Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Koszulka Choices
Autor Wiadomość
Dadelajda

Wysłany: 2007-10-10, 21:47   Koszulka Choices

Zastanawiam sie nad kupnem bluzy Pearl Jamu- choices, z napisem "9 out of 10 kids prefer crayons to guns".
Moglby mi ktos wytlumaczyc skad wziely sie te slowa?

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2007-10-10, 23:36   

Pewnie z tego,że ta bluza nawiązuje do piosenki Jeremy.Skoro chcesz bluzę,to reszty nie muszę wyjasniać ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

lzp 
lzp

Wysłany: 2007-10-11, 20:32   

Choises- to nazwa ruchu, fundacji na rzecz prawa kobiety do aborcji. Jak wiadomo Pearl Jam, a zwłaszcza Eddie są zwolennikami tej postawy. Samo "9 out of 10 kids prefer crayons to guns" dokładnie nie wiem.

P.S Nie chodź w tej bluzie do kościoła
Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.

swapper 

Wysłany: 2007-10-11, 21:16   

Stwierdzenie "9 out of 10 kids prefer crayons to guns" pojawiło się prawdopodobnie gdzieś w 1992 roku. Jest to niewątpliwe nawiązanie do piosenki "Jeremy". Kto to dokładnie powiedział/wymyślił? Nie wiem, szukałem dość długo w internecie nawet i nic nie znalazłem.

lzp napisał/a:
Choises

Masz na myśli Pro Choice?

Dadelajda

Wysłany: 2007-10-12, 06:44   

JAMik napisał/a:
Pewnie z tego,że ta bluza nawiązuje do piosenki Jeremy.Skoro chcesz bluzę,to reszty nie muszę wyjasniać ;-)

Jeremy-to tak oczywiste, pewnie dlatego na to nie wpadlam.

[ Dodano: 2007-10-12, 06:45 ]
lzp napisał/a:
Choises- to nazwa ruchu, fundacji na rzecz prawa kobiety do aborcji. Jak wiadomo Pearl Jam, a zwłaszcza Eddie są zwolennikami tej postawy. Samo "9 out of 10 kids prefer crayons to guns" dokładnie nie wiem.

P.S Nie chodź w tej bluzie do kościoła

O Choises slyszalam, zastanawialy mnie tylko te slowa, bo rowniez nigdzie nie potrafie znalezc skad sie wywodza.

MaaD 

Wysłany: 2007-10-15, 18:23   

Ludzie, to nie jest dzial ani temat na takie dyskusje! :shock:
I uprawiać fantastyczny sport."

swapper 

Wysłany: 2007-10-15, 21:30   

Dyskuja trochę odbiegła od tematu, więc część dotyczącą ProChoice przenoszę tutaj: http://www.grunge-forum.c...oice-vt1534.htm

jordi

Wysłany: 2007-11-20, 20:23   

Mam tą bluzę, jednak kiedy ją kupowałem nie zastanawiałem się nad jej przesłaniem, nie popieram aborcji, zreszta to ciężki temat na polemikę, trudno określić właściwe rozwiązanie.

Powracając do bluzy, byłem przekonany nawet do niedawna że nawiązuje ona tylko do "Jeremy", jednak jak zdarzy mi się ją włożyć myslę sobie że nie ważne co twórcy tego pomysłu mieli na myśli tylko co ja widzę, może to krótkowzroczność a może prawo do dowolnej interpretacji w granicach rozsądku oczywiście i jej sensu.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2008-01-12, 04:36   

Oryginał... 92' Teraz już tylko czeka na antyramę, kolejne pranie zabiło by ją , zaczyna już prześwitywać ;)= Ale nie wykluczone, że pojawi się jeszcze na moim ciele, kto wie??? Mam nadzieje iż to będzie już niedługo ;)= ...

przód

tył

jordi

Wysłany: 2008-03-06, 13:27   

ja znam tą wersje tej koszulki/bluzy

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2008-04-22, 20:22   

jordi napisał/a:
ja znam tą wersje tej koszulki/bluzy

...również widziałem tą wersje bluzy/kaptura ;)=

Ale to nic, podczas niedzielnego koncertu ktoś sobie pożyczył na zawsze ( :shock: ZAPIERDOLIŁ :evil: ) mi plecak, kaptur i koszulkę Pearl Jam, której zdjęcie zapodałem wyżej i zapodaję poniżej. Kij tam z plecakiem i kapturem. Tylko nie koszulka. Taki rocznik!!! A miała iść już w antyramę?! Po części moja wina, za bardzo szalałem ;)= Aaaaaaaaaa.... Może się już pojawiła na eBay, a może na Allegro? ;)= to tyle...

To była moja koszulka!!!...

http://i162.photobucket.c.../Picture020.jpg
http://i162.photobucket.c.../Picture021.jpg

jordi

Wysłany: 2008-04-23, 13:46   

pustak napisał/a:
Tylko nie koszulka.

Ostatni przeżywam podobną tragedię ale odnośnie mojej czapki z daszkiem "Plug In Your Imagination", popłynęła rzeką przez czyjeś opóźnienie w rozwoju (nie moje).

pustak napisał/a:
http://i162.photobucket.c.../Picture020.jpg
http://i162.photobucket.c.../Picture021.jpg

miałem ostatnio okazję widzieć tą bluzę na kimś, może to twoja Pustak?

wpisek mo:
Nie, to nie moja. Ja miałem koszulkę, a nie bluzę...

Max 
Irrational

Wysłany: 2008-04-23, 14:54   

Cytat:
Ostatni przeżywam podobną tragedię ale odnośnie mojej czapki z daszkiem "Plug In Your Imagination", popłynęła rzeką przez czyjeś opóźnienie w rozwoju (nie moje).

Trzeba bylo skakać i ją ratować jordi :P :P

jordi

Wysłany: 2008-04-23, 15:04   

Max napisał/a:
Trzeba bylo skakać i ją ratować jordi :P :P

eee nie było szans... dobra koniec off topu :P

Odpowiedz do tematu