Klipu do Black hole sun nie lubie, jest jakiś dziwaczny!!!
Jeżeli chodzi o płyty, to według mnie najlepszy jest "Badmotorfingera", cudo...
Reaktywacja SG mrzonki
A szkoda!!!
Klipu do Black hole sun nie lubie, jest jakiś dziwaczny!!!
I o to chodzi, zaliczam ten teledysk do tych ktorych sie boje, serio mnie przeraza...
Soundgarden... daja czadu. Kopiacy zad "Kickstand" to chyba jeden z najszybszych i optymistycznych kawalkow jakie znam ;p
---
„Wszystko zdarza się tylko raz. I nigdy nie wraca.
Jeśli będziesz próbował[a] wskrzeszać przeszłe zdarzenia, ominiesz to, co ma się wydarzyć w następnej kolejności”
hehe soundgarden zaczalem sluchac jak mialem 11 lat i byla to plyta Down On The Upside,ktora wciaz uwazam za zajebista! Wogole wszystkie plyty SG sa fajne-bo kazda jest inna, kazda ma inny klimat.
Ps ostatnio slyszalem jak SG przerobili Come Together Beatlesow i Girl U Want grupy Devo! I Zajeeebiscie im to wyszlo. Szkoda ze chlopaki juz nie graja razem.
udało mi sie dziś zdobyć pierwsze demo soundgarden z 1981 roku :) , muza całkiem inna od tego co później tworzyli i z czego stali sie sławni, wokal Cornella tez taki jakis inny, ot taki zwykły metal chłopaki grali, nic szczególnego
_________________ I don't need anyone, don't need no mom and dad
Don't need no good advice, don't need no human rights
I got some news for you, don't even need you too
I got my time machine, got my 'lectronic dream
Ująłeś to dokładnie tak jak bym ja to ujęła
Soundgarden rewelacja!! Ale wydaje mi się że reaktywacja by nie przyniosła nic dobrego. Wyszedł by taki odgrzewany kotlet, tak jak próby koncertów sex pistols.
SG, drugi po PJ zespół w kategorii grunge. Tak jak Badmotorfinger jest spójny i ogólnie cały szybki, oj szybki tak ich uwielbiam. Tak jak Superunknown ma rarytasy tak jest cudnym krążkiem. Drugi zespół, który poznałem w tym nurcie, na początek nie podpasował mi(Rusty Cage), ale było coraz lepiej. Kiedy ich muzyka dojżała pokazali, że potrafią grać coś wolnego, coś co działa inaczej niż wszystko i nie jest gorsze, a nawet jest bardzo ważne.
A teledysk do Black Hole Sun, to jedno z tych dziwnych dzieł, które wprawiają mnie w dziwny stan i zawsze boję się takich dziwnych przedstawień(może tylko te ujęcia gdzie widać chłopaków nie pasują). Live też byli świetni, Shepard miał ciekawą manierę trzymania basu.
Mój ulubiony teledysk - Spoonman jak gościu z łyżkami "wariuje", zresztą ich muzyka jest bardzo chwytliwa dla moich uszu.
otak, mój też, kawałek też super.. :) podobają mi się najbardziej kawałki `Jesus Christ Pose` [gitary, bębny..czad], `Hands All Over` [klimat, tekst], `Spoonman`[wesołe takie], `blow up the outside world`, `outshined`, `ty cobb` ... kawałki Soundgarden są smakowite, dżizz, lubię ich bardzo!
Jesli chodzi o grunge to Soundgarden jest dla mnie przed Nirvana i na równi z AiC i Pearl Jam'em . Ubóstwiam ich a szczególnosci płyte Superunknown i Badmotorfinger wq mnie to szczytowe osiagnieca Cornella i spólki Cenie jeszcze dobre Down On The Upsiede
_________________ 'Ulubiency bogów umieraja młodo , lecz pozniej zyja wiecznie w ich towarzystwie...'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum