Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Into the wild teraz w Polsce
Autor Wiadomość
karia123

Wysłany: 2008-04-06, 23:16   Into the wild teraz w Polsce

Wczoraj bodajże była premiera w Polsce tego filmu. Z tego, co zauważyłam nie będzie zbyt długo grane w kinach - jest b. niska frekwencja... dziś w Katowicach było może jakieś 30 osób na seansie...

Pewnie już gdzieś to ktoś napisał, pewnie się spóźniłam, ale jakby co, to usuńcie...
Aha, to pewnie tez wiecie - polski tytuł to "wszystko za życie"

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2008-04-08, 00:19   

karia123 napisał/a:
jest b. niska frekwencja... dziś w Katowicach było może jakieś 30 osób na seansie...

...cała ekipa zapewne z wishlist? :shock: ;)= Taki żart ;p :roll: spokojnie ... Niska frekwencja? ohhh.... zapewne większość już widziała z piratów, a druga większa większość nie słyszała o filmie? Nawet "Hard Sun" w wykonaniu pana Ediego Veddera nie pomoże. Obym się mylił, czas okaże. W sumie co ma nóż do widelca? ;)=

karia123 napisał/a:
Pewnie już gdzieś to ktoś napisał, pewnie się spóźniłam, ale jakby co, to usuńcie...
Aha, to pewnie tez wiecie - polski tytuł to "wszystko za życie"

... jak taki kiepski tytuł wstawili, też bym nie poszedł. Ja nie wiedziałem... ( o premierze również ) i całe szczęście? Może ser JAMik wiedział? Sorry JAMik wypadło tym razem na Ciebie - losowanie; jeden z dziesięciu? ;)= ;P

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2008-04-08, 00:51   

Wybiorę się na ten film jak fundusz pozwoli mi.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

gielniczka 
katarzyna I

Wysłany: 2008-04-08, 17:20   

nie wiem jak wy ale ja szukałam tego filmu w wszystkich poznańskich kinach i nie było... :-x

mrowka_eliza 

Wysłany: 2008-04-08, 17:40   

u mnie nawet nie ma nadziei, że będzie.. już dawno oswoiłam sie z tą myślą ( :13: )

:121:

Maryha 
Crazy Mary

Wysłany: 2008-04-08, 19:13   

A ja zastanawiam sie nad pójsciem (wiadomo, ma sie te 2 heliosy i nie wiem ile multikin). Był ktoś? Warto dla czegoś poza muzyką?:)

mrowka_eliza 

Wysłany: 2008-04-08, 20:36   

Dziołcha! :mrgreen: nie zastanawiaj się nawet! film jest ge-nia-lny! moje klimaty! ja też tak chce, jak ten bohater! uciec od wszystkiego.. całego chaosu!... i w ogóle ten zaskakujący (?) koniec... no mega! naprawdę ja ze swojej strony gorąco polecam, film podobałby mi się nawet gdyby nie było tej ścieżki dźwiękowej ;-)

hiroszima 
Kuka!

Wysłany: 2008-04-09, 08:16   

Czaję się i czaję i na tym pewnie się skończy. W tutejszym kinie panują komedie romantyczne i filmy dla dzieci... Jetem skazana na przeklęte diwidi :-?

gielniczka 
katarzyna I

Wysłany: 2008-04-09, 18:30   

jak by był ten film w necie to proszę o cynk...

Domisiek 
No Bass, No Fun

Wysłany: 2008-04-09, 20:04   

Ja też. Swoją drogą to Polskie kina też mają niezły poślizg, żeby dopiero teraz to puszczać...

mrowka_eliza 

Wysłany: 2008-04-10, 07:20   

...w necie już jest od października :13:

Max 
Irrational

Wysłany: 2008-04-10, 14:39   

Lol, w necie to jest już od dawien dawna, wystarczy na Torrenta wejść.

gielniczka 
katarzyna I

Wysłany: 2008-04-10, 18:03   

do wszystkich poznaniaków,, gdzie to greają?>

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2008-04-10, 19:33   

Idę dziś na 20.45 ;-)

[ Dodano: Pią 11 Kwi, 2008 00:16 ]
Własnie wróciłem z kina z "Wszystko za życie" znanego prędzej jako "Into the wild" do którego muzykę napisał niejaki Vedder z Pearl Jam'u.

Trochę jak amerykański sen o wolności tyle,że bez szczęśliwego zakończenia.Główny bohater wydaje się być idealistą do granic możliwości.Nie przesypia się z atrakcyjną 16-tką,pali pieniądze,a jeśli je ma to zarabiając w restauracji czy sprzedając ksiazki.Film dla mnie mocny...ukazano co czlowiek może zrobić dla wolności rozumienej jako całkowita swoboda i dokonywanie wyborów jakich sie chce.

Super-włóczęga to też ciekawy zlepek ludzi i zdarzeń,które Aleksandrowi pomagają...to takie jakby ukazanie,że jednak istnieja dobrzy ludzie na tym świecie.

Into the wild to też piękne krajobrazy i trauma rodzinna...czy to przy ognisku czy też w domu...taka dygresja...główny bohater staje się wolny,wyzwolony z przeszłości,lecz dalej przez zęby z żalem cytuje rodzinne zachowania,co go irutują.

Uciec w dzicz? Uciec...Film świetny,ale uciekanie od problemów jak widać nie jest dobrym rozwiązaniem...jak powiedział Ron "Kiedy przebaczasz wtedy kochasz"

Film polecam wszystkim.

ps. Soundtrack też
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

karia123

Wysłany: 2008-04-11, 20:57   

ok, przyznaję, ja też widziałam ten film wcześniej z neta, choć w fatalnej wersji (nie wiedzieć czemu, ściągałam go kilkunastokrotnie i zawsze coś było nie tak, aż w końcu... wreszcie fatalna wersja - ale jak mawiają lepiej taka niż żadna). Aha i nie miałam wówczas polskich napisów.
Zresztą - wg mnie warto ten film obejrzeć na dużym ekranie - robi wrażenie.
Powiem - dobry film i naprawdę warto...
BTW> Leciał, o dziwo, w multikinach, m.in. w Cinema City..., ale bez specjalnych reklam nawet na terenie kina

Odpowiedz do tematu