Przez wielu zespół uwazany za totalny szajs i strate czasu. Ja jestem innego zdania. Pierwszy album FROGSTOMP bardzo mi sie podoba, wręcz każdy utwór. Następny FREAK SHOW też jest fajny, dopiero na kolejnych albumach ich styl mi sie nie podoba. Ta niechęć do nich to wynika zdaje sie z tego, że na początku grali bardzo prostą muzyke z prostymi textami, a przecierz piękno muzyki nie polega na tym, że utwory muszą mieć wybujałe texty i skomplikowaną melodie.... tak mi sie wydaje
Znam kilka kawałków Silverchair, pewnie tych starszych, bo są całkiem fajne.
Najbardziej chyba lubię "Ana's song", świetnie mi się kojarzy, mocny tekst, niezły głos.
Kiedyś określano ten zespół nową Nirvaną. Goście mieli po 16 lat, gdy zaczęli grać. Dobrze, że się odcięli od tych porównań i teraz grają coś swojego.
_________________ ***
Pay your money, babe. Now's your chance.
Niby dobrze, ale ten ich nowy styl mi juz nie podchodzi :/ Idealnie było na Freak Show, dopracowali gitarki i w ogóle brzmienie sprzętu, fajnie sie tego albumu słucha
Ja nie przepadam za Silverchairem. Po prostu jest on dla mnie niezbyt Grunge'owy Lubię nawet Frogstompa, Freak Showa czy Dioramę, ale po prostu nazywanie ich zespołem grungeowym to błąd.
Pozdrawiam
_________________ "Smiejecie sie, ze jestem inny. A ja smieje sie z was, bo wszyscy jestescie tacy sami"
Takie to zbyt lajtowe... Poprzez granie "lajtowe" mam na myśli granie na tyle ostro, żeby pasowało do radia i pokojów 14-latek... Choć muszę przyznać, że słyszałem gorsze zespoły...
Kiedyś sluchałam i lubiłam. Teraz nie słucham. Ale pamiętam, że Frogstomp, Freakshow i Neon Ballroom miały w sobie coś co mnie kręciło, choć ta ostatnia jakby mniej. Ale gdybym dziś miała do którejś z tych płyt wrócić byłaby to właśnie Neon Ballroom.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum