Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Post grunge

Post grunge to:
Termin dla zbicia kasy na grunge'u
33%
 33%  [ 18 ]
Nowy nurt,nawiązujący jednakże do przeszłości
41%
 41%  [ 22 ]
Coś co za chiny nie ma nic wspolnego z muzyką grunge
24%
 24%  [ 13 ]
Głosowań: 53
Wszystkich Głosów: 53

Autor Wiadomość
Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2007-07-23, 12:22   

Post-grunge.. to tak jakby odpowiednik.. post-średniowiecze.. róznica polega na tym, że średniowiecze miało miejsce.

MaaD 

Wysłany: 2007-07-23, 22:47   

Cytat:
A Pearl Jam ? Co to jest w tej chwili ? :) Grunge ? Czy może już 'post' ?

Ani jedno ani drugie. Skoro koniecznie chcesz gdzies podpiac, to pod alternative rock. ;)
I uprawiać fantastyczny sport."

garnek 
garnek

Wysłany: 2007-10-14, 23:07   

Grunge . Co to właściwie znaczy? Styl muzuczny,ubiór a może jakiś odcinek czasu?Długie włosy,flanelowe koszule w kratę,glany? Ktoś kiedyś zapodał nic nieznaczący wyraz w odpowiednim momencie i stał się tym wszystkim.Ruszyła wtedy maszyna do robienia kasy.Post-grunge to chyba ma powtórzyć .Niestety nie uda się to nikomu chyba ,że wymyśli coś innego,nowego odpowiadającego dzisiejszym czasom.

karl 
Pucza!

Wysłany: 2009-03-11, 21:26   

Post grunge to pusty termin na śmieciożerców buszujących w odpadkach po grunge'u. Jakkolwiek nie patrzeć - "grunge is dead" wiec ktoś musiał pocieszyć pogrążonych w rozpaczy fanów :)

Orenisha 

Wysłany: 2009-04-16, 16:08   

A może tak wygląda post grunge: http://www.youtube.com/watch?v=5LI77-X4ovw ? :lol:

Póki co - grunge is dead.
Może powróci, ale w odmienionej formie i pod inną nazwą. Bo Generacji X nikt nie wskrzesi. Grunge miał już swój czas i miejsce.
garnek napisał/a:
Niestety nie uda się to nikomu chyba ,że wymyśli coś innego,nowego odpowiadającego dzisiejszym czasom.

Z jednej strony tak, ale... Grunge nie został wymyślony. Zrodził się z pewnej sytuacji społecznej - zaściankowego Seattle.
Ma szansę się odrodzić, gdy powstanie nowa grupa "zagubionych w chaosie współczesności" (takie ładne określenie :-P ).

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2009-08-16, 17:47   

Orenisha napisał/a:

Ma szansę się odrodzić, gdy powstanie nowa grupa "zagubionych w chaosie współczesności" (takie ładne określenie :-P ).

Określenie zacne, ale myślę, że grunge'u już nie będzie. Tak jak jest napisane w pierwszym wersie ładnego wierszyka 'nic dwa razy się nie zdarza'. To co zostanie stworzone w sytuacji gdy powstanie taka 'nowa grupa' będzie czymś zupełnie innym, nowym mimo, że ideały którymi będą kierować się muzycy mogą być podobne.

Post grunge chyba nie jest na tyle wyrazistym podgatunkiem muzycznym czy też kulturowym żeby go jakoś specjalnie nazywać i chyba po części stąd ta nazwa.

rzeper1984

Wysłany: 2010-12-28, 20:34   

a ja byłem nie dawno na koncercie mudhoney i wywiesiłem szczene. To był totalny grunge.

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-01-10, 07:21   

Post-Grunge..dla mnie to bandy w stylu creed, silverchair, staind, days of the new, godsmack (pierwsza płyta) - czyli w mniej lub bardziej udany sposób zrzynamy od Wielkiej Czwórki ze Seattle...chyba z tego towarzystwa wyróznia się Bush, ktory gdyby zadebiutował gdzieś w 1990 roku niebyłby okreslany jako post-grunge, ile bardziej jako rasowa Grunge'owa kapela z UK:)

Consi 

Wysłany: 2011-01-10, 19:48   

Dajcie spokój, nie ma takiego tworu. To sztuczne hasełko, żeby niektóre cienizny się mogły lepiej sprzedawać, takie mam wrażenie.
Poza tym, browara temu, kto sprecyzuje specyfikę grania WSZYSTKICH kapel grunge'owych w jednym zdaniu tak, żeby z tego zrobić nurt tego typu, jak w tym temacie...

rzeper1984

Wysłany: 2011-01-21, 14:15   

z książki ''grunge is dead'':
art chantry: It was one of those weird little strange things that happened, exploded, and it was gone. Scarier than hell though-don't ever want to fucking see that again.

Odpowiedz do tematu