Obejrzałem klip.Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego,ba gdyby JAmik nie wspomniał o grandżu to sluchając,nawet bym sobie nie pomyślał o muzyce z Seattle.Muzycznie OK fajny Riff,zwrotka też niezła,tylko ten refren to jak dla mnie porażka.
No sama piosenka,bo nie wiem czy to roboczy miks czy ostateczny z płyty już mniej pod to podchodzi.Panowie pisali zwykle jako o Sobie z użyciem słów Stoner,punk,garage czy grunge.Ich wcześniejsze piosenki bardziej do tego pasują i bliżej im do Blicza,z resztą z myspace można zassać takie robocze epki do posłuchania.
Mam nadzieję,że w reszcie piosenek nie zagrali tak zachowawczo w studio,ale...sam wiem,że tak na 1 kopa na poważnie trudno nie dość,że technicznie dobrze to jeszcze wyluzować się na tyle by przekazać wszystko od Siebie.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Na myspace są do zassania te 2 ich płytki.Dla mnie bliżej im do Mudhoney i Nirvany,w jakiejś tam porównawczej stylistyce i to nie zarzut,ale każdy to widzi innaczej.
Ja jestem ciekaw płyty i mam nadzieje,że będzie ostrzejsza niż ten "singiel" z youtube'a.
Ktoś taki - piosenka na tle czegoś tam o nowym albumie:
Tata:
Szyszka:
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Posłuchałam jednego kawałka na razie, ale zaraz przesłucham ich inne utwory, żeby wyrobić sobie opinię. To, co już usłyszłam raczej mi się podoba, choć polski wokal rzeczywiście trochę nie pasuje, IMO kieruje ich bardziej w stronę punka.
Postanowiłem sprawdzić co tam u chłopaków i się okazało,że 7 lipca skończyli 7 lat jako kapela(dobra data,Kult tego samego dnia i miesiąca grał Swój 1 koncert kiedyś tam).No i udostępnili oni Swoją dyskografię na fejsie bo stamtąd mam linka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum