Pearl Jam,Alice in chains czy teraz Hole.Może to i dinozaury,ale fanów dalej mają,całkiem sporo ich jest.Robią nowe rzeczy,daleko im od kombatanckich występów.
Soundgarden....stare piosenki ale i na nowe ostrzy sobie zęby spora częśc audytorium rockowego,może jednak muzyka niezalezna jeszcze nie umarła? Drugiej fali pewnie nie będzie,ale od chwilowej fali lepsza chyba długowieczna rzeka? Tak czy siak dla dobrych młodych zespołów też jest miejsce,trzeba tylko mieć jaja,pomysł i odwage grac coś NAPRADĘ innego niż reszta,ot cały sekret.
Mudhoney,Melvins nie zpaomniałem o nich...pora na reaktywacje drzew?
Ten grunge proszę państwa to jednak jeszcze nie wykupuje parceli na cmentarzu
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ja bym chetnie rozkręcił jakąś grandżową kapele, tylko wszyscy w okolicy jeśli już grają, to chcą koniecznie tak jak Dżem albo Dezerter ewentualnie pozują na metrochłopaczków w stylu indie. I ni ma luda do kapeli :] Udzielałem sie w kapeli "blusowej" ale kurwicy można dostac jak partolą wszystkie dobre motywy tylko po to żeby było bardziej ryśkowo. Mam dobrego perkusiste blisko, pieprzyć bas, obejdziemy sie bez :]
Btw: reaktywacja drzewek była by spełnieniem moich modlitw :] Chociaż i tak nie jest źle bo Lanegan cały czas sie udziela. Jak posłuchałem ostatnio jego płyty z Soulsavers'ami to szczęka opadła mi nawet bardziej niż po "Sweet Oblivion". Polecam tym co jeszcze nie słuchali, chociaż biorąc pod uwage to że wyszła w 2007' to raczej juz ją znacie :)
_________________ For all the times you let them bleed you...
For little peace from God you plead.
wiekszosc kapel grajacych tzw. post grunge mi sie nie podoba, gdyż wszystkie mają praktycznie taką samą budowę: spojona zwrotka, głośny refren. poza tym są dla mnie zbyt "poprawne" i nie ma tego darcia mordy jak w Nirvanie, Alicji czy Mudhoney. Jednak ciągne licze na drugą fale ;]
A propos come backów, to niedawno mieliśmy jeszcze jeden, co prawda malutki, ale jednak. Kapela o nazwie Truly której członkiem jest Hiro Yamamoto w 2008 roku wznowiła działalność po 8 latach przerwy, a w tym roku ma rzekomo wyjść ich nowy czwarty już album.
Polecam tym co jeszcze nie słuchali, chociaż biorąc pod uwage to że wyszła w 2007' to raczej juz ją znacie :)
mała podpowiedź: w zeszłym roku wyszła kolejna.
JAMik napisał/a:
,może jednak muzyka niezalezna jeszcze nie umarła?
a dlaczego miałaby umrzeć? wystarczy pogrzebać trochę w internecie, jest przecież mnóstwo niezależnych kapel, lepszych, gorszych, rockowych, metalowych. wystarczy tylko chcieć je znaleźć.
no a fenomen powrotu grunge'u to po prostu cykliczność popkultury. mieliśmy 80s revival, teraz powoli wchodzimy w etap 90s revival.
A mnie by to frustrowało (tfu! wkur**ało), gdyby każdy popierniczał we flanelkach i tłumaczył, że "Grunge is still alive", rysował wszędzie logo Pearl Jam i Nirvany, a dla którego Green River czy The Melvins to totalny kosmos. Jak dojdzie do tego to przysięgam - strzele sobie w łeb.
_________________ Speak truth little grunge boy...
The truth is your only weapon in this fuckin' world of sinners...
Omg, a kto komu każe rysować wszędzie logo nirvany i pj...we flanelkach popierniczaja drwale, zabijmy gnojków
A tak poważnie, fajnie jakby coś nowego się rozkręciło. A jak nie to tez git. I tak wszystkich grandzowych kapel nie znam i mam co nadrabiac.
Mówię to moja droga na zasadzie "mody". Gdyby coś takiego stało się trendy to wiesz jak to jest. Ja nikomu nic nie każę. Przedstawiam paskudną wizję przeszłości. Też nie znam wszystkich kapel. Trza się wziąć do roboty i tyle ;).
_________________ Speak truth little grunge boy...
The truth is your only weapon in this fuckin' world of sinners...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum