Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: JAMik
2010-05-03, 19:05
Chris Cornell
Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-03-12, 23:54   

Kiedys spytano Jordana(a konkretnie podczas finałów 1998) czy gracze Utah Jazz,najstarsza drużyna ligi nie powinna byc usprawiedliwiana przy porażce z Chicago bo są starsi i mogą gorzej grać.Jordan odparł wtedy: "Skoro wychodzą na boisko to mogą.Podejmują to ryzyko i muszą liczyć się z konsekwencjami".

Tak samo jest tutaj.Tyle.Pogadaliśmy,poznaliśmy zdanie innych a każdy zinterptetuje nowego Cornella jak zecche.Kupi/ściągnie płyte lub nie i tyle.

Dobranoc ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-03-13, 06:52   

ok Marianne, to będzie troche drastyczne no ale, wyobraź sobie, jakby naglew Dżastin Timberlejk zakończył kariere solowa i załozył zespół death metalowy..jakby to wyglądało? :mrgreen:

Chainer 
CureForOptimism

Wysłany: 2009-03-13, 08:43   

http://muzyka.onet.pl/0,1933267,newsy.html

Trent Reznor zażenowany Cornell'em.

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-03-13, 08:44   

Zapewne tak, że koleś ma do siebie dystans, szeroki gust muzyczny i robi to co lubi, a nie to, czego się od niego oczekuje.

Your god is dead and no one cares . If there is a hell I'll see you there.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-03-13, 12:35   

Moth,to każdy wie,tyle,że narazie póki co to przejscie z muzyki alternatywnej do popu nazywamy potocznie skurwieniem się ;-)

BTW.Skoro już w USA tak piszą,gdzie jednak duety i zmiany image'u są popularne to coś w tym musi być ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Marianne 

Wysłany: 2009-03-13, 12:37   

Chainer napisał/a:
jakby naglew Dżastin Timberlejk zakończył kariere solowa i załozył zespół death metalowy..jakby to wyglądało?

Haha, to juz jest cios ponizej pasa :D Pomyslalabym, ze sie nawrocil, ale by mnie to bawiło niemiłosiernie, bo on mutacji glosu nie miał wiec to jest niemozliwe :D Szok :D

Dzisiaj, doszłam do wniosku, ze Chris b. mardze postapil i niektorzy muzycy mogliby brac przykład. Bo moglby grac dalej, jakis rock rolniczy i mysle, ze to byl by cios, noz w plecy w strone muzyki a tak przynajmniej szmaci inny gatunek muzyczny, odcina pepowine i dzieki takiej postawie, rock jest ciagle zywy. Jesli Chirs czuje, ze wypail sie albo juz nie czuje sie na siłach by wyciskach poty na koncertach, to odchodzi ze sceny rockowej i to mysle, zasluguje na mały aplauz. W ramach komplementu, napisze, ze moim zdaniem Chris sie na tej plycie nie odnalazł, nie pasuje na niej i nie wczuł sie w ten dupny, popowy klimat. Tako mysle, ciekawa dyskusja sie wywiazała btw ;)

JAMik napisał/a:
"Skoro wychodzą na boisko to mogą.Podejmują to ryzyko i muszą liczyć się z konsekwencjami".

Prawda, madrze powiedziane, tylko czy nie mamy do czynienia ze skrajnoscia? Kochamy a w sekunde potrafimy nienawidzic? To jest dziwne, ten brak równowagi.. Tyle ode mnie.

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2009-03-13, 17:38   

gdyby ta płyta była dobra, tobym się ucieszył, że Cornell nie gnuśnieje i nie rozpamiętuje starych czasów, tylko próbuje czegoś nowego. niestety "scream" jest po prostu słabiutki. Timbland robi te same bity, co z Nelley Furtado,czy Rihanną. w ogóle ta płyta brzmi, jak słabsza Nelly Furtado. ta płyta jest po prostu żenująco słaba, a to, czy się sprzedał, czy nie, nie ma z tym nic wspólnego. choć osobiście czuję pewien niesmak słuchając "scream", bo takie wolty stylistyczne udają się tylko wtedy, gdy przynoszą nową, lepszą jakość artystyczną.

a tak trochę poza zjeżdżaniem jego nowej płyty. Cornell zagra na Szczecin Rock Festival.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-03-13, 18:07   

...a więcej o koncercie Chrisa i innych tutaj ;-)

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-03-13, 18:30   

JAMik napisał/a:
Moth,to każdy wie,tyle,że narazie póki co to przejscie z muzyki alternatywnej do popu nazywamy potocznie skurwieniem się

Poprawka: nazywacie.
Mnie tam pop w niczym nie przeszkadza. I szacunek dla Cornella za odwagę. Myślę, że dobrze sobie zdawał sprawę z tego jakie reakcje wywoła, a jednak zrobił to co chciał. Ma moje pełne poparcie.

Cóż, robiąc krok w bok trzeba się liczyć z flegmowatą śliną alternatywej młodzieży, tudzież konserwatywnych staruszków.

BTW - samej płyty nie słuchałem, więc nie wiem, może faktycznie jest słaba. Piję jedynie do decyzji muzycznych Krzysztofa.

YodaM 
Grafik
Poligon nr.4

Wysłany: 2009-03-14, 12:14   

Moth napisał/a:

Poprawka: nazywacie.
Mnie tam pop w niczym nie przeszkadza. I szacunek dla Cornella za odwagę. Myślę, że dobrze sobie zdawał sprawę z tego jakie reakcje wywoła, a jednak zrobił to co chciał. Ma moje pełne poparcie.

Gdzieś też jest granica dobrego popu ;] Jeszcze jakoś dałoby się przeboleć jakby to był jego poboczny projekt, taki zrobiony ot tak dla zabawy w czasie wolnym. Wypuszczony jako ciekawostka, ale tak widać tu totalne sprzedanie się. Pewnie i zdawał sobie sprawe z reakcji, ale jaki normalny człowiek myśli "ok, chciałbym zrobic jakis album z timbecostam ale mam problem... zrobie to, fani mnie zjadą, bede w ich oczach szmatą... ale z drugiej strony jak nie zrobie, to nie spełnie się muzycznie i NIE ZAROBIE DUZO KASY..." szkoda tylko ze nie myslal w ten sposob "ok, zrobie ten album sam w swojej piwnicy, albo kupie sobie podklad, wypuszcze go jako CIEKAWOSTKE na myspace'a, pewnie to bedzie lepsze, zbadam srodowisko muzyczne jak ludzie to odbiora, nie bede w ich oczach szmatą, ale spełnie sie muzycznie i NIE ZAROBIE KASY". Mysle ze te dwie kwestie wyjasniaja to dlaczego zrobił tak a nie inaczej. Bo cos mi sie wierzyc nie chce w to, że nagle Chris tak sobie pomyslal o nagraniu plyty z tym kolesiem siedzac na kanapie i w tym samym momencie bezmyslnie wsiadl w samochod i pojechal do niego nagrac album...

Fly People Fly - szukajcie mnie pod chmurami!

---

T.Nalepa - Zawsze wierny mi...

---

„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”

Meredith 
Narcoleptic

Wysłany: 2009-03-14, 16:59   

YodaM napisał/a:
Jeszcze jakoś dałoby się przeboleć jakby to był jego poboczny projekt, taki zrobiony ot tak dla zabawy w czasie wolnym. Wypuszczony jako ciekawostka, ale tak widać tu totalne sprzedanie się.

Więc gnoisz go po postawił wszystko na jedną kartę? Jakby nie potraktował tego poważnie to wtedy byłoby w porząsiu?

Y napisał/a:
szkoda tylko ze nie myslal w ten sposob "ok, zrobie ten album sam w swojej piwnicy, albo kupie sobie podklad, wypuszcze go jako CIEKAWOSTKE na myspace'a, pewnie to bedzie lepsze, zbadam srodowisko muzyczne jak ludzie to odbiora, nie bede w ich oczach szmatą, ale spełnie sie muzycznie i NIE ZAROBIE KASY".

W moich oczach wyglądałoby to na tchórzostwo. Zrobiłby poboczny, niewiele znaczący projekcik i czujnie czekał na reakcję fanów, a jakby co powiedziałby, że zrobił to dla jaj. :mrgreen:

Osobiście nie wydaje mi się, aby pieniądze były jego główną motywacją, bo je zwyczajnie ma. Dlatego "sprzedawać się" nie musi. :-P

A. Sapkowski "Mniejsze zło"

KoZA 

Wysłany: 2009-03-14, 18:54   

Uwaga! uwaga!
Dzień zagłady nadciąga 8-)
Wchodzę do kuchni, w eReMeF'ce leci jakaś piosenka... (matka tego słucha - nie ja;
w dodatku rękę herbatą poparzyłam :D)
...nie potrzeba było dużo czasu, żeby zgadnąć z jakiego albumu pochodzi.
Boże, jak "Scream'em" będą męczyć tak samo jak "GGGB" Ryjany to się pochlastam
chyba;
Śmiać się czy płakać? Oto jest pytanie!
-
Ogólnie wszystkie utwory na płycie są tak podobne, więc nie mam pewności który to był...
Bity praktycznie te same. Co tu dużo mówić, każdy wie jak jest: "KASY nigdy za wiele..."
Ale!
Jeśli Chris chciał się już spełnić artystycznie, to moim zdaniem mógł się bardziej przyłożyć. Stać go na więcej;
Podsumowując: "z różnych źródeł trzeba wody spróbować, by wiedzieć z którego najlepsza".

Jeśli za dużo przecinków i zbyt chaotycznie napisane to tylko moja wina, :)

Angevil 

Wysłany: 2009-03-14, 19:02   

Marianne napisał/a:
Eeee.. zastanawiam sie, ile osob plyte chociaz RAZ przesłuchało..

Ja przesłuchałem, po raz pierwszy i po raz ostatni, w sumie 1 raz 8-)
o 1 raz za dużo :cry:

Moth 
Fra Diavolo

Wysłany: 2009-03-15, 23:58   

No i co z tego, że zrobił to dla pieniędzy?

Z Audioslave na pewno grał charytatywnie. Przy tym cudowną i ambitną muzykę. Tylko że w ten sposób się nie sprzedał - nieee, bo były gitary. I perkusja. I nie było (przynajmniej oficjalnie) Timbalanda, który przecież współpracuje z gwiazdkami POP! (SZOK, ZGROZA!).

Wyluzujcie.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-03-16, 01:15   

Moth,ale jest różnica pomiędzy podejsciem "robie produkt jaki mi sie podoba" i logiczne,że chcialbym z tego życ i być wolnym a podejściem "robie to by zarobić a co to nieistotne byle by się sprzedało".

Do wszystkiego ma prawo,ale artysta alternatywny musi sie z tym liczyć.Z resztą...w popie przynajmniej nikt nie ukrywa celów innych niż sprzedanie jaknajwięcej czy zarobienie kupy kasy,z resztą programy retrospekcyhne wszelkich gwiazd popu/danceu na świecie skupia sie na słowach show,kasa,liczba sprzedanych płyt.Słowo alternatywa jest używane dla artysty,który swoją postawą,muzyką są ALTERNATYWNYM żródłem muzyki w stosunku do main stream'u,czyli tabloidowych wykonawców.

Nikt nie zabrania Cornellowi tego co robi,jednakże prawie kazdy tutaj stwierdza,że jako artysta niezależny,a takowym był Chris Cornell już odszedł i nie mylmy artysty niezależnego z tym co robi niezależnie od innych,bo w takim wypadku Doda to jest punk bo pierdoli ją co ludzie o niej pomyślą ;-)

Odpowiedz do tematu