Od początku :D (niech cię nie zmyli wikipedia, najpierw było screaming life/fopp, chociaż ciężkie do przebrnięcia za 1 razem).
Albo jak wolisz na skróty to od Superunknown, nie ma siły żeby nie zrobiło wrażenia
Od początku :D (niech cię nie zmyli wikipedia, najpierw było screaming life/fopp, chociaż ciężkie do przebrnięcia za 1 razem).
Albo jak wolisz na skróty to od Superunknown, nie ma siły żeby nie zrobiło wrażenia
Ja głupia chciałam zacząć od Badmotorfinger z mizernym skutkiem ;/ Dzięki za radę ;)
Jakimś wielkim fanem Soundgarden nie jestem,więc mam pytanie.
W Hype! jest taki fragment piosenki "to the sky....to the sky..." i wygląda na bardzo profesjonalnie nakręcone.Czy to tylko do tego filmu,czy może z jakiegoś DVD zespołu?
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ja zaczynałam od SU, a potem BMF. Screaming life/Fopp wydawał mi się ciężki do przebrnięcia po jakimś roku niesłuchania. Już Louder than love prędzej. A ostatnia płyta wcale mi się nie podoba.
Jakimś wielkim fanem Soundgarden nie jestem,więc mam pytanie.
W Hype! jest taki fragment piosenki "to the sky....to the sky..." i wygląda na bardzo profesjonalnie nakręcone.Czy to tylko do tego filmu,czy może z jakiegoś DVD zespołu?
Jedyne co mi się teraz z tym kojarzy to "Stearching With my Good Eye Closed", bo tam jest taki tekst, ale nie ręczę głową, bo Hype! oglądałam ostatnio z rok temu :) Ale jakby to nie było to to zobaczę bo mam gdzieś ten film na komputerze :p
tak to ta piosenka,ale czy to jest tylko nagranie na potrzebe Hype,czy z jakiegoś ich DVD?
W ogóle to to jest z płyty "Badmotorfinger", Soundgarden DVD z koncertów z tego co wiem nie wydawali, a koncertówki były tylko na normalnych płytach - więc jeśli to był koncert (bo nie pamiętam, jak to na filmie wyglądało :p), to szczerze wątpię, że rejestrowany był na potrzeby filmu - prędzej to było coś archiwalnego, co można znaleźć w czeluściach internetu.
Chris miał wtedy nieludzki głos. Nawet nie niezły, tylko nieludzki. Cała ta piosenka live brzmi niesamowicie
(przepraszam, że cały czas zarzucam tymi linkami z koncertów SG czy Cornella, ale coś cicho w ich działach :))
Fragment Beyond the wheel zaczyna sie od 2:32. I to jakiegoś Dickonsona nazywali syreną alarmową.
Dla mnie Cornell był zdecydowanie jednym z najlepszych wokalistów na żywo, jak nie najlepszym. I nie zmieni tego ewidentna wpadka na Kubie z Audioslave. Ogladałem mnóstwo koncertów z Soundgarden, ani razu nie dał potocznie mówiąc 'dupy'. ; D
On w Audioslave śpiewał strasznie w porównaniu do czasów Soundgarden, może chłopaki byli zbyt "rozrywkowi" i mu się to odbijało na głosie, bo po rozpadzie grupy nagle zagadkowo odzyskał sprawność i głos - cud
W każdym razie na tych nagraniach musiał mieć jakieś dodatkowe płuco, nie wierzę, że można tak śpiewać bez fałszu :P Teraz mało kto o tym nie pamięta, toż to wstyd... Koncertowo SG sprawdzało się niesamowicie, choć pod koniec poleciała im trochę energia wykonawcza - Cameron kiedyś powiedział, że to był jeden z głównych powodów zawieszenia ich działalności
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum