Wysłany: 2010-05-04, 14:49 Niepublikowane/zaginione utwory
Sg mieli sporo nieopublikowanego lub gdzieś zaginionego w gąszczu czasu materiału, który zdecydowanie zasługuje na uwagę. Jeśli ktoś jest zainteresowany, poniżej zamieszczę listę utworów, których raczej nie znajdziecie na płytach ;)
I mały bonus:
Stolen Prayers w wersji Cornella, napisane przez niego dla Alice Coopera.
Jest tu dużo świetnych coverów, ale też wiele piosenek, które odrzucono z płyt przez wydaniem - jak widać, jest z czego robić boxy, szczególnie, że mają te nagrania pewnie w o wiele lepszej jakości, niż niektóre są tutaj ;)
To nie jest wszystko, w toku znalazłam jeszcze parę remiksów i jakichś wersji demo, ale nie ma tego na YT, więc jak ktoś będzie chciał mogę to wrzucić później na jakiś serwis. Praktycznie wszystko jest dostępne w ogólnoświatowej sieci sklepów Torrent ;)
Toy Box (zbrodnia 1991 - nie ma tego na Badmotorfinger i nikt nie wie, czemu)
Badmotorfinger? Raczej na Ultramega OK, ten utwór pochodzi z 88 i znalazł sie na singlu Flower. ; p Ale piosenka świetna, sam zachodze w głowe czemu nie znalazła sie na jakimś albumie. No i szkoda też Fresh deadly roses, kapitalna piosenka, pochodzi z okresu Louder than love, mogliby ją upchać tam. ; ]
Ja od siebie dorzuce jeszcze wersje 3 piosenek SG z Deep six (jak wiemy każda z nich doczekała sie ponownego nagrania już z Cameronem na garach. ; p).
Heretic (ponownie nagrany na epke Loudest Love)
Tears to forget (ponownie nagrany na Screaming life)
All your lies (ponownie nagrany na Ultramega OK).
Dalej, jeszcze jedno, niezwiązane bezpośrednio z Soundgarden, ale z Temple Of The Dog (chociaż zdania co do jej przeznaczenia są dość podzielone, stąd podpis "Soundgarden" pod linkiem):
Black Cat
I demo piosenki, która powstała dla SG, jednak później znalazła się na "Euphoria Morning" Cornella w 1999:
Flutter Girl
Baczu napisał/a:
Badmotorfinger? Raczej na Ultramega OK, ten utwór pochodzi z 88 i znalazł sie na singlu Flower. ; p
Fakt, nie wiem czemu sto razy bardziej pasowała mi zawsze na Badmotorfinger ;)
Tego jest mnóstwo, aż dziwne, że już 13 lat minęło od rozpadu i pół roku od zejścia i żaden z tych... *członków zespołu* nie uporządkował tego i nie wrzucił na jakąś płytę, do internetu w lepszej jakości lub cokolwiek. Fresh Deadly Rarities nie jest oficjalnym wydawnictwem zespołu i nigdzie tego już nie można dostać.
Ostatnio zmieniony przez Consi 2010-05-04, 16:06, w całości zmieniany 1 raz
Gość
Wysłany: 2010-05-04, 16:03
Consi napisał/a:
Dalej, jeszcze jedno, niezwiązane bezpośrednio z Soundgarden, ale z Temple Of The Dog (chociaż zdania co do jej przeznaczenia są dość podzielone, stąd podpis "Soundgarden" pod linkiem):
Black Cat
I demo piosenki, która powstała dla SG, jednak później znalazła się na "Euphoria Morning" Cornella w 1999:
Flutter Girl
Baczu napisał/a:
Badmotorfinger? Raczej na Ultramega OK, ten utwór pochodzi z 88 i znalazł sie na singlu Flower. ; p
Fakt, nie wiem czemu sto razy bardziej pasowała mi zawsze na Badmotorfinger ;)
Tego jest mnóstwo, aż dziwne, że już 13 lat minęło od rozpadu i pół roku od zejścia i żaden z tych... *członków zespołu* nie uporządkował tego i nie wrzucił na jakąś płytę, do internetu w lepszej jakości lub cokolwiek. Fresh Deadly Rarities nie jest oficjalnym wydawnictwem zespołu i nigdzie tego już nie można dostać.
Znalazłam jeszcze to:
Drop Out Boogie
Miałam to cały czas ale o tym zapomniałam :) to cover piosenki Captain Beefheart and the Magic Band's - Dropout Boogie.
Mam podejrzenia, że to gdzieś z okresu nagrywania "Stolen Prayers", ale nie dam sobie głowy uciąć. Na last.fm jest jakieś wydawnictwo z tym nawet, ale pewnie półoficjalne - w każdym razie po tym wysnułam ten wniosek.
A piosenka faktycznie piękna, też się nie mogłam jej nasłuchać, szkoda tylko, że niedostępna w trochę lepszej jakości :)
W tym oto niesamowitym torrencie zamieszczone są wszystkie wymienione przez Consi utwory i wiele, naprawdę wiele więcej... Pozwolę sobie ułatwić sprawę:
(nie mam pojęcia jak się takie załączniki pobiera, mam nadzieję, że sobie z tym poradzicie) Do tego jakieś covery soundgardenowskich utworów, przez inne zespoły, remixy i tego typu pierdoły. Na zdjęciach jest większość z zamieszczonego na torrencie materiału.
Właściwie to sie nadaje na eksponat muzealny, demo Incessant Mace z 1985 roku, czyli prawdopodobnie jedno z pierwszych nagrań zespołu, z uwaga... Cornellem na perkusji!
Naszło mnie dzisiaj, jestem straszliwie wkurzona, że "Christi" jest dostępne tylko w takim marnym nagraniu live. Niech oni wydają te bside'y wreszcie, olać Telephantasm, tam były tylko 2 piosenki nowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum