Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Od czego zaczęliśmy swoją przygodę z muzyką Grunge
Autor Wiadomość
pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2006-07-01, 23:40   

...a może życie to Dupa i skop ją ;-)

Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-07-01, 23:44   

jumprze dlaczego na awatarze nima mojego koffcianego guvcia :*:*:* br, no no no obraziłem się :* jush mi go dodawac natyshmiast

Jumper 

Wysłany: 2006-07-01, 23:47   

A kto to wogóle jest?

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-07-01, 23:47   

Właśnie...czytając wypowiedź JUMPERa przypomniało mi się,że pierwszym świadomie usłyszanym wykonaniem Nirvany było Plateau na MTV Unplugged.Wbrew pozorom,po tym jak kumpel podrzucił mi Smellsa to nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia.Spodobał mi się natomiast Jesus doesn't... i Marigold(kumpel puścił mówiąc:Zobacz jak perkusista Nirvany śpiewa).
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2006-07-08, 09:52   

to było w 2002 roku. MTV2, teledysk do "I am mine". Potem artykuł w jakiejś gazecie. Przesłuchałem "Riot Act". Nie specjalnie mię się spodobał. Za to zaintrygowała mnie okładka "Vs.". Też przesłuchałem, od tamtej pory to jedna z moich dwóch ulubionych płyt.

Johnny 
Dead Man

Wysłany: 2006-07-08, 12:06   

Ja zaczynałem od Nirvany ... In Utero, Unplugged itp. potem sie poznało Peral Jam, AiC etc. i sie zaczęło ...

The right feel ... the right sound ... the place to be ...

I know... life would be different if I... held on. Held on ...

djn99 
Książe grunge`u

Wysłany: 2006-07-08, 17:47   

Nie będę orginałem. Maje pierwsze spotkanie z grunge`m tak jak większości rozpoczeło się od zespołu NIRVANY, a to za sprawą koleżanki, która w czasie wycieczki do Hiszpani pożyczya mi płytę. Później również jak wszyscy zaczołem słuchać Soundgarden, Alice in Chains i inne, natomiast Pearl Jam`em zaczołem się interesować dzięki jednemu z założycieli tego forum, jest nim Swapper.

go 

Wysłany: 2006-07-09, 13:47   

U mnie "przygoda z grungem" zaczęła się od utworu "Jeremy" Pearl Jamu i dosłownie zakochałam się w nim, a potem w kolejnych i kolejnych. I teraz zespół ten to moje małe uzależnienie. Inna odsłona grunge'u przyszła naturalną koleją losu ;-)

Dumb 

Wysłany: 2006-07-09, 17:42   

a ja zaczęłam od tej dziwnej składanki Nirvany, znalazłam ją w stercie płyt brata. wcześniej już wiedziałam, że jest taki zespół, ale jakoś nigdy nie słyszałam ich muzyki, do tego czasu właśnie ;-) to był prawdziwy muzyczny szok :mrgreen:
Nie każ żyć jak każe plan

mysza 

Wysłany: 2006-07-12, 23:26   

Moja przygoda z muzyka Grunge zaczeła sie od Nirvany... dostałam płyte od kolegi i była tam własnie miedzy innymi Nirvana.... A ze byłam młoda to chyba sie troceh Kurtem zafascynowałam... potem sama zaczełąm czegos szukac... i po bardzo krótkim czasie od tej pierwszej płyty Nirvany dopadalm sie do Pearl Jamu...i sie zakochałam:P i tak szybko jak Nirvany słuchac zaczeałm... tak szybko skonczyłam:) koniec mojej opowiesci:P

Kukuś 
aVn - grunge.

Wysłany: 2006-07-18, 00:53   

Hmm... jak to sie u mnie zaczelo :)

Pamiętam... kiedyś, jakaś 5 klasa podst. mama do mnie 'synuś, znajdz mi JAKIŚ TAM KANAŁ W TV ( nie pamiętam jaki ) a ja 'ok, a po co?' a bo program o Nirvanie będzie leciał... ' moja reakcja' ooo jezuuu... '

po jakimś czasie, mama spytała mnie 'masz jakiś kumpli co by mieli jakieś kawałki, metallica', iron maiden, apocalyptica, nirvana?' powiedziałem że mam i nagram.

no i jak nagrałem, usłyszałem jak mama słucha 'in bloom' i od tego sie zaczeło. ;)

potem jeszcze powiedziała żebym zaczal sie na jakimś instrumencie uczyć grać, i zaczelem ;)

jeszcze mi opowiadała, jak byłem mały i słuchałem z nią nirvany, i Kasi Kowalskiej ;)

Iza 
Miyo-chan

Wysłany: 2006-07-18, 19:13   

Pokój na poddaszu... 10 letnia Iza spędza więkrzość swojego czasu właśnie tam patrząc jak wujek gra na gitarze... słucha muzyki i w ogóle... wciąga ją to coraz bardziej, staje się nałogiem... zyje tą muzyka juz a moze dopiero 6 lat :->

trampek 

Wysłany: 2006-07-18, 23:24   

Jesień`99 popołudniowa pora,siedzimy w klasie,w pewnym momecnie kolega wyciąga kasete z plecaka i przekazuje drugiemu.Zaciekawiony pytam..."In Utero" Nirvana odpowiada kumpel po czym daje mi do przesłuchania...nie robi na mnie wrażenia...dostaje od siostry płyt "Yield" Pearl Jam`u wsiąkam,znajduje sie w stanie agoni... po czym prosze o jeszcze...

Jammerka
[Usunięty]

Wysłany: 2006-07-20, 14:16   

Najpierw usłyszałam Nothing As It Seems w 2000 roku. Po jakimś czasie dostałam płytę-mix z Pearl Jam, Alice In Chains i Nirvaną. Od razu się zafascynowałam :mrgreen: Z tym że fascynacja Nirvaną potrwała 2 tygodnie a Pearl Jam i Alice In Chains trwa do dziś :-P

Rudzielec
(no)che guevara

Wysłany: 2006-07-20, 17:31   

Jammerka, jak by nirvana nagrala 10 plyt to pewnie tez by kazdy ja lubil :)

Odpowiedz do tematu