Właśnie...czytając wypowiedź JUMPERa przypomniało mi się,że pierwszym świadomie usłyszanym wykonaniem Nirvany było Plateau na MTV Unplugged.Wbrew pozorom,po tym jak kumpel podrzucił mi Smellsa to nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia.Spodobał mi się natomiast Jesus doesn't... i Marigold(kumpel puścił mówiąc:Zobacz jak perkusista Nirvany śpiewa).
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
to było w 2002 roku. MTV2, teledysk do "I am mine". Potem artykuł w jakiejś gazecie. Przesłuchałem "Riot Act". Nie specjalnie mię się spodobał. Za to zaintrygowała mnie okładka "Vs.". Też przesłuchałem, od tamtej pory to jedna z moich dwóch ulubionych płyt.
Nie będę orginałem. Maje pierwsze spotkanie z grunge`m tak jak większości rozpoczeło się od zespołu NIRVANY, a to za sprawą koleżanki, która w czasie wycieczki do Hiszpani pożyczya mi płytę. Później również jak wszyscy zaczołem słuchać Soundgarden, Alice in Chains i inne, natomiast Pearl Jam`em zaczołem się interesować dzięki jednemu z założycieli tego forum, jest nim Swapper.
U mnie "przygoda z grungem" zaczęła się od utworu "Jeremy" Pearl Jamu i dosłownie zakochałam się w nim, a potem w kolejnych i kolejnych. I teraz zespół ten to moje małe uzależnienie. Inna odsłona grunge'u przyszła naturalną koleją losu
a ja zaczęłam od tej dziwnej składanki Nirvany, znalazłam ją w stercie płyt brata. wcześniej już wiedziałam, że jest taki zespół, ale jakoś nigdy nie słyszałam ich muzyki, do tego czasu właśnie to był prawdziwy muzyczny szok
_________________ Nie próbuj mnie uczyć swoich tez
Kiedy mówić "tak" - kiedy mówić "nie"
Nie prowadź do reguł bram
Nie każ żyć jak każe plan
Moja przygoda z muzyka Grunge zaczeła sie od Nirvany... dostałam płyte od kolegi i była tam własnie miedzy innymi Nirvana.... A ze byłam młoda to chyba sie troceh Kurtem zafascynowałam... potem sama zaczełąm czegos szukac... i po bardzo krótkim czasie od tej pierwszej płyty Nirvany dopadalm sie do Pearl Jamu...i sie zakochałam:P i tak szybko jak Nirvany słuchac zaczeałm... tak szybko skonczyłam:) koniec mojej opowiesci:P
_________________ "Jesteś roztańczonym pyłem tego świata"
Pamiętam... kiedyś, jakaś 5 klasa podst. mama do mnie 'synuś, znajdz mi JAKIŚ TAM KANAŁ W TV ( nie pamiętam jaki ) a ja 'ok, a po co?' a bo program o Nirvanie będzie leciał... ' moja reakcja' ooo jezuuu... '
po jakimś czasie, mama spytała mnie 'masz jakiś kumpli co by mieli jakieś kawałki, metallica', iron maiden, apocalyptica, nirvana?' powiedziałem że mam i nagram.
no i jak nagrałem, usłyszałem jak mama słucha 'in bloom' i od tego sie zaczeło. ;)
potem jeszcze powiedziała żebym zaczal sie na jakimś instrumencie uczyć grać, i zaczelem ;)
jeszcze mi opowiadała, jak byłem mały i słuchałem z nią nirvany, i Kasi Kowalskiej ;)
Pokój na poddaszu... 10 letnia Iza spędza więkrzość swojego czasu właśnie tam patrząc jak wujek gra na gitarze... słucha muzyki i w ogóle... wciąga ją to coraz bardziej, staje się nałogiem... zyje tą muzyka juz a moze dopiero 6 lat
Jesień`99 popołudniowa pora,siedzimy w klasie,w pewnym momecnie kolega wyciąga kasete z plecaka i przekazuje drugiemu.Zaciekawiony pytam..."In Utero" Nirvana odpowiada kumpel po czym daje mi do przesłuchania...nie robi na mnie wrażenia...dostaje od siostry płyt "Yield" Pearl Jam`u wsiąkam,znajduje sie w stanie agoni... po czym prosze o jeszcze...
Jammerka [Usunięty]
Wysłany: 2006-07-20, 14:16
Najpierw usłyszałam Nothing As It Seems w 2000 roku. Po jakimś czasie dostałam płytę-mix z Pearl Jam, Alice In Chains i Nirvaną. Od razu się zafascynowałam Z tym że fascynacja Nirvaną potrwała 2 tygodnie a Pearl Jam i Alice In Chains trwa do dziś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum