Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Od czego zaczęliśmy swoją przygodę z muzyką Grunge
Autor Wiadomość
trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-09-10, 13:55   

Mam dziwne wrażenie że wiele osób zaczynało od Nirvany choć nie chce sie przyznać...

http://www.grunge-forum.c...153e5df7f#30106

Edit:
Lepiej oceniaj siebie, nie innych. Po co jakieś takie oskarżenia?
Hole.
----------------------

Sóha 
grejpfrutowo

Wysłany: 2007-09-10, 14:34   

U mnie też zaczęło się od Pearl Jama. Edward zauroczył mnie swoim głosem. Potem przyszła kolej na Alice in chains, Temple od the dog, Soundgarden. Jednak Pearl Jam jest na pierwszym miejscu. Nieustannie.

Trevor, Nirvany słucham tylko, jak puszczą coś w radiu, a akurat jadę autobusem^^ Jakoś mnie nigdy do nich nie wabiło, jednak jeśli ktoś mówi, że kocha Nirvanę, to nie krzyczę na niego. Za Mandarynę też nikogo nie zabijam^^ (głupie to porównanie, przepraszam)

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-09-10, 14:57   

Hole.... pokaż mi do cholery w którym miejscu kogoś oceniałem ?

Takie kwestie wyjaśniaj na PW.

***Moth

[ Dodano: 2007-09-10, 16:01 ]
Więc mi nie wciskajcie że kogoś oskarżam i oceniam bo to co napisałem nie ma z tym nic wspólnego
----------------------

creedka

Wysłany: 2007-09-17, 19:59   

no u mnie zaczeło się od Nirvany,chyba niezbyt oryginalnie ;P

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2007-09-17, 21:06   

Creedka, ile miałaś lat? Jak dowiedziałaś się o Nirvanie? Skąd wzięłaś ich muzykę? Od starszego rodzeństwa, od znajomych, dostałaś na urodziny? A może kupiłaś płytę w sklepie, wybierając ją na chybił-trafił? ;-)

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

Scarlett O'Hara 
Crazy diamond

Wysłany: 2007-09-21, 18:47   

Meredith, wezmę to pytanie do siebie, bo chyba jeszcze się nie wypowiadałam w tym temacie - a jeżeli, to ani ja, ani pewnie nikt inny tego nie pamieta ;] a więc miałam 12 lat, baaardzo zły nastrój, bo musiałam wrócić z wakacji, trochę pieniędzy do wydania, no i padło na In Utero - chyba głównie za Rape Me, bo już wcześniej zasłuchiwałam się w tej piosence (początkowo nawet nie wiedząc, ze to Nirvana). I nie żałuję wyboru, oj, nie żałuję..

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2007-09-21, 19:49   

Brawo Scarlett. ;-) O to właśnie chodzi, żebyśmy wszyscy lepiej się poznali.
Zachęcam do udzielania się! :117:

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2007-09-22, 11:07   

Oczywiście, ze Nirvana. Po fali grożnego Black Sabbath w 6 klasie podstawówki zauważyłam ją u koleżanki. W tym wieku często się małpuje od innych, więc poprosiłam wujka żeby mi swoją przegrał. I ruszyło, póżniej już błyskawicznie. Wtedy też miałam pierwszą koszule flanelową 8-)

Scarlett O'Hara 
Crazy diamond

Wysłany: 2007-09-22, 18:17   

Maryha napisał/a:
Wtedy też miałam pierwszą koszule flanelową

O widzisz, a ja "po grandżowemu" ubierałam się już w pątej klasie podstawówki, choć wtedy jeszcze o tej muzyce nie miałam zielonego, niebieskiego ani czerwonego pojęcia. Ale miałam już swoje ulubione podarte dżinsy z łatą na kolanie i swoją ulubiona flanelową koszulę w kratę :mrgreen:

sluthiporange 

Wysłany: 2007-09-22, 22:39   

ha. a mnie Soundgarden przyciagnal. Gdy mialam 4 latka w tv lecialo 'black hole sun', teledysk tak cholernie mnie przerazil, ze piosenka pozostala w mojej pamieci do 12 roku zycia... gdy ponownie po 12 latach uslyszalam ja w radiu wiedzialam, ze to 'to straszne' i pobralam wiecej, pozniej NIRVANA (moja Miłość Wielka), Ugly Kid Joe - zespol nie do konca grungeowy, aczkolwiek warty uznania; Sonic Youth itd:... tak do 6 gb roznosci:P
my little dirty orange.

Wolfy 
sralalala

Wysłany: 2007-09-24, 17:46   

Maryha napisał/a:
Oczywiście, ze Nirvana. Po fali grożnego Black Sabbath w 6 klasie podstawówki zauważyłam ją u koleżanki. W tym wieku często się małpuje od innych, więc poprosiłam wujka żeby mi swoją przegrał. I ruszyło, póżniej już błyskawicznie. Wtedy też miałam pierwszą koszule flanelową 8-)

łłłłooooooo...ja miałam takie same, a nawet identyczne początki.:D Też w tym wieku, też był BS, też była Nirvana przyuważona u koleżanki. ;] Z tym, że ona nie słuchała takiej muzyki i poprosiłam ją o pożyczenie kasety 'In utero', która do dziś leży na mojej półce. ;-)

...ja nic nie wiem...nie mam nic do powiedzenia...

Remol 

Wysłany: 2007-11-25, 09:30   

Ja jak wiekszosc zaczołem od Nirvany :-P pozniej doszedł Pearl Jam i Nirvana odeszła jakby na troche dalszy plan chociaz nadal była i jest przezemnie uwielbiana ... pozniej poznałem Alice In Chains i w koncu Soundgarden który juz totalnie zrównał mnie z ziemia :-P ;-) Jest to taka moja swieta czwórka jesli chodzi o grunge ... ;-)

guziec 
Bite me.

Wysłany: 2007-12-03, 22:40   

standardowo mnie sie zaczęło od smellsa. później reszta twórczości kurta i spółki, potem hole i kilka innych. itd.

NeonDevil 

Wysłany: 2007-12-21, 19:30   

U mnie zaczęło się od "Nevermind", którą wykopałam w szafie rodziców. Generalnie wcześniej słuchałam Silverchair, czytałam porównania do Nirvany i dlatego kiedy trafiłam na tą starą kasetę, to ją włąćzyłam. Za pierwszym razem jakoś nie podeszło, ale po jakimś czasie włączyłam ją ponownie i poszło...

pejcu 

Wysłany: 2007-12-24, 07:31   

W czasach, kiedy zdecydowanie dominowały kaseciaki w moje ręce trafiła kaseta z nagraniami Temple Of The Dog. Kilka dni później kupiłem sobie "oryginalną" kasetę. To był w zasadzie początek. Idąc tym tropem, dotarłem do Mother Love Bone. Kolejne kapele przychodziły z czasem... Jedne były dla mnie ważniejsze, inne nie. Do dziś najlepszym dla mnie zespołem tego nurtu jest Gruntruck.

Odpowiedz do tematu