Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Boom Gaspar
Autor Wiadomość
sztruks 
Sapere aude

Wysłany: 2011-12-29, 15:12   Boom Gaspar

Temu już przecież nie najmłodszemu jegomościowi stuknie w przyszłym roku 10 z Pearl Jamem, a nie doszukałem się tutaj żadnego tematu o nim. A więc, jak większość z was wie, Kenneth "Boom" Gaspar urodził się na Hawajach, w 2002 roku poznał tam Eda i za sprawą muzycznego amorka Boom pojawił się na kolejnej płycie PJ, którą był Riot Act i od tamtego czasu towarzyszy kapeli podczas koncertów.

Generalnie i ogólnie co myślicie o tym kolesiu, do którego osobiście czuję olbrzymią sympatię?

aliveinchains 
AENIMA

Wysłany: 2011-12-30, 16:08   Re: Boom Gaspar

sztruks napisał/a:
Obrazek

Temu już przecież nie najmłodszemu jegomościowi stuknie w przyszłym roku 10 z Pearl Jamem, a nie doszukałem się tutaj żadnego tematu o nim. A więc, jak większość z was wie, Kenneth "Boom" Gaspar urodził się na Hawajach, w 2002 roku poznał tam Eda i za sprawą muzycznego amorka Boom pojawił się na kolejnej płycie PJ, którą był Riot Act i od tamtego czasu towarzyszy kapeli podczas koncertów.

Generalnie i ogólnie co myślicie o tym kolesiu, do którego osobiście czuję olbrzymią sympatię?

PJ nie jest zespołem, gdzie klawisze odgrywaja jakąś specjalną rolę...już chyba na pierwszej płycie były śladowe dzwieki z "parapetu", ale klawiszy w stylu The Doors, czy Deep Purple, albo FNM, czyli takich które są równożędnym instrumentem z gitarą i basem nie ma...i chyba dlatego Boom nie jest oficjalnym 6 czlonkiem zespołu. Na Riot Act tak naprawdę jest mało zauważalny..może Love Boat Captain ma ciekawy motyw hammondowy. Zespół swego czasu dodawał klawize na koncertach do starszych kawałków..widzialem na utube GO z dodatkiem hammonda. Szczerze mówiąc nie spodobało mi sie. Chłopaki mają 3 gitary i po Yield nie potrafią dobrze wykorzystać tego potencjału, wciskanie hammondów czy pianina na siłę jest bez sensu, zwłaszcza że nie posądzam ich o rewolucję w postaci rozwijania bardziej awangardowych elektronicznych brzmień w stylu "Push me Pull me", gdzie faktycznie klawiszowiec na pełen etat by się przydał, a szkoda bo taki Bush czy Smashing Pumkins potrafili urozmaicić swoja muzyke tymi dodatkami...

lukaszo 

Wysłany: 2011-12-30, 16:46   

e,tam Boom jest potrzebny na koncertach,żeby wymiatac przy Crazy Mary.prócz tego wydaję się byc sympatycznym gościem ;-)

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2011-12-30, 20:04   

booooooooooom? Zbyt twarda jazda na młodociane tyłki. Za parę lat, zapewne i boom stanie się oficjalnym członkiem zespołu, tak się utrze i tyle. Sam nie mam pojęcia, co on robi w tym zespole, lecz chyba ... tak ma być? Mnie to nie przeszkadza. Lubię zamianę solówek mc na boomna czasem. Mam nadzieję na jakieś chórki w przyszłości 8-) ;)

Chórki:

Podpinamy kilka kabelków pod przewód wydalający stolec booommma do reszty zespołu: zielony Ed, czerwony Mc, niebieski Stone, biały Bom, brązowy Jeff, masa to oczywiście Soungarden! ;) i wszystko gra ... do dzisiaj :mrgreen: ;)

garnek 
garnek

Wysłany: 2011-12-31, 10:03   

pustak napisał/a:
ooooooooooom? Zbyt twarda jazda na młodociane tyłki. Za parę lat, zapewne i boom stanie się oficjalnym członkiem zespołu, tak się utrze i tyle. Sam nie mam pojęcia, co on robi w tym zespole, lecz chyba ... tak ma być? Mnie to nie przeszkadza. Lubię zamianę solówek mc na boomna czasem. Mam nadzieję na jakieś chórki w przyszłości 8-) ;)
Krótko i zwięźle. Podpisuje się pod tym 8-)

Odpowiedz do tematu