Kawałek jest git, ekstremalnie odbiega stylem od ostatniej płyty. Raczej nie ma opcji na powrót D'arcy i Jamesa. Nie byli skorzy żeby wrócić w 2007 roku to teraz już wcale. Jimmi szybciej, ale gdyby się na to zanosiło to Billy nie robiłby całego castingu na nowego perkusistę przecież.
a mi raczej ten kawałek przypomina Zwan a nie Pumpkinsów. Jak dla mnie Billy mógłby dac juz sobie spokój z podpisywaniem swoich kolejnych płyt Smashing Pumpkins. Ten zespoł jak dla mnie przestał istniec kiedy odeszła Darcy. Potem juz sie kompletnie rozpadł, a jego reaktywacja jest według mnie nieudana. Bo np, czym sie rózni dzisiejsze Smashing Pumpkins od całkiem (według mnie) udanego Zwan? jak dla mnie niczym. I tu i tu Corgan dzielił i rządził niepodzielnie. Był głownym narzędziem (albo jednnym) do komponowania. Wiec jak dla mnie mógł nazwac sie Zwan i dalej ciągnac swoje ambicje muzyczne. Smashing Pumpkins mógł zostawic jako pewnie rodzaj legendy. Wiadomo, Corgan skomponował 99,9% piosenek w historii Smashingów i moze robic co chce z nazwą itd, ale według mnie troche rozmienia sie na drobne. Nowa płyta ok, ale pod szyldem Billy Corgan i przyjaciela, albo Billy Corgan i zaprzyjaznieni muzycy lub cos w tym stylu. Stary skład Dyń, moze nie miał za duzego wpływu na całokształt tworzonej muzyki (a moze jednak miał wiecej niz myslimy?) ale jednak miał w sobie jakis pewien rodzaj charyzmy ,czy moze nazwiecie to inaczej, dzięki czemu naprawde pasowali do sobie, a teraz postacie które grają z Corganem są jak dla mnie pionkami.
przepraszam, że troche chaotycznie ale pisalem z pasją
Smashing Pumpkins, tudzież Billy i reszta zabierają się z nagrywanie nowego albumu. Oto co możemy przeczytać na oficjalnej stronie SP:
"I'm happy to finally announce the plans for the new Smashing Pumpkins album.
Recording began yesterday, September 15th, 2009 on the new record which will be entitled 'Teargarden by Kaleidyscope'. The album will feature 44 songs, 4 of which are now being recorded. My desire is to release a song at a time beginning around Halloween of this year, with each new release coming shortly after until all 44 are out."
A tutaj linek do bloga w którym na bieżąco można śledzić postępy w nagrywaniu płyty:
Hej ;)
Mam nadzieję że nie posądzicie mnie o spam czy cokolwiek :D
Mam do sprzedania płytę Smashing Pumpkins, właśnie Zeitgeist, za cenę niewielką (po co ma leżeć i się kurzyć, gdy ja jej i tak nie słucham - preferuję raczej inną muzykę a płytkę wygrałam).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum