Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: JAMik
2009-12-10, 00:21
1.07.2010 - Heineken Open'er Festival

Osobiście...
zjawie się
71%
 71%  [ 32 ]
nie wiem czy będę
22%
 22%  [ 10 ]
ominę ten występ
6%
 6%  [ 3 ]
Głosowań: 45
Wszystkich Głosów: 45

Autor Wiadomość
jordi

Wysłany: 2010-07-10, 17:26   

wiesz, ludzie którzy np przyjechali tu dla muzyki elektronicznej, czy ogolnie róznej, to wciąż ludzie.. tacy jak fani rocka tylko o innych preferencjach, i uwierz, sporo nie ma nic wspólnego z tymi burakami o których wspominasz, szkoda że takie rzeczy się działy tam, też dla mnie to denerwujące, bo robienie obory na PJ to świętokradztwo w sensie muzycznym
dobrze że miło wspominasz sam koncert, oni też się cieszą jak wiedzą ze ktoś docenia ich wysiłek i nie ocenia czegoś przez pryzmat formy festiwalu, jego nazwy i reszty tła zasłuchanej muzyki ;)

Lobo.... 

Wysłany: 2010-07-10, 19:08   

Jak już tak wyliczacie czego nie bylo, a co moglo byc, to ja bylbym wielce uradowany gdybym usłyszal "nothing as it seems" magiczny kawałek jeffa amenta, moze malo adekwatny do festiwalu ale jakze piekny 8-) i te solowki! , w.m.a. i no way czekalem na to, no i troche brakowalo mi dziczy w stylu go, habit, save you, spin the black circle czy chociazby blood

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2010-07-11, 10:35   

małe sprostowanie, co do mojej wczesniejszej wypowiedzi.
30 minut a nie godzina, bo tyle trwało nadawanie z 3! przepraszam za pomyłeczkę, lecz byłem tak wsłuchany, iż myślałem że mineła godzina?
boże mój drogi, jak człowiek może się tak zawiesić? to jest magia pearl jam! ;) hmmm...

tak przy okazji :)

Pearl Jam - Given to Fly

wieczór 
son of kyuss

Wysłany: 2010-07-11, 11:13   

swapper napisał/a:
Czekam na krytyke tego posta:D i o zajebistości tego buraczanego festiwalu z "rockową muzyką elektronicznęą i muzyką alternatywną".

mówisz, masz.
swapper napisał/a:
t;]masa zalanego bydła, kible zarzygane, w moim wagonie syf na korytarzu syf , porozbijane butelki.... n/c

no patrz, w moim pociągu tak nie było, ale za to większość łojących browary i odstawiających wiochę już od siódmej rano, to byli fani PJ. więc jak widzisz, to czy ktoś zachowuje się jak bydlę jest niezależne, od tego, jakiej muzyki słucha.
[/quote]
swapper napisał/a:
miasto ochydne, brzydkie, nie nadające się na festiwal.

co? gdynia jest perłą przedwojennego modernizmu. to nie może się nie podobać :P
swapper napisał/a:
Miasto strasznie zakorkowane, kolejka do darmowego autobusu na 30 minut, autobusy miejskie spóźnione o jakies 20 minut. Miasto strasznie zakorkowane... Dziwi mnie to, bo jak coś większego działo się na Śląskim w Katowicach to zwykle policja kierowała ruchem, były specjalne pasy dla jadących na koncert, tutaj nikt o takim czymś nie słyszał.

jeśli wybierałeś się na festiwal w czasie największych, popołudniowych korków, to gratuluję. poza tym, przewieź ok.80 tys. osób bez kolejek.
swapper napisał/a:
Przy wejściu nie można było mieć przy sobie żadnej butelki, co jeszcze rozumiem, ale żeby żadnej wody nie było darmowej czy chociaż czegoś gdzie można by się w nią zaopatrzyć dość szybko to jest już totalną głupotą przy takiej temperaturze.

darmowa woda była, rozdawali ją przy wejściu do autobusów i na terenie festiwalu w namiocie pierwszej pomocy.
swapper napisał/a:
jakichś dziwaków, którzy raczej przyjechali się tu naćpać i najebać, muzyka to sprawa drugoplanowa.

a zawsze myślałem, że tak wygląda woodstock.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2010-07-11, 11:29   

no. troszeczkę mnie ubiegłeś panie wieczór

brawo, brawo ...

to ja tylko dowalę jeszcze swoje i ...

swp: cały urok festiwali właśnie polega na tym, że jest wszędzie syf, najebani i naćpani ludzie! ty tego nie zmienisz ...
oczywiście masz prawo być niezadowolony, dlaczego nie? może jeszcze ze 2 zaliczysz i się przyzwyczaisz? ;)
więc na następny festiwal, proponuję ci zabrać ze sobą, własny kibel, drabinę, kilka gwoździ i młotek.
oczywiście nie zapomnij o gumie do żucia, tak ... guma do żucia musi być.
nie zapominając o smaku, banan ... musi być bananowa hubabuba :)

pearl jam to nie setka najebanych dziwolągów, pearl jam to tysiąc lub więcej, najebanych dziwolągów? ;)

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2010-07-12, 07:42   

pustak napisał/a:
aliveinchains napisał/a:
wyobraźcie sobie koncert Tool'a bez Stinkfist, 46&2, Sober, AEnima, nie to by była porazka..podobnie PJ bez Alive, Jeremy, Dauther, Go, animal...czulbym spory niedosyt.

Obrazek

,,, że się powtórzę, stówa dla pana ;)

aliveinchains napisał/a:
szkoda, że nie ma juz miejsca na nietypowe i nie tak oczywiste utwory z takich płyt jak No Code, czy Vitalogy. Wszystko to przez krótki czas koncertowania, ehhh gdzie te czasy gdy potrafili grać ponad 2,5 h.

.... hmmm , szkoda, ehhh ...

Cytat:
...z drugiej strony cieszę się że mało grają z Biniural i Riot Act (w Chorzowie w 2007 też tak było).

wręcz przeciwnie, riot act i "save you" & "Love Boat Captain" hmmm... binarul! 8-) ""Light Years" ??? Chorzów to porażka, viva la 'belfast' ;) ha ... mega set i ... chyb koncert tegorocznego wypadu na wyspy!

Obrazek

... z openera również jestem zadowolony ;) chyba dotarło ... ;) ;p

no moze się zapędzilem z tą krytyka "Binaural"..własciwie polowa tej płyty to takie "nietypowe PJ" tj. mało hiciorskie lecz ambitne granie...10 lat temu fajnie wyszły na zywo takie kawałki jak Nothing as it Seems, Sleight of hand, Off a Girl lekko pijacko-bluesowy Rival i czadowy trochę przypominajacy 'Evolution" Brakerfall...tyle tylko, że to sa najlepsze kompozycje z tej płyty i trudno by na koncertach wypadły słabo...

Odpowiedz do tematu