Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Mad Season
Autor Wiadomość
vince 
Alice In Chains

Wysłany: 2011-05-19, 12:44   

Dla mnie muzyka Mad Season jest czymś z pogranicza bluesu i grunge, niektóre piosenki są bardziej blusowe (np. Artificial Red) a niektóre grungowe (np I don't know anything), ogólnie ich dokonania poznałem nie tak bardzo dawno i od razu zakochałem się w ich powolnej i depresyjnej muzyce :-)

lovehatelove 

Wysłany: 2011-08-21, 19:13   

Album Above jest niesamowity. Zawsze, gdy puszczam któryś z utworów tej kapeli, mam dreszcze. To nie do opisania. Szkoda, że zdążyli wydać tylko jedną płytę. Często wracam do ich muzyki i za każdym razem jestem w szoku, że tak piękne utwory istnieją.

Pajder 

Wysłany: 2011-08-21, 19:56   

Słucham najczęściej w chłodne wieczory razem z Unplugged.

Consi 

Wysłany: 2011-08-21, 20:34   

Znam tę płytę na pamięć. Zdarłam ją w gimnazjum, coś pięknego, na wieczory genialna ;)

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2011-10-17, 21:48   

Cóż powiedzieć - genialny zespół. Teksty, muzyka, wokal... Wszystko idealnie dopasowane. Szkoda tylko, że doszło do wydania jednej płyty. Gdyby nie śmierć Johna w 1999 i Layne'a w 2002 to może doczekalibyśmy reaktywacji i kolejnych albumów. Ale cóż, pozostaje nam mistrzowskie "Above" - kwintesencja! ;)

Last.fm | Filmweb

Lua 

Wysłany: 2011-10-17, 22:09   

Dokładnie, i jak tu wyrazić słowami idealność tego albumu? Jeden, jedyny jaki został wydany a tak bardzo trafiony. Od początku do końca świetny, brak jakichkolwiek słabych punktów (jak dla mnie). Rzadko szczerze mówiąc się z czymś takim spotykam.

Aż sobie zapuszczę :mrgreen:

marvinp123 
got born again

Wysłany: 2011-12-18, 21:27   

Okładka płyty - 10/10
Muzyka na płycie 10/10

Mam plan zrobić sobie tatuaż z pierwszym wersem piosenki River of deceit. Co o tym myślicie. A co do mroczności albumu to uważam że jest zbliżona do twórczości AiC.

Hann

Wysłany: 2011-12-19, 16:03   

W większości to Layne tworzył taki klimat, dzięki stylowi śpiewania i tekstom, no, ale McReady odwalił kawał dobrej roboty, gitarowe kompozycję są bardzo ciekawe i na wysokim poziomie. Arcydzieło ;-)

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2012-01-10, 20:56   

http://www.facebook.com/hortex ostatni post hortexu, miło, że ktoś czasem o tym przypomni.

marvinp123 
got born again

Wysłany: 2012-01-11, 16:50   

Uroczo ale smells wygrałby pewnie wśród gimnazjalistek.

marvinp123 
got born again

Wysłany: 2012-01-12, 16:51   

dziś przyszło Above i jestem najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi słuchając lifeless dead w super jakości na super słuchawkach

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2012-04-24, 12:53   

MAD SEASON TO REISSUE ABOVE, LOOKING FOR SINGERS TO COMPLETE SECOND ALBUM

Mike McCready announced during a radio interview on WFPK today that Mad Season are planning on reissuing Above and also have a live album in the works. Mad Season released their lone album in 1995 and played their final show in April 1995. 3/4 of the lineup (Mike McCready, Baker, and Barrett Martin) recorded the instrumentals for a second album in 1997 but couldn’t get Staley or Mark Lanegan to sing on it. McCready said they are looking for singers to complete it. There are 12 songs without vocals. Baker passed away in 1999 and Staley died in 2002.

I to jest news! Ciekawe co z tego wyjdzie. Oby remastera robił ten sam gość co remasterował oryginalne Ten PJ. Pytanie też czy dodadzą jakieś odrzuty z sesji i czy ten niewydany album live oznacza Live at the moore na DVD co było by mega czadem!
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Radivaar 
cały ten dżez

Wysłany: 2012-04-24, 17:52   

Czekałem aż ktoś to napiszę. Zamiast zajmować się ciągle wojną zespołów warto czasem przypomnieć sobie o istocie tego forum.

@topic: Bardziej od reedycji interesuje mnie rzekomy drugi album i kto by miał na nim zaśpiewać? Ludzie na GrungeReport niemalże domagają się, aby to był Lanegan, ale wg mnie on się na Above genialnie sprawdził jako drugi wokalista i nie jestem pewien jakby to pasowało do Mad Season, gdyby miał wszystko zaśpiewać sam. Na pewno nie chce by brał się za to Vedder, Cornell czy DuVall. Liczę na jakąś niespodziankę, np. kogoś zupełnie z poza grunge'owego kręgu. Może Maynard James Keenan (+ Mark Lanegan)? :)

Leech 

Wysłany: 2012-04-24, 18:13   

Dla mnie to było zupełne zaskoczenie i już z niecierpliwością czekam na ten drugi album. Podobno partie muzyczne już są, tylko wokalu brakuje. No! Już się nie mogę doczekać!

SickOfLifee 
Rain When I Die

Wysłany: 2012-04-24, 18:15   

Radivaar napisał/a:
Może Maynard James Keenan (+ Mark Lanegan)? :)

Takie połączenie wydaje się być całkiem niezłe. Ciekawi mnie, co by wyszło z takiego duetu na albumie Mad Season. Mark Arm z Laneganem też mogliby być. Albo tak spoza seattle'owskich wykonawców, to choćby Sully Erna. Nie byłoby pewnie źle, jednak wydaje mi się, że temu rzekomemu drugiemu albumowi do "Above" będzie daleko. Jednak wszystko się może zdarzyć.

Pożyjemy, to zobaczymy, jak to wszystko będzie brzmieć i wyglądać. Zapowiada się to bardzo ciekawie... ;)

Last.fm | Filmweb

Odpowiedz do tematu