Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: swapper
2010-04-21, 15:53
Soundgarden - Top 10
Autor Wiadomość
JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2010-04-17, 16:32   Soundgarden - Top 10

Skoro old school is back,to tak mi temat wszedł do głowy,skoro puściłem Sobie akurat swoje ulubione kawałki.

1.Searching with my good Eye closed
2.Outshined
3.Burden In My Hand
4.Black hole sun
5.Spoonman
6.Jesus Christe pose
7.Rusty cage
8.Big dumb sex
9.Beyond the weel
10.Blow up the outside world

Kolejność dalej jest przypadkowa ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Baczu 

Wysłany: 2010-04-17, 17:13   

Mi sie ta lista zmienia prawie codziennie, sugerując sie tą z lasta, wg odtworzeń to bedzie tak:

1. Black hole sun
2. Jesus christ pose
3. Outshined
4. Burden in my hand
5. Fell on black days
6. Zero chance
7. Loud love
8. Spoonman
9. Superunknown
10. Room a thousand years wide

Obecnie to mniej wiecej tak

1. Outshined
2. Birth ritual
3. Loud love
4. Burden in my hand
5. Jesus christ pose
6. Ty Cobb
7. Superunknown
8. Black hole sun
9. Fresh deadly roses
10. Get on the snake

Ale jak już mówiłem, są moim niekwestionowanie ulubionym zespołem i taka lista zmienia mi sie z dnia na dzień, Ci goście nie nagrali słabego kawałka w całym dorobku i troche szkoda ze album Louder than love jest przez wielu tak niedoceniany, bo jest to poprostu mistrzostwo.

No i mały apel do administracji, lud oczekuje osobnego pokoju dla SG. : D No bo to troche śmiesznie wygląda że upycha sie ich, jednych z pionierów grungu i imo najwybitniejszej kapeli tego nurtu z jakimiś parodiami grunge'u, kapelami pokroju Seethera, który Soundgarden może co najwyżej gitary pucować.

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-04-17, 19:52   

No to i moja lista:
1/Hands All Over (jak krzyczy "And I love her!" to aż ciary skaczą po plecach) ogólnie moja ulubiona piosenka proekologiczna :D
2/Somewhere
3/Face Pollution
4/Big Dumb Sex
5/Head Down
6/Mind Riot
7/Slaves And Buldozzers
8/Spoonman
9/Searching With My Good Eye Closed
10/Drawing Flies

Consi 

Wysłany: 2010-04-17, 20:23   

Spróbuję:

1. The Day I Tried to Live - wielu ją uważa za najsłabszą na SU, ja się z tym nie zgadzam - ma naprawdę świetny tekst, a idąc ulicą i słuchając tego można wpaść pod auto;
2. Big Dumb Sex - to była moja ich pierwsza usłyszana piosenka - nie wiem czemu wszyscy się na mnie dziwnie patrzą, że znałam to przed Black Hole Sun :) Energia cudowna, wczesne SG po prostu zwala z nóg - drugiego takiego w Seattle nie było;
3. 4th Of July - "najciemniejsza" piosenka, jaką kiedykolwiek słyszałam :-P dreszcze przechodzą;
4. Room A Thousand Years Wide - i ten krzyk na początku! ostatnio moja ulubiona z Badmotorfinger;
5. Searching With My Good Eye Closed - trochę jak "No Quarter" w wersji heavy metal :-P coś pięknego, szczególnie na żywo;
6. Head Down - :)
7. Hand Of God - moje ostatnie prywatne zboczenie ze screaming life - po niej trochę już słychać, jacy będą wkrótce;
8. Blow Up The Outside World - tradycyjne cicho na wstępie i głośno w refrenie, a efekt rozwala;
9. Birth Ritual - coś jak "Beyond The Wheel", choć temu ostatniemu trzeba przyznać więcej punktów za klimat;
10. Nazi Driver - nie wiem, czemu tak mało osób o tej piosence pisze - ma w sobie coś niebezpiecznego.

Ponieważ miało być 10, powstrzymałam się od poszerzania listy - jednak osobliwe w SG jest to, że im więcej się ich słucha, tym bardziej wciąga i tym bardziej dochodzi się do wniosku, jak napisał Baczu, że nie napisali praktycznie złej piosenki ;-)
Lubię ich gęste granie i to, że żadna kapela później nie potrafiła odtworzyć ich stylu grania. To jedna z tych rzeczy, która zdecydowanie wyróżniała ich spośród innych kapel szeroko pojętego grunge.
I chyba trochę przesadziłam z objętością tego posta :-P

karl 
Pucza!

Wysłany: 2010-04-17, 21:06   

Pierwsza piosenka SG jaką usłyszałem to "Rusty Cage", bo pojawiła sie w soundtracku GTA:San Andreas :) Ale trzeba przyznać że soundtrack był świetny: AiC, Faith no More, Janes Addiction, Helmet, RATM...

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2010-12-12, 00:27   

Z mojej listy na dzień dzisiejszy wywaliłbym Nothing to say i zastąpił go Beyond the weel,które polubiłem bardzo za sprawą video z reaktywacyjnego koncertu.

Po obejrzeniu Live and loud z 1996 zauroczyły mnie Blow up the outside world i Burden In My Hand.Chyba dzisiaj znowu obejrzę Sobie ten koncert,gdzie Chris czasem zmienia melodie,bardziej dla emocji,trochę olewa miejscami tonację,ale to wszystko dodaje charakteru tym wykonaniom!
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Baczu 

Wysłany: 2010-12-12, 11:55   

Obecnie:

1. Outshined
2. Black Rain
3. Head Down
4. Big dumb sex
5. Superunknown
6. Burden in my hand
7. Black hole sun
8. 4th of july
9. Jesus Christ pose
10. Face pollution

Tuż tuż za "10" Let me drown i Like Suicide, za genialną solówke.

Susbiria 
KANGUR

Wysłany: 2010-12-12, 14:44   

1. Jesus Christ pose
2. All your lies
3. Rusty cage
4. Heretic
5. Blow ut the outside World
6. Burden in my Hand
7. Loud love
8. Black Hole Sun
9. Pretty Noose
10. Outshined

To by było ;);)

Consi 

Wysłany: 2010-12-13, 14:47   

Do swojej dorzucę ostatnio prześladujące mnie wykonanie "Pretty Noose" z SNL, kurczę, strasznie chropowate, nierówne, Chris w średniej formie, zdecydowanie mieli wiele więcej lepszych występów, ale to jest takie wciągające, z jakimś dziwnym charakterem, że nie mogę przestać go słuchać 8-)

Soundholic
na pół etatu

Wysłany: 2011-02-02, 19:44   

moja czołowka to 4th of July - jak już ktoś powiedział taka mroczna :evil: , Black Hole Sun, Spoonman i My wave ;]. I reszta 8-)

Breed
[Usunięty]

Wysłany: 2011-05-16, 12:23   

1.Searching with my God eyes closed
2.Jesus Christ pose
3.Spoonman
4.Outshined
5.Loud Love
6.Somewhere
7.Black hole sun
8.Room a thousand years wide
9.Rusty Cage