O matko....to hungry strike współczesne jakoś mnie zabolało :D
A Chris Cornell obecnie, no cóż...jest to coś innego, coś nowego i nawet miałabym ochote się przy tym pobujać na imprezie...:P To jest ten moment kiedy 15 latki zaczną się w nim kochać bo jest fajnie opalony i dobrze zbudowany :D I w sumie myśle, że jak ktoś nie zna tej wcześniejszej twórczości, to może uznać tą współczesną z Timbalandem jako całkiem spoko :)
_________________ 'Loneliness it shadows me, quicker than darkness...'
No pewnie w porównaniu z B.Spears głos Cornella może wydać się nadzwyczaj interesujący. Co nie zmienia faktu, że i tak to jego nowe słitaśne wcielenie jest trochę prymitywne ;] Czasy się zmieniają tak i ludzie, i muzyka. Trudno każdemu podpasować, trudno każdego zadowolić... Dlatego heh, Cornella widzimy w drugim dosc dziwnym obliczu XD
A na końcu wyjdzie tak, że Timbaland wylansował na gwiazdę Cornella, mało znanego muzyka ze Seattle. Heh :P
A na końcu wyjdzie tak, że Timbaland wylansował na gwiazdę Cornella,
A tak nie jest?Owszem ,Chris jest gwiazdą ale tylko rocka,"grunge". A teraz zastanie,dzięki timbalandowi, gwiazdą kupy.Tak chyba nazywa się nurt,który obecnie sobie grywa.
A tak nie jest?Owszem ,Chris jest gwiazdą ale tylko rocka,"grunge".
Głupoty piszesz. To tak jakby stwierdzić, że Jackson jest gwiazdą, ale tylko popu. Cornell to postać znana i ceniona w świecie muzycznym, dlatego Timbaland w ogóle z nim współpracował. Gdyby był pierwszym lepszym brudem z gitarą, w życiu nie zwróciłby na niego uwagi.
A to była współpraca, a nie kreowanie gwiazdy. Z tego co kojarzę, Cornell rządził się w MTv na dużo wcześniej przed Timbalandem.
Swoją drogą, zajebiste bajki dopisujecie do tego płyciwa-skoku w bok Cornella ;).
A czy nie na jedno wychodzi? :)
I tak nie wiemy czym i w jakich proporcjach kierował się Chris nawiązując współpracę z Timbalandem.
I raczej się tego nie dowiemy.
PS. Mi się ta spółka na swój sposób podoba. Dlaczego? Bo głos Cornella jest ciekawie wykorzystany. I to zawsze coś nowego, innego, kolejny pomost w muzyce.
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
]To tak jakby stwierdzić, że Jackson jest gwiazdą, ale tylko popu. Cornell to postać znana i ceniona w świecie muzycznym
A co ja według ciebie napisałem?Że Cornell był zawsze ulicznym bardem i pogrywał na gitarce spoonmenowi na ulicy do tańca a jakiś tam Timbaland postanowił wprowadzić go do muzycznego biznesu bo usłyszał Chrissa jak gra i śpiewa na ulicy kiedy to przejeżdżał obok ?A Jackson prócz popu był gwiazdą trash metalu,hard rocka itd?To w takim razie w jakiej dziedzinie Cornell był wcześniej gwiazdą?Może dokładniej się wczytasz w słowa,co?
primo - thrash. Jackson był gwiazdą w świecie muzyki. Znali go zarówno fani metalu, rocka, jazzu i muzyki klasycznej.
secundo - Soundgarden to gwiazda. Cornell to frontman Soundgarden. Razem stworzyli jakąś tam legendę. Pisanie, że Timbaland teraz Cornella kreuje jest co najmniej niedorzeczne. Nie wiem czy przypadkiem nie jest odwrotnie i to nasz Krzyś nie nadał jeszcze większego rozgłosu Timbalandowi, który do tej pory znany był najszerzej wśród fanów Dżastina.
W burzliwym wątku o Korneliuszu jeszcze się nie wypowiadałem o dziwo i pewnie nie miałbym zamiaru... ale...
zgadzam się z Mothem... co do Jacksona w skali porównawczej do Cornella
Gwiazdę wszech gatunków rozumiemy też jako jego formę medium - jego wpływy na współczesną muzykę i zapatrywania fanów. należy dodać że pop niesie za sobą wiele elementów jazzu, rocka, klasycznej itd. tu nie mowię akurat o Jacksonie, ale bywało że na koncertach na przykład wersje niektorych utworów brzmiały bardzo rockowo zwlaszcza jak przygrywali mu goście specjalni itd itd
mysle że MJ nie starają się media wyślizgiwac poza barierę muzyki pop za jego wizerunek i kreację tego gatunku... wielu kojarzy sobie typowa muzyke pop, idealna muzyke pop właśnie z nim, a on zdawał się mowic swoją postawa i stylem bycia - "pop to ja"
co do Cornella... nie wypowiadam się, niech robi co mu się podoba... nie interesuje mnie jego nowa płyta, ani go nie chwalę ani nie zamierzam oczerniać - prawo muzyka tworzyć co sam chce, prawo fanow - krytykować, szacunek za Soundgarden rownowaze z pozbawieniem siebie zdania na ten temat, o tak żeby siebie obwieścic oryginalnym haha
MOTH o co ci do cholery właściwie chodzi.Bo już nie wiem. Ja się czepiam obecnej kupowatej twórczości Cornella. A w tym nurcie jest muzykantem a nie gwiazdą i sam bez pomocy jakiegoś Tim coś tam gwiazdą nie zostanie.Sądzę jednak,że nawet nie będzie chciał.
Moth napisał/a:
Jackson był gwiazdą w świecie muzyki. Znali go zarówno fani metalu, rocka, jazzu i muzyki klasycznej.
I co z tego ,że go znali fani innych nurtów muzycznych.Ale był gwiazdą popu nie czegoś innego.Chyba,że wymyślisz coś ciekawego.
Cornell jest gwiazdą na szeroko pojętej scenie muzycznej. To, że wybił się na szarpidructwie, nie znaczy, że jest zwykłym grajkiem w innych dziedzinach. Dlatego zapewne znany raper zrobi z nim chętnie split, dlatego Timbaland podjął z nim współpracę. Bo jest gwiazdą. Nie wiem dlaczego budujesz jakieś dziwne granice.
Przykład? Nasze rodzime podwórko - Hey i Kaśka Nosowska. Sam zespół grał brudny rock, żeby na ostatnich płytach przejść delikatnie w bardziej elektroniczne klimaty, a sama Nosowska nagrała bardzo fajnego cdka w klimatach zupełnie innych od tych, z którymi się ją kojarzy (mowa tu o Unisexblues).
Jakie granice? O co ci znów chodzi? Ty chyba nie kumasz czaczy co pisałem.Krótko i zwięźle.Cornell to gwiazda rocka(był i będzie),takiego czy takiego.Teraz sobie eksperymentuje i gra kupę.Sam by tego nie zrobił więc pomógł mu jakiś tam Timbaland(szczerze to nawet nie wiem kto to jest ).I on go promuje w tym zakresie muzycznym a dodatkowo nazwisko Cornella robi swoje.Może tym zagranicznym disco polo zyskał twój szacunek i innych osób ale mnie nie przekonał i nie przekona.A Nosowska to raczej inna historia tak jak Mike Patton na przykład.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum