Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Eddie Vedder
Autor Wiadomość
hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2007-08-02, 08:29   

MaaD napisał/a:
Przynajmniej u McCreadyego jest spokojnie. ;)

Do czasu, MaaD, do czasu ;-)
Vedder, a co pisać o Vedderze? Utalentowany pan, piękny głos, świetne teksty, w głowie ma poukładane. A że go Bozia pokarała sympatycznyą aparycją... cóż poradzić?
Moth napisał/a:
wyidealizowany portret bożyszcza tłumów

nie, raczej nie, bez przesady... do Cobaina mu daleko;P

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2007-08-14, 21:00   

Eddie Vedder smashes hole in stage (Boston Garden 4-11-94)

.... i znikł :shock: ... poszedł do piekła ;P ;)= ... ha

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2007-09-03, 18:28   

Eddie Vedder, Jack Irons & Flea - Betterman @ Hullabaloo 07

Eddie Vedder, Jack Irons & Flea - Corduroy @ Hullabaloo 07

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2007-09-05, 22:20   

JAMik napisał/a:
Dla fanów strikte głosu Eddie'go:

The Who i goście w Royal Albert Hall
(The Who & Special Guests Live at the Royal Albert Hall)
TVP Kultura
21.02.2007 (Środa), godzina: 20:30

2000, USA czas trwania: 55 minut
producent: MCY.COM, INC

Koncert zespołu The Who i ich gości w londyńskim Royal Albert Hall. W 2000 roku grupa The Who zagrała charytatywny koncert wspierający Fundusz na rzecz Nastolatków Chorych na Raka. Roger Daltrey, Pete Towshend i John Entwistle z podstawowego składu są wspomagani przez perkusistę Zaka Starkeya i klawiszowca Johna Bundricka. Do udziału w imprezie muzycy zaprosili znanych artystów. Na scenie Royal Albert Hall pojawiają się m.in. wirtuoz skrzypiec Nigel Kennedy, założyciel grupy The Jam - Paul Weller, Eddie Vedder z Pearl Jam i Noel Gallagher z Oasis. Goście wykonują znane przeboje The Who, często nadając im nowe brzmienie.

Fragment video z koncertu (The Who & Special Guests Live at the Royal Albert Hall) w którym Eddie Vedder zaśpiewał:

I'm One
Let's See Action
See Me, Feel Me

Całość nagrania 00:19:53

Part 1
Part 2

wasallo 

Wysłany: 2007-09-06, 09:30   

Eddie Vedder jest świetny:P. Jak zobaczyłem ten filmik jak wybija dziure w scenie i nią wychodzi to padłem ;D. Zachowuje się strasznie spontanicznie.
No i ma genialny głos. Dlatego w życiu nie zagram coveru Pearl Jamu - tego głosu poprostu się nie da podrobić ;)

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2007-09-06, 20:55   

Ja.. no nie możliwe??? Ktoś na reszcie się odezwał w dziale Peral Jam. Wielkie dzięki ;)...

wasallo napisał/a:
Jak zobaczyłem ten filmik jak wybija dziure w scenie i nią wychodzi to padłem ;D. Zachowuje się strasznie spontanicznie.

...zaglądnij tu:

http://www.grunge-forum.c...alia-vt1431.htm

...i przeglądnij ten koncert, emocje sięgają zenitu. W utworze Porch ( 40:20 ) Edek bierze rozbieg i... wbija się w tłum. Robi to niczym skok na główkę do wody! hmmm... ja daję jakieś 1,5-2 metry, jak się wybił!! Ujęcie tego skoku jest w zwolnionym tempie.

MaaD 

Wysłany: 2007-09-26, 12:27   

Kto usunal mojego przedwczorajszego posta, napisanego ok. 21:00 w tym temacie? Nie pierwszy raz sie to zdarza, tym razem jednak skladalem wiadomosc przez ponad pol godziny. Jesli tak to ma wygladac, wole nie marnowac czasu i nie pisac wcale.

Tak byc nie moze. Czekam na odpowiedz.
I uprawiać fantastyczny sport."

Biggerman 
Mr. Wuzzel

Wysłany: 2007-09-26, 15:45   

Coś mi się zdaje, że nie tylko twój znikł. Proszę bardzo posty mogą zniknąć szczególnie jeśli sam wyrażę na to zgodę. Tylko co jak co jakieś wyjaśnienia się należą. Nie po to wydawał kasę na to forum (mało ważne że nie dużą) żeby ktoś mi tu z cenzurą wyskakiwał, a już tym bardziej jeśli dotyczy to też innych. Udzielam się też na innym forum i mogę to robić tylko tam. Istnieje coś takiego jak poczta prywatna na forum, i jest ona między innymi do tego, by wszelkie sprawy i problemy wyjaśniać. W taj chwili życzę sobie by ten post tak samo jak mojego przedmówcy nie znikł, do czasu wyjaśnień, a może nawet został na wsze czasy dla "potomności" by takie sytuacje się nie powtarzały.
Pozdrawiam Krzysiek "Bigger"
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga

LAST FM TUBE

Hole 
girl

Wysłany: 2007-09-26, 16:16   

Jesteśmy w trakcie wyjaśnień. Tylko spokojnie, panowie.

Sappy 

Wysłany: 2007-10-18, 10:46   

Ważne jest wnętrze... Które Eddiego upiększa ;] Jakiś boski to on nie jest, ale proszę, czy to ważne?? Mamy "wielbić Muzykę, nie muzyków"

Domisiek 
No Bass, No Fun

Wysłany: 2007-10-22, 14:37   

Eddie ma jakże bogate wnętrze, no i wygląd (jak dla mnie) to idealny.
Jednak, jego wygląd w porównaniu do jego głosu do pikuś. :P

PS.
A chciałam z kapelą zrobić jakiś cover Pearl Jamu, jednak nasz wokal niestety nie da rady.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-10-22, 17:40   

Spróbójcie Why go.Najbardziej kawalek "ze śodka".Każdy z choć troche mocnym głosem da rade.Trochę pochrypić,trochę technicznie,wczuć się w tekst i może fajnie wyjść.Może Pożar na swoim pierwszym samodzielnym koncercie własnie to zagra.Zobaczymy... ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

wasallo 

Wysłany: 2007-11-01, 10:26   

Domisiek napisał/a:
A chciałam z kapelą zrobić jakiś cover Pearl Jamu, jednak nasz wokal niestety nie da rady

Mamy dokładnie ten sam problem. Chcieliśmy zrobić jakiś cover Pearl Jamu, ale to jest niemożliwe. Eddie robi takie rzeczy z głosem, że tego prawie nie da się powtórzyć. Człowiek mistrz. Dlatego nie będziemy grali PJ ;).

karia123

Wysłany: 2007-11-21, 22:53   

A wiecie co Wam powiem, po przeczytaniu tego tematu? ze jak na mój babski gust i gust fanki to Eddie ma taki wygląd (czyli w sumie nawet dość przystojny) li i wyłącznie ze względu na swój głos i charyzmę - to jest to, co przyciąga. Pal licho! Jego dłonie i takie tam. Jak dla mnie to super idol - ze względu na to kim jest i jaki jest, a nie ze względu na powłokę skórną. Choć trzeba przyznać, że nie najgorszą.
Choć z drugiej strony muszę cichcem przyznać, że z wiekiem, jak dla mnie, wygląda coraz lepiej - gość potrafi sie elegancko starzeć:)
Pozdrowionka wszem i wobec

MaaD 

Wysłany: 2008-03-26, 15:02   

Przez przypadek natrafilem na profil Eddiego na MySpace. Figuruje tam jako Wes C. Addle (fonetycznie West Seattle). Niestety, zadnych rarytasow tam nie znajdziemy. Jedynie kawalki z Into The Wild.

Dodge this: http://www.myspace.com/wesedaddle
I uprawiać fantastyczny sport."

Odpowiedz do tematu