posłuchaj 4th of July, Searching with my good eye, spoonman, czy The day i tried to live ... fajne numery... black hole sun byl pierwszym numerem kapeli ktory uslyszalem (video na mtv), z pewnoscia nie jest to kapela jednego songu.
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
posłuchaj 4th of July, Searching with my good eye, spoonman, czy The day i tried to live ... fajne numery... black hole sun byl pierwszym numerem kapeli ktory uslyszalem (video na mtv), z pewnoscia nie jest to kapela jednego songu.
Znam całą dyskografię Soundgardena i, z pełną odpowiedzialnością za swoje słowa,mogę stwierdzić, że średnio mi się podobaja. Posłuchać można, ale imho nic specjalnego nie widzę w ich muzyce.
Moth: jesli cos nie jest dla wszystkich.. znaczy ze jest wyjatkowe.. soundgarden jest wyjatkowe;) .. i w tym miejscu o ile milej mi sie ich slucha anizeli przebojow Nirvany.
Mimo tak wielu roznic w ich muzyce w stosunku do AiC, PJ czy Nirvany sa dla mnie rownie wazna kapela... podac najlepszy kawalek nie jestem w stanie... maja swoj styl, glos Cornella bardzo charakterystyczny, dodam tylko iz na Hype! zarejestrowano kawalek ich koncertu... szkoda ze mnie tam nie bylo;) magia!
_________________ Tym co masz jest sumienie, bracie, szanuj je bo możesz je stracić
"During the talk about Soundgarden, Chris awakes from his slumber. When asked if he would ever like to work with his old band, or if that chapter has been closed indefinitely, he moves to the front of his seat.
I never completely closed that chapter. Someday, perhaps in five years, I would like to record another album. Like we should have done in 1986*. The feeling I had at that time, the emotions and ideas, I still carry around. I cherish them. Besides, all the other bandmembers are still alive. That's a plus, too. Furthermore I remember the types of equipment we used. Like I said, I'm always prone to looking ahead, but as an exception I would like to travel back to that time. It was a great time. So who knows..."
Czyżby reaktywacja.W sumie prz bardzo technicznym śpiewaniu Cornella mogło by to przynajmniej wokalnie zabrzmieć jak kiedyś.Co innego,że się tak wyrażę sprzętowo.
Nie napisali w nawiasach jaką minę miał Chris mówiąc to.Pożyjemy zobaczymy.Ot taki news
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Dla mnie Soundgarden ma zaspokojne kawałki,a glos Cornella w większości mi średnio leży.
To sobie posłuchaj płyt "Ultramega OK" i "Louder Than Love"... Albo piosenki "Jesus Christ Pose" z "Badmotorfingera"... Jak to jest lżejsze od Nirvany, to ja zostanę papieżem!
Generalnie zespół jest zajebisty... I żałuję, że się rozpadł, bo z płyty na płytę był coraz lepszy (może tylko malutki regresik przy "Down On The Upside")...
Ciężki to jest Vader, a nie Soundgarden, czy Nirvana. Jeśli już mowa o ciężkich gitarach, to z wielkiej grungeowej czwórki widzę tu tylko Alice In Chains. Co jest cięższego w Soundgardenie od tego co prezentowała Nirvana ? Soundgarden ma cięższe kawałki jak np. Floyd The Barber ? Nie mylcie szybkości z ciężkim brzmieniem gitary...
no oczywiście, Soundgarden jest ciężki (?) niz Nirvana napewno, a Nirvana jest raczej szybka nizeli ciężka... tu chodzi o porównanie dwóch kapel a nie to czy jedna jest ciezka jak Vader czy cos innego
szary: Na Ultramega OK - kawałek Circle Of Power.. coś w rodzaju Nirvany jak dla mnie... taki wykrzyczany wokal..no i gitary piłują... fakt to nie Vader.. ale Vader gra death metal.. to tak w ramach przypomnienia.
Tak przy okazji tematu... Znam gościa co ma wokal jak Chris, przynajmniej tak śpiewa( śpiewał ) Bardzo kocha Soundgarden, był od zawsze z nimi... Pozdrowienia dla PIRANI ;)=
Pamietam, ze w starej grze komputerowej Road Rush bylo kilka kawalkow Soundgardena, w tym hicior "Kickstand" ktory mnie powalil, krotki i z kopem. Od tamtej pory nabralem wiekszej sympatii do tej kapeli. Pozniej pamietam Black hole sun - teledysk jest pokrecony i to mocno, az czasem sie boje go ogladac i kawalek wyczesany.
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum