Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: pustak
2008-01-24, 19:24
Green River
Autor Wiadomość
Faerish

Wysłany: 2008-01-24, 18:21   Green River

Witam na forum

Co sądzicie o zespole? Na razie dorwałem jedną kompilację: Rehab Doll/Dry as a Bone i wydaje mi się, że to właśnie jest ten prawdziwy grunge z Seattle, który nie zdobył powodzenia na świecie, ale był kwintesencją gatunku. Chyba Mark Arm pasuje tu nawet lepiej niż do Mudhoney.

Mam pytanie: czy utwory z kompilacji to dokładnie to samo co z oryginalnych płyt, czy nieco zmienione? Bo nie wiem, czy się o nie starać.

Edit: przepraszam, nie to podforum. Można prosić o przesunięcie?

hauteville 

Wysłany: 2008-08-05, 00:09   

Jeszcze tematu o tym nie było? Hmm... Dziwne... Fajne, fajne, tylko, że jak porównam to do Mudhoney, czy Mother Love Bone, to troszkę blednie niestety. "This Town" i "Ozzie" to świetne piosnki, ale potem już płyta zaczyna się robić jak dla mnie trochę monotonna. Ale cóż, może się starzeję i dlatego...

NeonDevil 

Wysłany: 2008-08-10, 19:08   

Słabo znam, głównie jak mi na last.fm poleci. Ale podoba mi się, chociaż trochę brak bardziej chwytliwych kawałków.

hauteville 

Wysłany: 2008-08-12, 00:46   

[quote=NeonDevil]chociaż trochę brak bardziej chwytliwych kawałków.[/quote]
O to mam wrażenie czasem w tym chodzi... Choć "This Town"... Teraz sobie puszczam i coś w tym jest.

Marianne 

Wysłany: 2008-08-13, 12:39   

Mają dobre kawałki, typu Corner OF My Eye. Ozzie tez jeden z lepszych kawałkow. Zespół baaaaaaardzo lubię, muzyka taka prosta i taka przyjemna. Nawer okładki epek lubię :D

Wrzucam oficjalnego majspejsa GR, sa tam filmiki z obchodzonej rocznicy niejakiego Sub Pop, kiedy to zagrali razem.
:arrow: http://www.myspace.com/officialgreenriver

lukaszo 

Wysłany: 2008-09-11, 19:21   

Po ich muzyke siegnołem z ciekawosci ,bo chciałem zobaczyc jak zaczynali Stone Gossard i Jeff Ament.Nie jest to cos czego mozna słuchac godzinami ale takir kawałki jak Come On Down albo Swallow My Pride(szczególnie ten pierwszy) rozkładają na łopatki ;-)

Angevil 

Wysłany: 2008-10-28, 22:34   

Green River to obowiązkowa pozycja dla człowieka zgłębiającego wiedzę o muzyce grunge
Niedawno dorwałem ich pierwszą EPke Come on Down
Zawiera m.in bardzo fajny "Come on Down" czy "Swallow My Pride" który to potem pojawił się na ich w sumie jedynym studyjnym albumie Rehab Doll
Fantastycznie jest móc posłuchać muzyki pierwszej poważnej kapeli w której to stawiała swoje pierwsze kroki żyjąca legenda Mark Arm \m/

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-06-16, 00:46   

Nosz w morde! Legenda się reaktywowała dwa lata temu, a tu zero reakcji.
Nie wiem czy ktoś o tym wiedział, ale green river w 2008r. zagrali kilka okazyjnych koncertów w oryginalnym składzie i nie wykluczają stworzenia czegoś nowego jeśli będą mieć czas :]

A tutaj dowody :]

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2010-06-16, 00:59   

Oj Karl...Tak mnie nie doceniać ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-06-16, 01:50   

Aaaa... fakt... Ale twój błąd bo tytuł tematu dałeś mało oczywisty :D

death

Wysłany: 2010-06-20, 21:15   

Klipy wskazują na to, że Green River jest w dobrej formie. A Mark Arm strzela fajne miny podczas śpiewania.

www.last.fm/user/dead-worm

Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2010-06-22, 13:55   

Nie no... muszę przyznać, że Green River mam spokojnie gdzieś w moim "zespołowym TOP 5" ;) Bardzo, bardzo mnie cieszy reaktywacja ;-)

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2011-02-15, 10:07   

New Recording In the Works?
The other day some of the guys got together to trade new riffs for new Green River songs to possibly record. They are still in the early stages, but the songs seem to be in the up-tempo scale of things at the moment. We’ll see how it all goes as it all smooths out.

A Possible Mudhoney / Green River Split Single?
There has been an offer for Mudhoney to do a 7-inch single which may actually turn out to become a split Mudhoney / Green River 7-inch.

źródło: http://www.myspace.com/of.../blog/542078403

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2011-02-15, 12:12   

Ciekawe.Rozumiem,że orginalne prawie Green river? Ciekawe jak polatach w tworzeniu nowego materiału,tak obecnie odmiennego dla nich odnaleźli by się Jeff i Stone.No i ten cały Alex na bębnach jest teraz prawnikiem chyba.Wrócił by czy inny gość na garach?

W sumie Green river czyli Pearl Jamo-Mudhoney osobno sobie spoko poczyna,więc taki powrót mógłby być ciekawy a i dać inspiracje potem dla obecnych zespołów ;-)

EDIT: Heh,sprawdziłem w innych miejscach i ma to być wo orginalnym składzie.Fajnie,może potem zainspirowani takim graniem Stone i Jeff przyniosą na nowy Pearl Jam trochę energii w stylu Avocado np: ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Odpowiedz do tematu