Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Mad Season
Autor Wiadomość
hauteville 

Wysłany: 2006-10-24, 14:55   

Know Me Broken By My Master
Teach Thee On Child Of Love Hereafter

Into The Flood Again
Same Old Trip It Was Back Then
So I Made A Big Mistake
Try To See It Once My Way

Drifting Body Its Sole Desertion
Flying Not Yet Quite The Notion

Am I Wrong?
Have I Run Too Far To Get Home?
Am I Gone?
And Left You Here Alone
If I Would Could You?

No może... Chociaż do końca i tak mnie nie przekonuje ;-)

Greg Like 
wokalista

Wysłany: 2006-10-29, 23:42   

dla mnie Mad Seson było czymś nowym po długim słuchaniu Alice in chains i Pearl jam, potym jak poznałem dyskografię tych zespołów szukałem czegoś nowego- jedyna, chociaż genialna płyta zespołu (nic dziwnego- pomieszanie talentów z największych grunge'owych kapel) była dla mnie miłym przerwynikiem i ciekawostką, idealną płytką na spokojny wieczór z butelką wina i dziewczyną u boku :) Podobnym "przerywnikiem" i ciekawostą jest zespół Temple of the dog z pojedynczym albumem nagranym dla uczczenia pamięci zmarłego wokalisty Mother Love Bone- Andrew Wood'a (grał u niego np Jeff Ament- Bass z PJ) przez muzyków przyszłego PJ i Crissa Cornell'a z SoundGarden.
Kiedy dwie kapele próbują być kreatywne i łączą się, tworzą coś naprawdę dobrego... to jest naprawdę dobre... o ile te zespoły oczywiście mają jakiś potencjał

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2006-10-31, 20:26   

Jeśli chodzi o totd to rozwala mnie kawałek "Wooden Jesus". Piękne połączenie głosów Cornella i Veddera. Miód.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Greg Like 
wokalista

Wysłany: 2006-11-01, 12:33   

proponuje więc założyć nowy temat, dotyczący Temple of the Dog ;)
I'd feel better dead

MaaD 

Wysłany: 2006-11-01, 13:39   

Cytat:
proponuje więc założyć nowy temat, dotyczący Temple of the Dog ;)

Wystarczy poszukac.. http://grunge-forum.com/t...e-dog-vt187.htm
Wracajmy do Mad Season. ;)
I uprawiać fantastyczny sport."

rude and grunge 
arwenkowa

Wysłany: 2006-12-28, 18:20   

Tak, wspaniały zespół. właściwie wszystkie moje odczucia zostały wyrażone przez przedmówców, wiec ja się tylko pod nimi podpiszę. wspaniale jest przy niej porozmyślać. szkoda ze skończyło się na jednej płycie :/

Ay'ceela 
... brak słów

Wysłany: 2006-12-28, 20:07   

Świetny zespół... szkoda że wydał tylko jedną płytę... Mike McCready bezbłędnie trafia w mój gust jeśli idzie o muzykę gitarową ;-) mój ulubiony kawałek to I don't know anything

"kto kocha życie, nie gardzi chwilą"

rude and grunge 
arwenkowa

Wysłany: 2006-12-29, 00:17   

ja ubóstwiam wake up i long gone day :D

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-01-02, 14:54   

Tak BTW tej jednej płyty - ciekawe czy potrafiliby zrobić coś bardziej genialnego od Above... słuchając tego krążka mam wrażenie, że nie ma on słabych punktów. I chociaż muzyka jest zupełnie inna od tej z AiC to, dzięki Layne'owi, i tu wkrada się ten przejmujący, ponury klimat, za który tak uwielbiam Alicję.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-03-21, 22:22   

ahhh ahhh ahhh Mad Season ..na same te dwa slowa czlowiek wzdycha z przyjemnoscia
cudowna kapela, niesamowita plyta, porpostu geniusz.. Above nie ma slabych punktow. jest plyta kompletna, grungeowa, z feelingiem, z rzekazem, z czuloscia. poprostu wszystko to, co czlowiekowi potrzebne w muzyce.. to co zrobil Layne wokalnie na tej plycie..swiadczy o klasie tego wokalisty, do tego swietna gra McCready'ego..ehh az sobie zapodam wystep z Seattle.. .

no poprostu cudo co tu duzo mowic.. muzyczka jest inna od Aliceow i bardzo dobrze..Layne pokazal, ze potrafi zrobic poza AIC i bez Jerry'ego, takze wspaniala muzyke..:D :D uwielbiam Mad Season..szkoda ze wydali ta jedna plyte..no ale coz..jedna ale za to jaka ;]

na Youtube jakis czas temu byly nagrania z proby przed koncertem w Seattle..niestety juz nie ma..a szkoda

Crock 
Red Devil!

Wysłany: 2007-04-01, 19:42   

Ja Mad Season'u zaczęłem słuchać stosunkowo nie dawno, a już się zakochałem. Kwintesencja grunge'u, coś wspaniałego. Niesamowita płyta, genialna w każdym kawałku.

bitter_sweet 
Jar Of Flies

Wysłany: 2007-04-04, 11:57   

mad season miało genialny klimat.... kocham "lifeless dead"-zarąbista piosenka,z genialnym wokalem......czego chcieć więcej? 8-) 8-)

Artificial 

Wysłany: 2007-04-06, 14:22   

Od pierwszych dźwięków zakochałam się w płycie, powalające i wzruszające Wake Up, czy River Of Deceit, sposób w jaki uzupełniają się Staley i Lanegan w Long Gone Day -mistrzostwo :-P , doborowe towarzystwo, szkoda, że nie powstała druga płyta, ale ważene, że zostawili po sobie to arcydzieło!

A co sądzicie o "I Don't Wanna Be A Soldier"?

Jeżli ktoś chciałby to jestem w posiadaniu Long Gone Day i I don't know anything z próby przed koncertem Live At The Moore Theatre Seattle ;-)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-04-06, 14:31   

Ciekawa piosenka,lekko nie pasująca do całości Mad season...taka bardziej Alice'owo brzmiąca mam wrażenie ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2007-04-06, 19:21   

Artificial, sa dwie płyty ;) Jest tez koncertówka z Crocodile Cafe, tam jest jakis jeden krótki utworek.

Artificial napisał/a:
A co sądzicie o "I Don't Wanna Be A Soldier"?

Powiem tak, po usłyszeniu orginału (John Lennon) i wersji Mad Season moge smiało stwierdzić, że wersja MS miażdzy JL i pozostawia daleko w tyle ;)

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Odpowiedz do tematu