ale mi teraz smutno. :<
lubię Eddiego solo, ma wtedy niesamowitą moc, mimo że utwory, które pisze są tak melodyjne i spokojne...
Baaardzo zazdroszczę tym w Stanach, że mogą sobie pójść na koncert Edka...czasem mnie ta zazdrość zżera. i tez mi smutno, bo raczej nie będę mieć okazji zobaczyć i usłyszeć jego koncertu na żywo. i czuje się pokrzywdzona
Thank you to Hatfield for bringing us this Eddie Vedder quote from his June 23rd, Atlanta show.
" He said having the new album finished is like buying someone a Christmas present a couple months early. You can't wait to give it to them, especially when you know they are going to love it. He said he really just wanted to play the new album for us and the crowd ate that up."
Setlist: Walking The Cow, Brain Damage -> Sometimes, Last Kiss, Betterman (Lullaby version), Millworker, No Ceiling, Far Behind, Guaranteed, Rise, You're True, Drifting, Hide Your Love Away, CAN'T HELP FALLING IN LOVE, Let My Love Open The Door, Wishlist, Porch.
Encore: Golden State (with Eliza), Society (with Liam), Throw Your Arms Around Me (with Liam), Small Town, Forever Young, ARC.
Encore 2: Santa Cruz (with Liam on Drums), Hard Sun.
June 23, 2009, Atlanta, GA, Cobb Energy Performing Arts Centre
Set: Walking the Cow (Daniel Johnston), Trouble (Cat Stevens), Brain Damage (Pink Floyd)/Sometimes, I Am Mine, Dead Man, Small Town, I Am A Patriot (Steve Van Zandt), Far Behind, No Ceiling, Guaranteed, Rise, Growin' Up (Bruce Springsteen), Picture In A Frame (Tom Waits), Driftin', You've Got to Hide Your Love Away (Beatles), Let My Love Open The Door (Pete Townshend), Lukin, Porch
Encore: Soon Forget, Society (Jerry Hannan, w/ Liam Finn), Throw Your Arms Around Me (Hunters And Collectors, w/ Liam Finn), The Golden State (John Doe, w/ Eliza-Jane Barnes), Believe You Me (Bad Radio, partial)/Wishlist, Forever Young (Bob Dylan), Arc
Encore 2: Hard Sun (Indio, w/Liam Finn & Eliza-Jane Barnes)
June 24, 2009, Atlanta, GA, Cobb Energy Performings Arts Centre
Setlist: Don't Be Shy (Cat Stevens), Brain Damage (Pink Floyd)/Sometimes, Girl From the North Country (Bob Dylan), Betterman (Lullabye Version), Untitled->Gone, No Ceiling, Rise, Far Behind, Guaranteed, Driftin', Millworker (James Taylor), You've Got to Hide Your Love Away (Beatles), I Won't Back Down (Tom Petty), Bobby Jean (Bruce Springsteen),Small Town, Wishlist, Porch
Encore: Society (Jerry Hannan, w/ Liam Finn), Throw Your Arms Around Me (Hunters And Collectors, w/ Liam Finn),'Till the Rivers Run Dry (Don Williams, w/ Liam Finn), The Golden State (John Doe, w/ Eliza-Jane Barnes), The End (New Song)
Encore 2: Hard Sun (Indio, w/Liam Finn & Eliza-Jane Barnes)
Patrząc na długość setów,które się nie skracają Ed raczej nie ma problemów wokalnych takich stricte.Głos ma zmęczony raczej jeśli chodzi o siłę,ale nie zjechany,bo by takich długich setów nie grał
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Wielki artysta to jest :D Oczywiście zaczęłam kojarzyć kto to jak zobaczyłam gdzies tam na MTV "Jeremy", "Even Flow" (puszczane zresztą bardzo czesto na MTV2 uk)...Ale powiedzmy że czas podniery Pearl Jam mam chwilowo za sobą...Odkryłam na nowo pana Vedder'a, gdy obejrzałam film "Into The Wild"...tak sobie oglądałam i myślałam ze ten głos, który tam co chwilkę brzmi to musi być Eddie Vedder:D Film mi się strasznie podobal...trudno powiedzieć czy dlatego że byl ciekawy, czy ze względu na muzykę:D Jednak myśle ze to drugie! Do teraz non stop słucham sobie Soundtracku. Ubóstwiam Society :):):) I w ogóle każda piosenka z tej płyty powoduje, ze jakoś tak łatwiej mi iść przez moje brzydkie miasto, gdy mam w uszach słuchawki :D
_________________ 'Loneliness it shadows me, quicker than darkness...'
;p
Hmmmmmmmmm.. lubie No Ceiling Edka najbardziej a zaraz pozniej plasuje sie Setting Forth i koniec ;p .. a z duetu z Cat Power lubie najbardziej Evolution. Choc poczatkowo myslalam, ze sie wiecej na tej plycie Ed udziela.
jak ja przyuważytłem to u siebie to rzuciłem palenie, co z tego, 13 dni do dzisiaj, Silver Samurai w Przemyslu i chuj...
wreszcie u mnie ktoś dał się zarazić Pejotami, oby nie za wielu, bo nie lubię się dzielić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum