Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
SMASHING PUMPKINS powrót
Autor Wiadomość
Jimmy 
Jack the Ripper

Wysłany: 2007-07-03, 11:08   SMASHING PUMPKINS powrót

Słuchał juz ktos nowej płyty Smashing Pumpkins "Zeitgeist" która niedługo zostanie wydana. Ja słucham jej od dwóch dni i jak dla mnie jest zajebista. Nareszcie dobre dzieło Billego Corgana po koszmarnym albumie solowym i niebyt udanym Zwanie. Zeitgeist jest swietny, porzadna dawka porzadnego rocka :mrgreen: Powrót w swietnym stylu.
I got my time machine, got my 'lectronic dream

Hesterra 
so it goes.

Wysłany: 2007-07-05, 10:32   

Ja jestem dopiero po pierwszym przesluchaniu. I w pelni zgadzam sie z przedmowca :->

Takie Dynie wlasnie lubie :mrgreen:

Dew93 
;]

Wysłany: 2007-07-06, 20:43   

Mi też zaczyna się podobać, chociaż nigdy nie byłem fanem tego zespołu :-D

arafatka 

Wysłany: 2007-07-06, 22:34   

Dziś dostałam płyte w swoje ręce :D Zajebista jest!! Baardzo zajebista i stylowa! Muszę sie porządnie wsłuchać i wtedy coś więcej powiem :lol:

hauteville 

Wysłany: 2007-08-25, 00:02   

Tej! No właśnie! Jednego nie rozumiem - z kim rozmawiam to mu się ta płyta podoba, a w każdej gazecie jadą na nią niemiłosiernie. Dawno nie słyszałem tak dobrego kawałka jak "Starz" czy "Bleeding The Orchid"... Najlepsza płyta roku jak dla mnie, na razie...

arafatka 

Wysłany: 2007-08-25, 10:27   

Powiem Ci że słuchałam kiedyś audycji (chyba) pana Piotra Kaczkowskiego, który powiedzial, że bał się o nowe Smashing Pumpkins po tragicznej płycie solowej którą popełnił Billy Corgan, jednak mile się zaskoczył. Ja zdanie prezenterów Trójki szanuję bo wiem że np Kaczkowski na muzyce się zna, więc cieszę się że miał dobre, a nawet bardzo dobre zdanie o Zeitgeist.
Płytę bardzo lubię, najbardziej, jeśli chodzi o ich dyskografię.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2007-08-25, 11:43   

Ja od Dyń kojarzę kawałek Disarm. Pamiętam, że mi się podobał, ale jeżeli wszystko mają grane w tym stylu, to można zasnąć...

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

hauteville 

Wysłany: 2007-08-25, 21:39   

arafatka napisał/a:
Płytę bardzo lubię, najbardziej, jeśli chodzi o ich dyskografię.

Dla mnie osobiście lepsza trochę jest "Siamese Dream".

Moth napisał/a:
Ja od Dyń kojarzę kawałek Disarm. Pamiętam, że mi się podobał, ale jeżeli wszystko mają grane w tym stylu, to można zasnąć...

"Disarm" - fajna rzecz, ale jedna z wolniejszych... Polecam takie utwory jak choćby "Quiet", "Cherub Rock" i "Zero" - trochę ostrzejsze granie...

trevor 
in your mind

Wysłany: 2007-08-28, 12:52   

Stare dokonania rewelacja...nwych jeszcze nie słyszałem ale już sie szykuje uczta ;)
----------------------

regoat
CourtneyLove.eu

Wysłany: 2007-10-29, 00:14   

sluchalem nowej plyty i lubie The Smashing Pumpkins ale jakos lubie starsze nagrania. Te nowe granie jest jakies juz inne

Miss Sarcastic 

Wysłany: 2007-10-31, 20:16   

Zeitgeist baaaaaaardzo mi się podoba :mrgreen: Naprawdę powrót w wielkim stylu:) "Seven shades of black", "Bleeding the orchid", "Tarantula", "Bring the light" to jest to! Co prawda muszę przyznać, że jakoś niebardzo podchodzi mi kawaek "United States", ale wszystkie pozostałe są bez zarzutów;)

hauteville 

Wysłany: 2007-11-03, 00:47   

Miss Sarcastic napisał/a:
Co prawda muszę przyznać, że jakoś niebardzo podchodzi mi kawaek "United States", ale wszystkie pozostałe są bez zarzutów;)

Zgadzam się w 100%! Za długi taki jakiś i to "revolution" po pewnym czasie denerwuje...

zapaliczka 
azbest

Wysłany: 2008-09-12, 16:46   aukcja z damska koszulka Smashing Pumpkins

http://www.grunge-forum.c...t2015.htm#43505

Musialam sie wbic, poniewaz temat jest o dyniach, a ja mam koszulke, ktora byc moze ktos pokocha ;) Zapraszam.

szalikowiec 

Wysłany: 2008-09-12, 21:46   

według mnie nowa płyta Smashing Pumpkins (o ile mozna to tak nazwac bo jak dla mnie to jest Billy Corgan & Company) nie zachwyca. OK, jest dobre rockowe granie ale bez przesady. Według mnie juz Zwan był ciekawszym tworem i wydał lepszą płyte. Nie mówie ze ta płyta jest do dupy, ale szczerze powiedziawszy nie dorasta do pięt Siamese Dream? Tam kazdy kawałek był genialny. Nie ma na nowej płycie kawałka który mógłby sie równac z "Rocket" "Today" czy "Cherub Rock" z Siamese czy "1979" lub z Bullet With..." z Mellon Colie. nie oszukujmy sie, od tak płodnego artysty jakim jest Corgan spodziewałem sie czegos lepszego. Poza tym według mnie troche poszedł na kase podpisując tą płyta Smashing Pumpkins

sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2009-08-16, 16:53   

Może temat zyska nieco na aktualności:

Myślicie że jest szansa że SP tj. Billy i Mike Byrn zabierają się powoli za nową płytę?

Odpowiedz do tematu