Death on Two Legs Limited Edition Super Deluxe Box Set
Pearl Jam
Release Date: 01 November 2010
Format: Boxed Set Vinyl Med
£54.99
Pearl Jam Death on Two Legs Limited Edition Super Deluxe Box Set.
Limited Quntity Available.
Due to it being manufactured to order it is sold on a firm sale basis. You order it you have no cancellation on this one.
Features....
CD(with Ebridge to unlock bonus live tracks online)
Double etched vinyl in gatefold sleeve
6 reprints of classic pearl jam live posters
Tour laminate
Oversized booklet
Presented in a Deluxe 12” box.
It is a Live Recording released through Universal/Island.
Full Details and Artwork to follow.
---
I'm sending this E mail in an attempt to answer many of the questions I've been asked on the phone today and on Email.
On November 1st Pearl Jam release a Super Deluxe Box Set called Death on Two Legs. I have limited information on this as yet but I've put it on our site.
It is an Official release pressed for Island Records by Universal Music. It is being manufactured to order. A version will be available through the Pearl Jam web site but it is unclear at the moment whether it will be the same or slighly different.
I appreciate it is quite an expensive item so I've just added the option to pay a £10 deposit now and the rest will be charged when we ship the box set. The deposit is non refundable as we have had to call the quantity we want already and we may well sell out before release date. Shipping costs will be added when the deposit is left.
To order your copy, either paying in full or leaving a deposit please click the link below.
Thank you for your time, interest and support.
Cheers
Tim
Ciekawe co to będzie.Box ma być napakowany trochę jak reedycja Ten'a, ale na razie nie wiadomo nic o trackliście
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ostatnio zmieniony przez JAMik 2010-11-05, 17:37, w całości zmieniany 2 razy
Na ten moment wiadomo tyle że zestaw będzie takim koncertowym best of podsumowującym ostatnią trasę. Płyta pojawi się w kilku wersjach wydawniczych i najprawdopodobniej pojawi się też w Polskiej cenie czyli jeśli będzie wersja podwójna to koszt wyniesie pewnie 42,99.
News z Polskiego Universala.
_________________ 2006 Praga
2007 Monachium, Chorzów
2009 Berlin
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga
Jeżeli tak będzie to lipa straszna.Po co komu taka płyta skoro są oficjalne Bootlegi.Live on Two Legs jeszcze rozumiem bo była wydana w latach 90,kiedy jeszcze nie było świetnie brzmiących koncertówek.Ale teraz? Po co to komu.
Na ten moment wiadomo tyle że zestaw będzie takim koncertowym best of podsumowującym ostatnią trasę. Płyta pojawi się w kilku wersjach wydawniczych i najprawdopodobniej pojawi się też w Polskiej cenie czyli jeśli będzie wersja podwójna to koszt wyniesie pewnie 42,99.
News z Polskiego Universala.
czyli nie będzie książeczki.
a ten boks zapowiada się całkiem nieźle, winylek będzie. ładnie by wyglądał obok mojego boksu ten ;)
Było w temacie co nowego w zespole,ale skoro już jest wydawnictwo i temat to można tutaj.Poniżej okładencja do tego wydawnictwa.Mi się osobiście podoba no a na pytanie po co to wydają? bo to tak naprawdę poza paroma bootami i live on two legs jedna z nielicznych dostępna wszędzie bo booty nie są do dostania w sklepie czy coś,a pewnie wiele osób je po prostu ściąga.Fani zespołu z oficjalnym wydawnictwem nie chcąc okradać zespołu będą zmuszeni albo kupić albo nie posiadać
Set dla mnie w sumie ciekawy,choć dziwny.Obok oklepanych utworów takie,które są mniej znane.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Kicking off the band’s twentieth anniversary year, "Live on Ten Legs" features 18 Pearl Jam tracks recorded over the course of the band's 2003-2010 world tours by recording engineer, John Burton. All tracks have been newly remixed by longtime Pearl Jam engineer Brett Eliason and remastered.
Pearl Jam’s – Live On Ten Legs – is available today and can be found here:
po co to wydają? bo to tak naprawdę poza paroma bootami i live on two legs jedna z nielicznych dostępna wszędzie bo booty nie są do dostania w sklepie czy coś,a pewnie wiele osób je po prostu ściąga.
to prawda, większośc fanów nie kupi bo i po co i kasy szkoda, lepiej ściągnąć w razie chęci usłyszenia np. "Arms Alof" bo większość z tych utworów może i ludzie mają i to nie w kawałkach a ściągając wszystkie bądź konkretne bootlegi, i sami by sobie złożyli własną niepowtarzalną składankę koncertową, ale jak tu nie uwierzyć na słowo że debestofy PJ nie zostały starannie dobrane i że nie będą najlepszymi z możliwych.. ja bym np chciał coś usłyszeć z "legendarnej Atlanty", z Chorzowa oczywiście czy Salt Lake City 1995 ale wiadomo, zawsze mozna powiedzieć - "a nie możesz sobie sam poskładac", tak, ale to jest tak jak z radiem.., mam cos na kompie a cieszę się jak głupi kiedy ta wspaniałośc usłyszę w radio, mając na myśli coś "rzadkiego", "niezwykłego".
na marginesie, szukałem już po 14-stym i u mnie w empiku nie ma jeszcze nic..
p.s. przepraszam za moją pokraczną formę wyrażania siebie w "niusach" i filozofię-odkrytej-ameryki ;) nie mogę się wyzbyć tej niskiej samooceny stąd wszem oświadczam.. tylko 25 pkt w teście
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum