Szkoda wielka , że dziś w Polsce mało mamy kapel grunge'owych albo wróć ! Nawiązujących do tej fali :) Dziś jedynie możesz pograć z kimś albo punk'a , metal albo dołączyć do pseudosubkulturki indie ...
Poprawka - polskich grunge'owych kapel nie jest mało, ich po prostu nie ma...
winstonsmith: REQUIEM - wszystko fajnie... naprawdę szanuję ich za to co robią, podobają mi się ich utwory, nawet bardzo. Jednak brakuje mi tutaj czegoś... i jeszcze to, że na siłę przylepiają sobie etykietę grunge GRUNGE GRUNGE - niestety to nie wystarczy.
Jest np: Heartsgarage prosty grunge/punk-rock z polskimi tekstami,ale słychać brzmienie Seattle a'la Mudhoney czy Nirvany,ale bez kopiowania stylu.
ale fakt...mało tego jest.Rekfiem jest,ale trochę dziwne,na stronie bulwari mają linka-reklame obok logo Nirvany a jeszcze do tej pory w myspace w miejsce brzmi mieli wpisane Nirvana.
Poprostu trzeba robić Swoje i nie gadać wiele i pamiętać,że grunge to szeroki gatunek o czym mówiliśmy i ten element czemu to grunge a czemu nie punk rock to cięzko wyrożnić.
BŁAGAM tylko nie róbmy tego w 2 strone,czyli poprockowego gówna nie nzawywajmy grunge ani nawet zajechanym ostanio słowem ALTERNATYWA
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
O Grunge'u powiem tak jak powiedział pewien stary filozof w moim ukochanym serialu Przystanek Alaska,powiedział "Alaska to stan umysłu" i ja mOwie Grunge to stan umysłu,dziękuje.
Pozatym kiedys widziałem jakis dokument o Nirvanie i o całym nurcie grunge i tam Cobain dobrze powiedział do dziennikarza:"jaki grunge?! to wy dziennikarze wymysliliscie tę nazwę,my poprostu chcielismy grac rock'a"
"jaki grunge?! to wy dziennikarze wymysliliscie tę nazwę,my poprostu chcielismy grac rock'a"
Ja nigdy nie wiedziałem i nie wiem do tej pory co to tak naprawdę grunge.Ale szufladka dla kasy powstała i nic na to się nie poradzi.A polski grunge to już w ogóle jest kosmos.
ja natknełam sie całkiem przypadkiem na zespoł "the depression'... zwłaszcza w kawałku "zrozumieć' słychać inspiracje wokalem Cobaina i ogolnie stylem grania Nirvany.
Słyszał ktoś...kiedyś...o nich?
Rif to wolniejszy Tętniak,wokal,tam na koniec Cobaina trochę,ale bez przesady,bardziej taka maniera zatrzymywania powietrza i wypuszczania w stylu Alka z Heartsgarage.Szkoda,że gitary cicho no i czemu akurat od razu temat "braku zrozumienia"?
Jakiś majspejs mają,stronę? może nowsze kawąłki,zawsze lepsze to niż indie diskopolo czy takie tam,ale ciekaw jestem innych songów.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum