Zastanawiam sie nad kupnem bluzy Pearl Jamu- choices, z napisem "9 out of 10 kids prefer crayons to guns".
Moglby mi ktos wytlumaczyc skad wziely sie te slowa?
Choises- to nazwa ruchu, fundacji na rzecz prawa kobiety do aborcji. Jak wiadomo Pearl Jam, a zwłaszcza Eddie są zwolennikami tej postawy. Samo "9 out of 10 kids prefer crayons to guns" dokładnie nie wiem.
P.S Nie chodź w tej bluzie do kościoła
_________________ Do mnożenia trzeba dwojga, znaczy się samca i samicy. Cóż to, czy te zeugle lęgną się niczym pchły albo myszy, ze słomy zgniłej w sienniku? Każdy głupek to przecież wie, że nie ma myszów i myszowych, że wszystkie one jednakie i lęgną się same z siebie i ze słomy zgniłej.
Stwierdzenie "9 out of 10 kids prefer crayons to guns" pojawiło się prawdopodobnie gdzieś w 1992 roku. Jest to niewątpliwe nawiązanie do piosenki "Jeremy". Kto to dokładnie powiedział/wymyślił? Nie wiem, szukałem dość długo w internecie nawet i nic nie znalazłem.
lzp napisał/a:
Choises
Masz na myśli Pro Choice?
_________________ "Życie jest zbyt krótkie, by było małe."
Pewnie z tego,że ta bluza nawiązuje do piosenki Jeremy.Skoro chcesz bluzę,to reszty nie muszę wyjasniać
Jeremy-to tak oczywiste, pewnie dlatego na to nie wpadlam.
[ Dodano: 2007-10-12, 06:45 ]
lzp napisał/a:
Choises- to nazwa ruchu, fundacji na rzecz prawa kobiety do aborcji. Jak wiadomo Pearl Jam, a zwłaszcza Eddie są zwolennikami tej postawy. Samo "9 out of 10 kids prefer crayons to guns" dokładnie nie wiem.
P.S Nie chodź w tej bluzie do kościoła
O Choises slyszalam, zastanawialy mnie tylko te slowa, bo rowniez nigdzie nie potrafie znalezc skad sie wywodza.
Mam tą bluzę, jednak kiedy ją kupowałem nie zastanawiałem się nad jej przesłaniem, nie popieram aborcji, zreszta to ciężki temat na polemikę, trudno określić właściwe rozwiązanie.
Powracając do bluzy, byłem przekonany nawet do niedawna że nawiązuje ona tylko do "Jeremy", jednak jak zdarzy mi się ją włożyć myslę sobie że nie ważne co twórcy tego pomysłu mieli na myśli tylko co ja widzę, może to krótkowzroczność a może prawo do dowolnej interpretacji w granicach rozsądku oczywiście i jej sensu.
Oryginał... 92' Teraz już tylko czeka na antyramę, kolejne pranie zabiło by ją , zaczyna już prześwitywać ;)= Ale nie wykluczone, że pojawi się jeszcze na moim ciele, kto wie??? Mam nadzieje iż to będzie już niedługo ;)= ...
Ale to nic, podczas niedzielnego koncertu ktoś sobie pożyczył na zawsze ( ZAPIERDOLIŁ ) mi plecak, kaptur i koszulkę Pearl Jam, której zdjęcie zapodałem wyżej i zapodaję poniżej. Kij tam z plecakiem i kapturem. Tylko nie koszulka. Taki rocznik!!! A miała iść już w antyramę?! Po części moja wina, za bardzo szalałem ;)= Aaaaaaaaaa.... Może się już pojawiła na eBay, a może na Allegro? ;)= to tyle...
Ostatni przeżywam podobną tragedię ale odnośnie mojej czapki z daszkiem "Plug In Your Imagination", popłynęła rzeką przez czyjeś opóźnienie w rozwoju (nie moje).
Ostatni przeżywam podobną tragedię ale odnośnie mojej czapki z daszkiem "Plug In Your Imagination", popłynęła rzeką przez czyjeś opóźnienie w rozwoju (nie moje).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum