postanowiłam zapoznać się troszeczke z twórczością panny Love. Na razie na youtube, ale z tego co posłuchałam niektóre piosenki bardzo mi się spodobały. 'celebrity skin', 'violet', 'doll parts'. Koleżanka poleciła mi płytę 'live through this'. przyznam szczerze, że też czułam niechęć do Courtney [ pewna teoria z `kto zabił Kurta Cobaina ] ale postanowiłam spojrzeć na nią ze strony artystycznej. i spodobało mi się to. może Love była trochę poczesana, ale śpiewa bardzo fajnie.
no plytka "Live Through This" jest jak najbardziej godna polecenia, sa tam naprawde dobre kawalki. Pretty on the inside jest teznieslaalebardziej nieokrzesana,dzika i jak najbardzie autentyczna
_________________ I don't need anyone, don't need no mom and dad
Don't need no good advice, don't need no human rights
I got some news for you, don't even need you too
I got my time machine, got my 'lectronic dream
mam nadzieję, że nie będzie tak jak z guns n'roses, że trzeba będzie kilka lat czekać hehe
dla dobrej płyty warto poczekać, na GNR moge czekać wieki, oby nie za długo, to nie jak w hh, 5 płyt w ciągu roku, i taki Tupac ma ich ponad 50 licząc z pośmiertnymi, może to troche mydlenie oczu że sztuka dla sztuki, bo chodzi o dystans muzyczno inspiracyjny do powszechnego odbioru, odczytu, tworzenie legendy i dodawanie uroku płycie
co do Courtney, to z jakimś szczegłonym zniecierpliwieniem nie czekam na jej album, ale chętnie się z nim zapoznam jak pojawi się na sklepowych półkach :)
jeśli chodzi o panią Love , to ostatnio sie do niej przekonalem , podoba mi sie jej głos oraz teksty ;) slyszalem tylko jedną płyte ale kołuje sobie następną bo warto ;)
_________________ Jestem wredny i zmęczony.
Sikam napalmem i jem drut kolczasty.
Kiedyś, jak byłam młodsza, nabyłam całą dyskografię. Przesłuchałam wszystko razem i każdą płytę z osobna, w jedną i drugą stronę i... nie podobało mi się. Jakoś nie ten głos, nie ten klimat...
Jakiś czas temu ponownie przesłuchałam wspomnianą dyskografię. Szczególnie wałkowałam płytę "Live Through This". Muszę powiedzieć, że o wiele bardziej mi się podoba. Przyznam się również, że nawet poczułam małego powera. \m/ Przypasiło mi "Credit In The Straight World" - jakieś takie ciekawe, niepospolite.
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
nie przepadam za Hole. Moze dlatego ze nie lubie samej osoby Courtney
_________________ I'm not like them
But I can pretend
The sun is gone,
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy
jakos ostatnio przekonalam sie do tego zespolu....szczegolnie lubie kawalek "Violet" ;)
_________________ I'm not like them
But I can pretend
The sun is gone,
But I have a light
The day is done,
I'm having fun
I think I'm dumb
Or maybe just happy
A ja jakoś nie mogę się do niej przekonać i - jak to napisała Trucizna - spojrzeć na nią z artystycznej strony. Pewnie dlatego, że kiedyś byłem wielkim fanem Nirvany i jak pewnie wielu uważałem ją za główny powód rozpadu zespołu oraz śmierci Kurta. Dziś moje spojrzenie na ten fakt zmieniło się, a jednak chyba jakaś zadra została. Głupie no nie?
_________________ Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.
Można by żec, leży to na podłożu prywatnym i krąży w twojej świadomości. Mi się takie kobiety śpiewające w stylu Courtney Love, Polly Jean Harvey, Donita Sparks strasznie podobają (mówiąc o stronie muzycznej, a poza muzycznej - odejmując słowo "strasznie" nawet w określeniu stopniowania typu "bardzo", no ew Donita :P)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum