Dave Bookman, a DJ at 102.1 in Toronto, has tweeted a potential release date month for the much anticipated Eddie Vedder solo, ukulele album.
New Eddie Vedder solo LP in May..more deets to come coming soon
Who knows what his sources are, but that coupled with a post by Grunge Report that the latest Rolling Stone features a photo of Ed in Hawaii posing with his ukulele should have you drooling into your shoes.
Ed tak czy inaczej miał to kiedyś wydać,nie wiem czy to plotka większa czy mniejsza,ale temat prędzej czy później powstanie.
Ciekawe czy to ma być solowe ukulele Eda w sensie,nic poza tym czy po prostu piosenki oparte na tym instrumencie z dodatkami.
Tak czy siak.Nie mogę się doczekać!
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ciekawe czy to ma być solowe ukulele Eda w sensie,nic poza tym czy po prostu piosenki oparte na tym instrumencie z dodatkami.
hmmm ... kiedyś czytałem pewien artykuł, nie wiem czy dotyczył do końca tego tematu, lecz o ile pamiętam, to ma wyjść coś w stylu "into the wild" 2? Mam nadzieję, iż Ed zrobi coś nowego, nie podejmie się tematu 'ulepszania wszystkiego tego, co już słyszeliśmy' bo zapewne tak będzie? obym się mylił ;) Poczekamy, usłyszymy :) Zapewne już niedługo coś wyjdzie i będziemy się tym jarać ;) ...
Eee tam. Ja tam lubię jego modyfikacje n ukulele. Jednym z moich ulubionych jest "Can't keep".
Już słyszałam o tym, że Ed planuje wydać te płytę. Teraz poprawił mi się humor i mam nadzieję, że ta plotka, że to już w maju będzie prawdziwa.
Wreszcie coś pozytywnego dla mnie.
Możliwe,że będzie to na płycie.W ogóle klimat i brzmienie jest jak z Edowskich solowych występów z przed "Into the wild" gdzie gościnnie na takich akustycznych setach wystepował u kogoś.Bardzo taki lekki Vedderowy wokal zawsze dodawał do tego ukulele i teraz to brzmi bardzo podobnie.Ciekawe czy cały album będzie taki,czy też zahaczy parę razy o klimaty Into the wild i pociągnie Swoim basem parę piosenek.
Jak rzekł ostatnio na koncercie to albumu się można spodziewać mniej więcej w czerwcu.Zobaczymy co z tego wyjdzie no i ja czekam jeszcze na to DVD co to było,że ma być
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Na razie patrząc po nowych piosenkach zagranych na trasie przy założeniu,że nie grał odrzutów plus niewykorzystanych utworów oraz dodając do tego ten "singlowy" to możemy póki co tak zsumować tracklistę na nowy album:
Without you
Broken heart
Sleeping by myself
Light today
Longing to belong
Czy zagra coś jeszcze to zobaczymy no i wypada czekać tylko na owe wydawnictwo
Możliwe,że będzie to na płycie.W ogóle klimat i brzmienie jest jak z Edowskich solowych występów z przed "Into the wild" gdzie gościnnie na takich akustycznych setach wystepował u kogoś.
Tylko że kompletnie nie wiem jaki to koncert i czy z ery przed czy po Into the Wildowej.A kawałek może byc ,ale bez rewelacji,pewnie zmienie zdanie bo sluchałem dopiero ze 3 razy
Heh mam na dysku kawałek Broken hearted i albo to inny kawałek,albo błąd w zapisie,czy u mnie czy na setliście,ale ten kawałek,który mam i wykonuje go Ed jest już bardziej wokalnie w stylu Into the wild,zwłaszcza,że śpiewany dość nisko.
W takim razie jestem prawie pewien ,że na Youtubie jest bląd,bo Letter To the Dead,to była pierwotna nazwa ''Sad'' z tego co wiem.Broken Hearted...Cover jakiś,czy może autorski kawałek Eddiego? A masz go w takiej jakosci jak w linku czy lepsza?
W bardzo podobnej,odrobinkę lepsze.Kiedyś robiłem takie "zapasy" rozmaitych rarytasów PJ i między innymi to się tam znalazło.znaczy ten Broken hearted.
Eddie Vedder, który śpiewa w Pearl Jam, szykuje podobno kolejne solowe dzieło.
Na antenie nowojorskiej rozgłośni WRXP premiery doczekał się nowy samodzielny utwór wokalisty. Kawałek nosi tytuł "Longing To Belong". Utwór zwiastować ma nowy longplay Amerykanina. Płyta, której szczegóły nie są jeszcze znane, powinna ukazać się w maju.
Vedder ma na koncie jeden solowy album, soundtrack "Into the Wild", który ukazał się we wrześniu 2007 roku.
megafon.pl
EDIT MODA: Wrzucaj też poza linkiem treść,bo linki wygasają a post na forum nie,a tak się czasem robi dziura :)
Broken Heart nie jest chyba nowym utworem, mi się wydaje że to ten sam utwór co Broken Hearted, znam to nawet w takiej wersji ukulele - chyba, że to nie to, ale aż taki zbieg okoliczności? wątpię :
JAMik tamtą drugą wersję Broken Hearted też masz z www.gremmie.net ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum