Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Mad Season
Autor Wiadomość
Marlena 

Wysłany: 2009-01-02, 22:12   

Porównanie stąd ze w obu zespołach jest ten sam wokalista a śpiewa kompletnie inaczej. ale to oczywiscie kwestia gustu.

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2009-01-02, 22:29   

Marlena, no a jak niby ma spiewac, gdyby w kazdym kawalku tak samo spiewal to by to bylo monotonne dosyc, prawda ? A spójrz jak w AiC spiewa np. Lying Season a Frogs ;] Tez różnie. Jak dla mnie Layne spiewał i tu i tu genialnie, no ale to kwestia gustu :]

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Marlena 

Wysłany: 2009-01-02, 23:03   

Ja nie mowie ze śpiewal zle tylko mam wrażenie ze w piosenkach Mad season nie pokazuje w pełni mocy i możliwości swojego głosu.

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2009-01-02, 23:07   

Ale taki był pewnie zamiar, gdyby śpiewał mocno nie byłoby tego nastroju i dziwnego spokoju. Z resztą w "Lifeless dead" śpiewa przeciez dosc mocna :]

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Marlena 

Wysłany: 2009-01-02, 23:12   

No normalnie przesłucham jeszcze raz tą płytę i zwrócę uwage na to co mowisz ;)

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-01-03, 22:08   

Nie rozumiem co robi tutaj porównanie Mad Season z Alice in Chains, skoro te zespoły grały całkowicie odmienną muzyke i jedyna rzecz łączaca oba zespoły to Staley, którego wokal na "Above" wielu uważa za najlepszy jaki miał kiedykolwiek.
Mad Season to projekt powstały w celu grania takiej muzyki, czyli bluesowej, chilloutowej, troche dołującej i rozmarzonej ale nie cięzkiej.
Alice in Chains to metal więc porównywanie jak najbardziej nie na miejscu.
Koncerty sa takie same jak i cała płyta. Jak szukasz cięższego wokalu Staleya, to znajdziesz go tylko w AIC, a szczególnie polecam demówki z 89 bo tam dawał najwiekszego powera.

Marianne 

Wysłany: 2009-01-06, 18:26   

Hmmm.. jeszcze nikt nie zwrócił na to uwagi.. A propo koncertu w Moore Theatre, w jednym kawałku, a wlasciwie pod koniec MS gra motyw z.. Nirvany.. na saksofonie dodam. Zagrany jest riff z jednej z b. znanych piosenek.. piesn ta pochodzi z Nevermind-u.
Trwa niecałe 10 sekund chyba. Ale da sie to uslyszec wyraznie. Taka ciekawostka
Wiecie o której piosence Nirvany mowie? I o ktorej piosence MS mowa?
Jak nie, to przesłuchajce tego koncertu jeszcze raz. 'Podpowiedzi' juz dałam :] Ciekawe kto pierwszy to zauwazy, a moze juz zauważył :>

MaaD 

Wysłany: 2009-01-06, 19:05   

No jest motyw z Come As You Are podczas Long Gone Day z Laneganem. Ladnie brzmi i ciezko nie zauwazyc ;) Co wygralem? :mrgreen:
I uprawiać fantastyczny sport."

Marianne 

Wysłany: 2009-01-06, 21:00   

A nie, bo chodziło o Endless, Nameless ;P Zartuje :D

Brawo, brawo! Moje uznanie :]
Nagroda bedzie, a jakze! Otrzymujesz roczny zapas żelatyny z bierdonki!* Nie martw sie, Stajp sponsoruje. Ponadto, jesli odezwiesz sie do niego w przeciagu 0,33 sekundy otrzymasz jego prywatną kolekcje plyt Toma Waitsa! :roll: Gratuluje, jeszcze raz, wielkie brawa, zuch chłopak :roll:

*Licze, ze odpalisz działke:P
Ostatnio zmieniony przez Marianne 2009-01-06, 21:05, w całości zmieniany 1 raz  

Marianne 

Wysłany: 2009-01-06, 21:05   

Sie zdublowała wiadomosc, do dzieła grupo trzymajaca władze ;p

karl 
Pucza!

Wysłany: 2009-01-24, 17:00   

Na koncercie unplugged AiC też był mniej wiecej 10s motyw innej grupy. Kojarzycie ? ;-) Dodam, że po "No excuses" ;)

Marianne 

Wysłany: 2009-01-24, 18:43   

Enter sandman.. pomyslmy, kogo to moze byc ;p No nie Nirvany tym razem ;p
Co wygrałam? :113:

karl 
Pucza!

Wysłany: 2009-01-25, 03:55   

Wygrałaś wełniany rumuński sweterek do odbioru w oddziale PCK w Bukareszcie :]
I 5 ton świerzego piasku z Mongolii (do odbioru w Ułan Bator). I wogule to prawidłowa odpowiedź :-P

edit by jordi - bez off, za bardzo się rozhulaliście ostatnio z dowcipami szkoda że słabo tematu się trzymają pzdr 8-)

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-01-25, 06:19   

Motyw z "Battery" Metallicy tez jest tam grany..i chyba jeszcze coś. Zresztą wszystko mialo na celu zrobienie hmm "prezentu" Metallice, która oglądała ten koncert z widowni.

Norbert 

Wysłany: 2009-07-20, 23:28   

Przec chwilę skończyłem oglądac którymś tam raz koncert z moore theatre i za każdym razem wrażenie jest identyczne, to jest po prostu coś nie samowitego, można się w tym zasłuchać, rozmarzyć i dać się porwać muzyce, która po prostu otacza się ze wszystkich stron. Niesamowite!

To chyba tego nakładu emocji, brakuje mi w większej części współczesnej muzyki.

Odpowiedz do tematu