Iza: Jak dla mnie Arwenkowy jest bezapelacyjny.. a reszta.. hmm.. przyzwyczailem sie bo okupuja moja playliste;) nie bylbym obiektywny w tym momencie sadze... polecam wszystkim koncerty na zywo.. zupelnie inaczej potem odbiera sie kapele;)) lepiej albo gorzej.. jak bedzie w przypadku DB.. kazdy powinien sie przekonac sam;))
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
przesłuchałem sobie tą płytke "In Rivers" i stwierdzam ze to nic szczególnego. Wokal faktycznie jest Kurtopodobny co oczywiście juz nudzi mnie bo Kurt jest jeden. Covery Pixies i Nirvany są do kitu. Podoba mi sie natomiast utworek Can't Change, powiedzmy że Alosha i jeszcze całkiem całkiem jest tytułowy
In Rivers. Słychać że to kapela z kraju, nie wiem jak oni to robią
Az odkopie ten temat. Niedawno mi kumpel rzucil kilka kawalkow i mi sie spodobali, trzymaja poziom, ale troche zrzynaja z Nirvany. Jednak pewnie na ich koncercie mozna by sie bylo dobrze bawic :)
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Pamiętam, ze jak wyczytałam o ich rozpadzie to się mocno podłamałam... Również miałam przyjemność oglądać ich w Łykendzie podczas 5 Years Of Fucking Scream Tour 2006 Ten koncert był świetny! Mi najbardziej wpada w ucho Alosha, Arwenkowy i Fly away.
_________________ Jesus take me to a higher place
... oh how I love to hate...
Jesienią Dust Blow wchodzi do studia z nowonabytym perkmanem i mam nadzieje że nagrają taką płytę, która udowodnią, że są genialni! Bo jak dla mnie są :)
I też sie załamałam i straciłam wiarę w polskie zespołu grunge'owe kiedy się dowiedziałam, że się rozpadli.. ale na szczeście nie na długo :D
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
No nie żartuj. Na serio sie reaktywowali? :D Wiedziałam, wiedziałam, że nie moga tego tak po prostu skończyć! To ja teraz czekam na trasę, albo chociaż koncert w rodzinnym mieście.
_________________ Jesus take me to a higher place
... oh how I love to hate...
Oczywiście, jakieś 2 tygodnie temu menago Dust Blow, a mój znajomy Siwy powiedział, ze szukają nowego perkusisty :D Znaleźli po kilku dniach i już we wrześniu wchodzą do studia :D
Oto wiadomość, którą napisał Załęs:
SPRAWA NADAL AKTUALNA I KUREWSKO PILNA - 10 WRZEŚNIA WCHODZIMY DO STUDIA TAKLAMAKAN ŻEBY ZAREJESTROWAĆ MATERIAŁ NA NOWĄ PŁYTĘ (REALIZATOREM BĘDZIE PERŁA), STUDIO JEST JUŻ OPŁACONE WIEC POTENCJALNY GARKOTŁUK NIE PONIESIE KOSZTÓW - WALCIE ŚMIAŁO!!!
Jeśli jesteś idiotą, debilem, warzywem, masz hemoroidy, demencję starczą, jeden zwój mózgowy, onanizujesz się 17 razy dziennie, uwielbiasz M jak miłość, nad wyrem masz plakaty Kelly Family a na lodówce 20 serduszek WOŚPu, na kiblu czytasz Detektywa, posiadasz 7 much, głowę ryby i dużo paticzków, pijesz i nie jesz... to witaj w klubie!
Jeśli oprócz tego masz konkretny sprzęcior, umiejętności, grasz z metronomem, jesteś scenicznym zwierzakiem, granie to dla ciebie wszystko, kochasz koncertowe wyjazdy, tułaczkę busami, masz w dupie 21 urodziny swojej laski bo właśnie grasz koncert w Pierdziszewie, dysponujesz masą czasu, 20 prób w tygodniu to jest coś co kochasz, masz minimum 20 lat, to jesteś naszym ideałem.
Oferujemy:
- jedyne w swoim rodzaju towarzystwo takich samych pojebów jak Ty
- wieczne dokładanie do interesu
- wypasiony catering na trasach - tylu suchych buł w życiu nie widziałeś!
- uwielbienie 14 letnich fanów
- po roku czasu - wymiana wątroby
jako, że strona ma nas w dupie ( www.dustblow.com ) i nie działa to możesz nas obadać na www.myspace.com/dustblow lub na Youtube (wpisujesz dust blow w przeglądarę i konisz z radości)
jeśli po obejrzeniu tego szitu nadal chcesz z nami pograć to wal śmiało na gg: 1677102 i zostaw wiadomość lub wyślij CV na: dustblow@gazeta.pl
Dziewczyny również mile widziane:)))))))))
Tak więc nie mogę się doczekać jakiegoś ich koncertu i nowej płyty :D
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
Z tym "świetny" to bym nie przesadzał. Przedewszystkim nie podoba mi sie ten sztuczny vokal Załęsa. A i riffy za bardzo "pod ucho". Są w polsce znacznie lepsze grunge'owe kapele od Dust Blow chociasz mniej znane. Polecam VENFLON :D
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Zgadzam się z powyższym. Słuchając ich miałem wrażenie podświadomego kopiowania WSZYSTKICH zagrywek Nirvany, jednocześnie nie mogąc usłyszeć w tym ani krzty indywidualności.
Ze swojej strony polecam Eulogy. Coś dla fanów Pearl Jam'u i toola. Poważnie - świetna mieszanka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum