ja kupiłam album w Anglii. wygrzebałam z najciemniejszego miejsca na półce,ostatnią płytę
Tworzą świetna muzykę,czuć tam ten 'grungowy' klimat.Uwielbiam specyfikę tej płyty
Mam nadzieje że chłopaki wezmą się za siebie i nagrają więcej;)
_________________ I want be the girl with the most cake
Pagody dopiero zaczynam słuchać, ale strasznie mi się podoba. Ściągnęłam sobie płytę Self Titled i słucham jej na okrągło. Ulubione kawałki... Hm... Wszystkie. Ale takie całkiem wyjątkowe to na pewno Death To Birth która mnie kompletnie zaczarowała, Lesson Learned, Fetus no i Amego. Bardzo lubię również Happy Song. Pagoda ma coś w sobie. Może i jest troszkę podobna chwilami do Nirvany (a raczej Michael do Kurta) ale to rzuca się w oczy tylko we fragmentach na scenie (w klipie Happy Song w tym kawałku jak grają na początku Michael przez moment do złudzenia Kurta przypomina ;p ) i mi to nie przeszkadza. Również czekam z niecierpliwością na kolejne dokonania zespołu. ;p
_________________ nie śpij, spanie jest dla frajerów
Słucham ich i słucham i podobają mi sie coraz bardziej :D Są rewelacyjni. Klimat kojarzy mi sie z filmem "Last Days" (ciekawe dlaczego..). Pitt nie ma nic z vokalu Kurta..dla mnie jest to całkiem co innego, jest świetny. Ich kawałki poprostu...nooo...cała płyta niezwykle klimatyczna. Ostatnio niczego innego nie słucham :D
PS. Arafatka, chwała Ci za link :D
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
pewnie słyszeliscie piosenke hey joe w wykonaniu michaela pitta ale jak ktos nie słyszał to podaje link
jesli chodzi o rozwiniecie mojej wypoeiwdzi to praktycznie wszystko został powiedziane, lekkie podobienstwo do nirvany mozna zauwazyc, ale tak samo mozna powiedziec ze stone temple pilots kopiują pearl jam
Pagoda bardzo świetny zespół, czy grają grunge to ja pewna nie jestem, ale wiem, że ten zespół jest godny polecenia wszystkim słuchających tego typu muzyki.
a co do filmu Last Days, to ogólnie był on wzruszający, ale wcale nie przedstawiał ostatnich dni z życia Kurta. (;
pozdrawiam,
a i jestem nowa, dopiero gdy zobaczyłam ten temat to sie zerejstrowałam,
no i chciałabym żeby ktoś przesłał mi kilka piosenek których nie mam, widziałam już kilku chętnych, ale za bardzo to ja sie nie orientuje w tych wszystkich skrótach,
prosiłabym o kontakt gg (2030989)
_________________ Happy song, nothing's wrong. It's all fun, I'm all numb.
a co do filmu Last Days, to ogólnie był on wzruszający, ale wcale nie przedstawiał ostatnich dni z życia Kurta. (;
Ja nie moge....
a czy on miał przedstawiać ostatnie dni Cobaina ? :| NIE. Cobain był tylko inspiracją. To nie jest film o KC tylko o Blaik'u (jakkolwiek sie to pisze...
A dodając coś jeszcze do Pagody..
Dla mnie to nie grunge...to coś innego. Ale nie wiem co. Oni mi nie pasują do żadnej szufladki. Są świetni...świetni.
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Wysłany: 2007-09-01, 10:27
trevor napisał/a:
A dodając coś jeszcze do Pagody..
Dla mnie to nie grunge...to coś innego. Ale nie wiem co. Oni mi nie pasują do żadnej szufladki. Są świetni...świetni.
Naturalnie :) masz rację... słychać tam pewne 'inspiracje' grungem, czy też samą Nirvaną, ale nie można ich zaszufladkować... I to chyba plus dla nich - to bardzo oryginalna i niekonwencjonalna kapela!! :)
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
Jak nagrali, to tez pasowaloby mi wiedziec skad to zassac ;p. Cala plyta jest genialna jak juz mowilem. Jesli nic nowego nie ma, to tylko czekac na swieze pomysly.
Wysłany: 2007-09-01, 23:24
Ostatnie ich wydawnictwo to "Self Titled" które ukazało sie w lutym albo marcu. W tym miesiącu pojawiła się nowa piosenka - "Disintegrate" ale niestety nic poza nią... Dobre i to :]
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum