbiam pretty on the inside. polecam... taka śmieciowa płyta xP ofc jak najbardziej pozytywnie ;]

Vajlent 
Gwiazda Rocka

Wysłany: 2007-10-22, 18:55   

Sappy napisał/a:
a ja uwielbiam pretty on the inside

ta płyta zmieniła moje nastawienie do życia i po części mnie.
kocham ją

regoat
CourtneyLove.eu

Wysłany: 2007-10-28, 23:50   

no plytka "Live Through This" jest jak najbardziej godna polecenia, sa tam naprawde dobre kawalki. Pretty on the inside jest teznieslaalebardziej nieokrzesana,dzika i jak najbardzie autentyczna

Jimmy 
Jack the Ripper

Wysłany: 2007-12-09, 10:14   

a nowa płytka pani Love juz niebawem :mrgreen:
I got my time machine, got my 'lectronic dream

guziec 
Bite me.

Wysłany: 2007-12-09, 17:00   

mam nadzieję, że nie będzie tak jak z guns n'roses, że trzeba będzie kilka lat czekać hehe :lol:

jordi

Wysłany: 2007-12-09, 20:47   

guziec napisał/a:
mam nadzieję, że nie będzie tak jak z guns n'roses, że trzeba będzie kilka lat czekać hehe

dla dobrej płyty warto poczekać, na GNR moge czekać wieki, oby nie za długo, to nie jak w hh, 5 płyt w ciągu roku, i taki Tupac ma ich ponad 50 licząc z pośmiertnymi, może to troche mydlenie oczu że sztuka dla sztuki, bo chodzi o dystans muzyczno inspiracyjny do powszechnego odbioru, odczytu, tworzenie legendy i dodawanie uroku płycie

co do Courtney, to z jakimś szczegłonym zniecierpliwieniem nie czekam na jej album, ale chętnie się z nim zapoznam jak pojawi się na sklepowych półkach :)

Czarek 

Wysłany: 2007-12-10, 20:31   

jeśli chodzi o panią Love , to ostatnio sie do niej przekonalem , podoba mi sie jej głos oraz teksty ;) slyszalem tylko jedną płyte ale kołuje sobie następną bo warto ;)

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2008-01-22, 13:54   

Kiedyś, jak byłam młodsza, nabyłam całą dyskografię. Przesłuchałam wszystko razem i każdą płytę z osobna, w jedną i drugą stronę i... nie podobało mi się. :-P Jakoś nie ten głos, nie ten klimat...

Jakiś czas temu ponownie przesłuchałam wspomnianą dyskografię. Szczególnie wałkowałam płytę "Live Through This". Muszę powiedzieć, że o wiele bardziej mi się podoba. ;-) Przyznam się również, że nawet poczułam małego powera. :117: \m/ Przypasiło mi "Credit In The Straight World" - jakieś takie ciekawe, niepospolite. :mrgreen:

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

curegirl 
nevermind

Wysłany: 2008-01-23, 15:53   

jedni mowia ze to kurt pisal muzyke dla Hole inni-ze to Courtney pisal.. Mysle ze Hole jest najcoolszym zespolem i w ogole Courtney jest :111:

Aga 
Grunge girl

Wysłany: 2008-03-21, 16:05   

nie przepadam za Hole. Moze dlatego ze nie lubie samej osoby Courtney :-P
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy

szalikowiec 

Wysłany: 2008-04-05, 11:25   

http://www.youtube.com/wa...feature=related

zajebista wersja Best Sunday Dress, świetne instrumenty i wspaniały wokal. naprawde jeden z rarytasów jak dla mnie

Aga 
Grunge girl

Wysłany: 2008-05-21, 18:37   

jakos ostatnio przekonalam sie do tego zespolu....szczegolnie lubie kawalek "Violet" ;)
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy

lzp 
lzp

Wysłany: 2008-05-21, 18:59   

A ja jakoś nie mogę się do niej przekonać i - jak to napisała Trucizna - spojrzeć na nią z artystycznej strony. Pewnie dlatego, że kiedyś byłem wielkim fanem Nirvany i jak pewnie wielu uważałem ją za główny powód rozpadu zespołu oraz śmierci Kurta. Dziś moje spojrzenie na ten fakt zmieniło się, a jednak chyba jakaś zadra została. Głupie no nie?
Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.

jordi

Wysłany: 2008-05-22, 13:09   

lzp napisał/a:
Głupie no nie?

Trochę :13:

Można by żec, leży to na podłożu prywatnym i krąży w twojej świadomości. Mi się takie kobiety śpiewające w stylu Courtney Love, Polly Jean Harvey, Donita Sparks strasznie podobają (mówiąc o stronie muzycznej, a poza muzycznej - odejmując słowo "strasznie" nawet w określeniu stopniowania typu "bardzo", no ew Donita :P)

Odpowiedz do tematu