_________________ I don't need anyone, don't need no mom and dad
Don't need no good advice, don't need no human rights
I got some news for you, don't even need you too
I got my time machine, got my 'lectronic dream
1.Gitara bez przestaru brzmi strasznie lajtowo i popowo(o zgrozo)
2.Zanim wchodzi refren w piosenkach koleś śpiewa z maniera komy,takie nosowe chuj wie co.
Jak wchodzi refren i takie niedokońca czyste gitary to jest naprawdę nieźle.Słychać inspirację Cobainem na wokalu
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
_________________ I don't need anyone, don't need no mom and dad
Don't need no good advice, don't need no human rights
I got some news for you, don't even need you too
I got my time machine, got my 'lectronic dream
Po jaki chuj Jimmy wypowiadasz sie na temat o którym nie wiesz nic? Śmiech na sali jak czytam niektóre wypowiedzi... uwazacie sie za grungeowców, myślicie że jesli ktos jest na forum to jest bardziej grunge'owy niz ludzie zyjący w tamtym czasie, a tak naprawde gówno wiecie!
czym dla Ciebie Jim był grunge? muzyką? subkulturą? zdefiniuj mi to, proszę.
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
Kulturalniej proszę, bo w przeciwnym wypadku ja będę brzydki, zły i agresywny. A mam władzę, i nie zawaham się jej użyć - ostrzegam. Jeżeli ktoś tutaj nie potrafi się wyrażać troszkę bardziej poprawnie, to lepiej nie mówić nic, idąc w ślad powiedzenia - lepiej wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Sory Moth, ale czy brak kultury nie jest usprawiedliwiony tym, że niektórzy naprawdę nie potrafią wyciągnąć wniosków z wypowiedzi innych, którzy na ten temat wiedzą troche wiecej? Ja wiem, że łatwiej jest usunąć wulgarny post, ale kiedy na trzech forach czytam że grunge to styl muzyki jaki grała nirvana, pearl jam i alice in chains to mi sie płakać chce. Do tego co chwile ci którzy nie wiedzą co to grunge wyzywają nas, jako że niby to my pieprzymy głupoty...
Tak więc jesli na tym forum dyskusyjnym nie można wyrazić swoich (w dodatku zgodnych z prawdą) poglądów to coś tu jest nie tak...
i wolę być idiotką niż patrzeć jak wypisywane tu są takie głupoty!
_________________ "Po co mam czas tracić na mówienie do ściany - ściana i tak zawsze swoje wie...'
Tak więc jesli na tym forum dyskusyjnym nie można wyrazić swoich (w dodatku zgodnych z prawdą) poglądów to coś tu jest nie tak...
Można wyrażać swoje poglądy, co właśnie zrobił Jimmy, a Ty go za to jedziesz. Można się nie zgadzać, ale trochę kulturalniej, ok ? I skończmy tego OT.
Grunge to łatka przyklejona zespołom ze Seattle w latach 90'. Kapele określane taki mmianem grały muzykę na pograniczu metalu i punka. W niektórych składach było słychać więcej tego pierwszego, w innych tego drugiego, stąd różnice. Teraz, gdy owa fala seattle'owskich brzmień przeminęła, łatkę postgrungeowych kapel otrzymują zespoły, które w jakiś sposób odpowiadają brzmieniowo swoim 'przodkom' muzycznym, bądź otwarcie mówią o inspiracjach grunge'm.
Dla potencjalnego odbiorcy, który nie siedzi w tych klimatach, łatwiej jest zrozumieć że AiC, Nirvana, Soundgarden i PJ to wielka grunge'owa czwórka, niż gdyby musiał dochodzić wpływów hard rockowych, heavy metalowych, punkowych, etc, które wsytępowały w w/w kapelach.
Z drugiej strony nie wiem po co drzeć szaty o jakąś głupią nazwę. Czy to przeszkadza w jakiś sposób w odbiorze muzyki ? Nie wydaje mi się. Wróćmy więc do dyskusji o polskim grunge'u, a nie o źródle terminu 'grunge'.
Arafatka uważaj, bo coś Ci po nogawce cieknie z podniety... Grunge to krzywa nazwa, którą wymyślił sobie Mark Arm z Mudhoney i która ze względu na swoją dźwięczność łatwo przyjęła się w mediach i to tyle, madafaka... a Ty co myślisz ? że to jakaś ideologia ?:D:D ruch polityczny ?:D:D
[ Komentarz dodany przez: YodaM: 2007-07-22, 22:32 ] Wyluzuj człowieku troche i staraj sie zachowac jak na istote humanoidalna przystało, bo jak narazie poziom Twojej kultury stoi ponizej zera. Wyrażaj sie chociaz do kobiety jak facet a nie jak cham. - YodaM zielony, barbarzynca i niszczyciel chamstwa (w skrócie: YZBiNC)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum