No więc, kolejny DaughterTag w tym temacie, to zajebiste wykonanie "It's OK" po Hiszpańsku, może po Nahuatl nie jestem pewien tak do końca, w każdym bądź razie wykonany w drugi dzień koncertu w Mexico City.
Tu można zapodać sobie pierwszy dzionek ;)= Mexico City 12/09/05...
Jeżeli jesteśmy już przy tym temacie to ciekawostka taka, iż już wiele razy wspominałem o tym, że nasz rodzimy zespół DŻEM ma dużo wspólnego z PEARL JAM. Tym razem chodzi mi o kontakt z publicznością, jaki nawiązują wokaliści podczas występów na żywo.
Rysiek z '92... a poniżej Eddie z 2005. Panowie mają taką władzę, że żaden prezydent, żadnego kraju nie będzie takiej posiadał! ;)=
...chyba mają coś wspólnego ze sobą??? Ja jestem za ;)=
Edycja:
...zapomniałem dodać że Rysiek śpiewa pamiętne słowa "mało many" ( czyli mało pieniążków ). Ryszard wyśpiewuje te słowa z racji tego, że zespół Dżem dostał grosze za ten koncert w Spodku. ;)= Taka ciekawostka.
Poczatek to pare wersow swobodnej improwizacji. Potem zaczyna sie WAR (kawalek napisany przez Edwina Starra, znany rowniez z wykonania Bruce'a Springsteena - polecam oryginal). Na koniec dochodza jeszcze antywojenne hasla wykrzykiwane przez Eddiego w gniewie ;)
O w/w tagu pisalem juz w 3 poscie. Przyzwoicie to brzmi w wersji Veddera.
Dorzucam tez oryginal. Edwin Starr - War
MaaD napisał/a:
O w/w tagu pisalem juz w 3 poscie. Przyzwoicie to brzmi w wersji Veddera.
Taka agresja, jest żywym dowodem zaangażowania Eddiego w przekazywanie "anty wojennych haseł"
MaaD napisał/a:
Na koniec dochodza jeszcze antywojenne hasla wykrzykiwane przez Eddiego w gniewie ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum