Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Silverchair
Autor Wiadomość
szary 

Wysłany: 2006-08-05, 14:12   Silverchair

Przez wielu zespół uwazany za totalny szajs i strate czasu. Ja jestem innego zdania. Pierwszy album FROGSTOMP bardzo mi sie podoba, wręcz każdy utwór. Następny FREAK SHOW też jest fajny, dopiero na kolejnych albumach ich styl mi sie nie podoba. Ta niechęć do nich to wynika zdaje sie z tego, że na początku grali bardzo prostą muzyke z prostymi textami, a przecierz piękno muzyki nie polega na tym, że utwory muszą mieć wybujałe texty i skomplikowaną melodie.... tak mi sie wydaje

regoat
CourtneyLove.eu

Wysłany: 2006-08-05, 20:34   

a znam ich z albumu Neon Ballroom ale jakos po tym sluch o nich zaginal a teraz jakos nie moge sie nimi zainteresowac spowrotem

szary 

Wysłany: 2006-08-05, 20:47   

no to polecam starsze nagrania bo to zupełnie inna bajka. A jakoś pod koniec tego roku mają nagrać nowy album w stylu właśnie Neon Ballroom

AIC_Fan 

Wysłany: 2006-08-09, 14:18   

moja dziewczyna strasznie lubi ten zespol , chyba dzieki wokaliscie :P ja osobiscie nie przepadam za chlopakami ...

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-08-29, 03:40   

Słyszałem 2 płyty...nie przemawia do mnie.Coś to za nowocześnie brzmi,może teksty nie dają rady.

Generalnie jakoś post grunge do mnie nie trafia.Wokal dobry,ale zbyt ułożony,za nało brudu a za dużo strojenia.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

szary 

Wysłany: 2006-08-29, 12:25   

JAMik.... jakie płyty słyszałaś?

Hole 
girl

Wysłany: 2006-08-29, 13:23   

Znam kilka kawałków Silverchair, pewnie tych starszych, bo są całkiem fajne.
Najbardziej chyba lubię "Ana's song", świetnie mi się kojarzy, mocny tekst, niezły głos.

Kiedyś określano ten zespół nową Nirvaną. Goście mieli po 16 lat, gdy zaczęli grać. Dobrze, że się odcięli od tych porównań i teraz grają coś swojego.

szary 

Wysłany: 2006-09-02, 17:04   

Niby dobrze, ale ten ich nowy styl mi juz nie podchodzi :/ Idealnie było na Freak Show, dopracowali gitarki i w ogóle brzmienie sprzętu, fajnie sie tego albumu słucha

Hole 
girl

Wysłany: 2006-09-02, 17:06   

Też wolę te 'starocie'. Są jakieś takie... swojskie i przyjemniejsze dla ucha. :)

szary 

Wysłany: 2006-09-02, 17:10   

Grandż tam słychać :lol: dlatego swojskie

Vajlent 
Gwiazda Rocka

Wysłany: 2007-03-13, 21:56   

swietny zespół,
Cała pierwsza płyta mi sie podoba
ohh jak ja uwielbiam tak swojiski grungowy klimat ;-)

Crock 
Red Devil!

Wysłany: 2007-04-02, 22:24   

Ja nie przepadam za Silverchairem. Po prostu jest on dla mnie niezbyt Grunge'owy :-> Lubię nawet Frogstompa, Freak Showa czy Dioramę, ale po prostu nazywanie ich zespołem grungeowym to błąd.

Pozdrawiam

szary 

Wysłany: 2007-04-02, 22:38   

grandż jak juz mam sie kłucić (żart) to nie tylko muzyka ale i text, a tak nawiasem to Silverchair to alternative rock :P

hauteville 

Wysłany: 2007-04-03, 10:02   

Takie to zbyt lajtowe... Poprzez granie "lajtowe" mam na myśli granie na tyle ostro, żeby pasowało do radia i pokojów 14-latek... Choć muszę przyznać, że słyszałem gorsze zespoły...

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-04-03, 13:34   

Kiedyś sluchałam i lubiłam. Teraz nie słucham. Ale pamiętam, że Frogstomp, Freakshow i Neon Ballroom miały w sobie coś co mnie kręciło, choć ta ostatnia jakby mniej. Ale gdybym dziś miała do którejś z tych płyt wrócić byłaby to właśnie Neon Ballroom.

Odpowiedz do tematu