1991: The Year Punk Broke - film dokumentalny wyreżyserowany przez Dave'a Markey'a w 1991. Dokument przedstawia materiał z trasy koncertowej po Europie w 1991 następujących zespołów: Nirvana, Sonic Youth, Dinosaur Jr, Babes in Toyland, Gumball i Ramones. Na film składają się utwory wykonane na żywo oraz materiały za kulisami. Ponadto w filmie pojawiają się osoby powiązane z zespołami: Dan Peters (były perkusista Nirvany, w filmie już jako członek Mudhoney), Courtney Love (żona Kurta Cobaina), Craig Montgomery, Joe Cole. Kilka miesięcy po zakończeniu trasy koncertowej zginął Joe Cole, film jest jemu dedykowany. Został wydany w 1992 na VHS. Dotychczas wydawnictwo nie doczekało się oficjalnego wydania na DVD.
- Wiki
Ale nie mogę nigdzie znaleźć dobrej wersji, ani napisów...
[quote= Last Days jest genialne, lecz wielu potrafi go tylko krytykowac[/quote]
Uważam że film jest dobry, napewno trudny. Oglądałam z rodzicami , ale zaraz kazali przęłączyć. W sumie to się im nie dziwie, nie lubią tych klimatów, i wolą (jak większość) filmy łatwe w odbiorze.
co do wspomnianego The Year Punk Broke to fakt, znalezienie dobrej wersji chyba graniczy z cudem, a o napisach można pomarzyć, sama kiedyś próbowałam na różne sposoby ale nic z tego
Może nie o tematyce grunge, za to ze znanym kawałkiem na koniec filmu:)
Jenifer's Body kończy znany kawałek Hole - Violet, miłe dla ucha :)
http://www.filmweb.pl/fil...82o-2009-472475
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
Stiwi ja ostatnio zasysałam Singles z linków podanych na darkwarez.pl fakt że jest aż 49 partów, ale możesz sprawdzić wcześniejsze linki choć nie wiem czy będą dzałać (wcześniejszych jest do 10 part)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum