Znacie? Jak dla mnie świetny zespół, pamiętam koncert jakieś 3 miesiące temu jak sie piło z nimi ;) tworzą świetną muzykę, jeszcze do tego to są świetnymi ludzmi. Znacie, słyszeliście? co myślicie? ;)
Hmm...opowiedział mi najpierw o nich kumpel,bo mówił,że koleś ma głos jak Kurt.sama twórczość do mnie nie przemawia,choć koleś ma niezły głos.Nie przemawia do mnie gdyż NIESTETY polski grunge przypomina Szymona Wydrę niestety niż dokonania zespołów z miasta naddźwiękowców.Jakimi są ludźmi nie wypowiadam się.Wiem tylko,żę jakaś szalona fanka kochała się w ich wokaliście i on bardzo delikatnie ją spławił,więc dziewczyna nie była smutna.To godne podkreślenia.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Byłem na ich koncercie w kwietniu we wrocławskim Łikendzie, trasa obejmowała 6 miast (jedno miasto wypadło z powodów finansowych), cóż.. fajna kapela, fajnie się słucha na żywo, a że Wrocław to ich rodzinne miasto to i atmosfera w knajpie była dość sympatyczna.
Na stronie podanej przez Kukusia można pobrać ich muzyke, również wideo z koncertu o którym wspomniałem.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Znam,lubie,szanuje...miałem okazje być na kilku koncertach w Krakowie w latach 2004-2006 posiadam nawet video z tychze koncertów.Wrażenia jak najbardziej pozytywne,czekam na kolejną trase koncertową.
Też byłem na tej urodzinowej trasie, tylko że w Zielonej Górze, miałem też jechać do wrocaławia lecz nie wypaliło. Teraz szykuje sie kolejna trasa, też chcą znów zagrać u nas, wieć trzeba będzie pokombinować, jak o to prosili ;)
Ekhem... dla mnie kazdy młody zespół który do tej pory słyszałam (utozsamiający się z grungem) jest co najwyżej post grungowy, dla mnie grunge to muzyka lat 80 seattle i okolic... ale ogólnie są nieźli :)
Owszem post-grunge'owe jest wszystko co powstało po sukcesach Soundgarden, Nirvany, PJ, AiC.. post-grunge'owy (lata '93-'06) jest Audioslave, Stone Temple Pilots, Temple Of The Dog, Mad Season, "post-grunge" podzielić można na wczesny, pozny oraz grunge terazniejszy.. dużo "etykiet" i definicji które tak naprawde nie maja znaczenia dla odbioru muzyki jako takiej, osobiscie nie klasyfikuje na grunge i post-grunge, na polski grunge i ten zza oceanu, muzyka powinna się sama bronic bez wzgledu na pochodzenie.. bo czy mozna mowic o stylu muzyki? Nie mozna na rowni klasyfikowac muzycznie punkowej Nirvany (Bleach, Incesticide) oraz podchodzących pod heavy metal Alicow. Kompletną bzdurą bylo by uznawanie grunge'u jako stylu w muzyce, chodzi tu raczej o czas i miejsce powstania wielu kapel grajacych muzyke gitarowa.
Iza: owszem DB jest post-grungeowy.. ale co to zmienia?
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
hook:Temple Of The Dog raczej nie powstał po Pearl Jamie(choć może odniósł jakiś sukces pewnien czas po powstaniu,nie wiem) i raczej nie w latach 93-06..
_________________ Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.
Już wiem co mi nie pasowało Tak słucham słucham i tak myśle coś mi tu nie gra ( znaczy nie pasuje, brakuje czegoś ) Piosenka Face była by rewelacyjna gdyby była tam mocna perkusja, bo normalnie to tam prym wiedzie gitara i mało 'syfiasto' to brzmi, gdyby troche przygłuszyć tego elektryka wzmocnić perke i dodać troche więcej basu była by rewelacja, cudo cudo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum