"Union Youth był niemieckim zespołem, który został założony w 2001 roku w mieście Bad Bentheim. Ich muzyka często brzmiała jak twórczość zespołu Nirvana, głównie ze względu na głos wokalisty. Podczas nagrania drugiego albumu zespół chciał jednak odejść od tego typu porównań"
To tyle z lastfm.
Jakoś zauważyłem że nie ma na forum tematu o tym zespole (szukałem - żeby nie było).
Myślę że wart jest poświęcenia trochę czasu.
myspace: http://www.myspace.com/unionyouth
Kurde! Nie wiedziałem, że za Odrą mamy taki zespół. Nawet jakbym nie wiem jak się starał nie można uniknąć porównań do Nirvany. Nawet czerwone włosy na drugim teledysku.
Jednak na pewno może się podobać i ciesze się, że poznałem ten zespół.
cieszyli się uznaniem za oceanem, nawet geffen się zainteresowała kapelą. mieli potencjał. ale cholernie ciężko znaleźć coś o nich, większość materiału (i tak jest ich niewiele) jest dla dojczlandów, rzecz jasna. trochę ponagrywali licząc ich wcześniejsze wcielenie - Jonas
Szkoda że tak mało znany, bo jest naprawdę zajebisty. Znam go od kilku lat jakby nie patrzeć. Uwielbiam to brzmienie gitary, przypomina mi dobry Mudhoney. Wokal moim zdaniem się znacznie różni od Curtowego, ale to już subiektywna opinia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum