Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Mudhoney
Autor Wiadomość
szary 

Wysłany: 2006-08-18, 02:08   Mudhoney

Powiem tylko... super zespół. Mam depiutancką płytke i cholernie mi sie podoba

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-08-18, 02:34   

Toś się Szary naprodukował ;-)

A więc(zaczynając gramatycznie) zespół Mudhoney miał przyjemnośc koncertować kilka razy z Nirvana i zespołem TAD.Razem z niejakim Kurt'em C. wykonali piosenkę The money will roll right in.To tak zaczynając z ciekawostek.

Zespół to grunge'owa stylistyka,umownie ja tak nazwijmy i tak zwany słowny przekaz w formie jaj i absurdu czyli tekst.Chyba każdy zna Suck you dry,bo chociażby przy prezentacji zespołów w Sold out Nivany jest właśnie urywek z ich wideoklipu.

Wokal w grupie sprawuje znajomy z Green river,co już jest rekomendacją dla fanów brudnego i psychodelicznego głosu 8-)

Basista w kapeli to Matt Lukin zdaniem niejakiego Eddie'go V. król Seattle w osobowości i grze.Swego czasu u tegoż basisty mieszkał Cobain.

Na wstępie dyskograficznym należy dodać,że zespół owstał w 1987.

Dyskografia:

1988 - Superfuzz Bigmuff
1989 - Mudhoney
1991 - Every Good Boy Deserves Fudge
1992 - Piece Of Cake
1993 - Five Dollar Bob's Mock Cooter Stew
1995 - My Brother The Cow
1998 - Tomorrow Hit Today
2000 - March To Fuzz
2002 - Since We've Become Translucent
2006 - Under A Billion Suns

Co do składu to już się gubię,bo zespół się zchodził i rozchodził bardzo szybko.Musze się zaznajomić z ich twórczością.Muzyka jest mało skoczna,raczej taka wolna z lekka a teksty...hmm...lepiej znać angielski.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

szary 

Wysłany: 2006-08-18, 02:41   

Nie znam tego zespołu na tyle żeby tutaj takie referaty jak Ty JAMik pisać :-?
Muzyka jest brudna... yeah! Podoba mi sie ta surowizna w ich wykonaniu

Jammerka
[Usunięty]

Wysłany: 2006-11-16, 14:14   

Tomorrow Hit Today - moim zdaniem najlepsza płyta, pierwsza którą poznałam i pozostałe w mojej ocenie jej nigdy nie przebiły. Chyba właśnie dlatego, że THT mniej ta surowizną zajeżdża, zawiera elementy punku, ale nie do przesady i co najważniejsze wkradają się tam motywy bluesowe.

rude and grunge 
arwenkowa

Wysłany: 2006-12-28, 17:58   

ja mam tylko dwie plyty, z czego jedna jest moja autorską składanką. coz, lubie mudhoney bo jest brudne, zle i grandzowe ;D wg mnie arm ma irytujacy glos, ktory jednak mi sie podoba :D

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2006-12-28, 18:43   

Mudhoney rządzi! :) kojarzy mi sie z wesolym dzikim szałem w cieple letnie popoludnie :) Zespol uwielbiam! :)

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Ankhie 

Wysłany: 2007-01-09, 19:35   

Mudhoney to, tuż obok Nirvany, mój ulubiony zespół. Fajne, choć często lekko bezsensowne teksy, rzężenie gitar w tle... Miodzio!
A ten wokal... Arm wymiata : )

Jerzu 
Rockoholik

Wysłany: 2007-01-22, 16:15   

Mudhoney to moim zdaniem kwintesencja grunge'u... mieszanka surowości, garażowego grania i punk rocka. To jest właśnie grunge! Nirvana na Nevermindzie była zbyt dopieszczona... Pearl Jam miał zbyt duże aspiracje gwiazdorskie... Mudhoney, to jest to.
Najbardziej lubię druga płytkę (nie licząć EP-ki Superfuzz...), mamy tam mnóstwo swietnego grania... Good Enough czy gitarowy wygrzew w Fuzzgun '91. Gorąco polecam

hauteville 

Wysłany: 2007-02-01, 21:51   

Kiedyś za tym szalałem... "My Gift"... "Suck You Dry"... Teraz tak średnio... Za dużo takiego punka w tym słyszę... I głos Arma jest...niespecjalny... Może myśle jak ktoś zbyt nowoczesny, ale powiedzmy szczerze: gość talentu nie ma... Co innego tworzenie gitarowego brudu - w tym przyznam są mistrzami... I szanuję ich nadal... Ostatnia płyta jednak jest średnia w porównaniu do "Every Good Boy Deserves Fudge"...

No i instrumenty dęte w co niektórych utworach... Nie przepadam za tym...

Max 
Irrational

Wysłany: 2007-02-01, 22:00   

Mudhoney, chyba "mistrzowie" grunge'u że się tak wyrażę. Dużo punku, gatunku muzycznego który zaraz po grunge;u kocham ;) Poprostu zajebisty zespół :12:

rb78

Wysłany: 2007-04-25, 20:44   Re: Mudhoney

Ktoś tu powiedział, że Mudhuney jest brudny, garażowy, zły... Absolutnie się zgadzam! Ale zachęcam do "lektury" Green River - to jest dopiero totalny garaż! :) A generalnie to Mudhoney uważam sa esencję muzyki z Seattle...

Crock 
Red Devil!

Wysłany: 2007-04-26, 11:05   

Mudhoney? Aż dziw, ze się tu nie wypowiadałem :shock: Jeden z moich ulubionych zespołów. Running Roladed, By her own Hand, This Gift czy Get in to yours to czysta poezja :-> Uwielbiam ten zespół.

Niewyspana 
Wanna Fuck?

Wysłany: 2007-05-10, 16:36   

szanuję ich muzykę, a nawet bardzo. lecz trochę zadużo w tym dla mnie "punku", zamało spokoju. zdążyłam się ich nasłuchać gdy "raczkowałam " w grunge'u. teraz caasami do nich wracam, ale niezbyt często. za to kocham ich dwie piosenki "Touch me I'm sick" i "Money will roll right in" w wersji z Cobainem na gitarze.
niewątpliwie są dobrzy, ale nie dla moich uszu taka muzyka.
She should have worn the crown of thorns
She should have been a son"

Artificial 

Wysłany: 2007-05-10, 18:01   

Myślę podobnie :-P
może i dlatego tak bardzo rzadko słucham, ale "Touch me I'm sick" faktycznie zasługuje na uwagę!

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-07-04, 01:33   

TOUCH ME I"M SICK !!!!! Yeah :D:D .....Here comes sicknes też rewelacyjne...wogóle graja świetnie
----------------------

Odpowiedz do tematu