Mike McCready jest wlascicielem fantastycznej gitary Vintage Fender Strat z 1959 roku! Wiekszosc solowek do Even Flow jest grana wlasnie na tym sprzecie. Pare zdjec Mike'a z Fenderem, ktory w jego rekach przemienia sie w zloto:
Wybitny muzyk ale także wybitna osobowość.Jest jednym z ulubieńców wśród fanów PJ i obok Veddera najbardziej rozpoznawalną postacią.Jego grę zna każdy.Gitara z przodu, z tyłu,bez patrzenia,zza głowy a wszystko zajebiście technicznie i z sercem...kochać to co się robi.
Dla Pearl Jam zmontował takie piosenki jak: Brain of J, Given to fly czy wspólnie z Eddie'm Sometimes.
Grał także w świetnej kapeli Mad season.
Zapraszam do dyskusji o tym zajebistym gościu
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Poscalalem posty z tematu o ciekawostkach. Pytacie za co go tak kochamy?
Woohoo. Mike w swoim zywiole, czyli jedna z lepszych solowek do Black jaka slyszalem.
To sie nazywa gitarzysta z klasą bez zbędnych pierdół do szpanowania, kreowania swojego imidzu i tak dalej. Mój mistrz po prostu. A to solo do Black.. O cholera.. Ja zawsze biłam przed nim pokłony, ale jak to zobaczyłam..o dzizys..
McCready? Jeden z najlepszych napierdalaczy na wiośle na swiecie. Mój idol. Jego grę da się rozpoznać na kilometr Gra on niepowatarzalnie.. Bardzo go szanuję i uwielbiam jego kawałki :]
_________________ "Smiejecie sie, ze jestem inny. A ja smieje sie z was, bo wszyscy jestescie tacy sami"
Nie znam się na technicznych aspektach gry na gitarze, solówek oceniac nie potrafię, ale brzmi to pięknie i właśnie tak jak powinno brzmieć. Poza tym Mike to taki mój ulubieniec, jeszcze sprzed wielu lat. Gdy inne dziewczęta wzdychały "Eddi", ja wzdychałam "Majk" . Ale to taki człowiek już jest, on być tam musi.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
Jak sie przekonac czy Pearl Jam bez Majka brzmi inaczej? Popsuc lewy glosnik, z ktorego to leci gitara McCready'ego. Mi to sie przydarzylo, nie polecam. ;) Majk nadaje charakteru 90% piosenek Pearl Jam. To chyba zadna tajemnica, ze z wszystkich czlonkow zespolu jego cenie sobie najbardziej.
Jest ktos moze w posiadaniu The Star-Spangled Banner (hymnu The US of A) w wykonaniu Majka? Sam bym chetnie wrzucil, ale moj czechowicki internet mi na to nie pozwala.
Mike jest gosc. Ot tyle.
Jak sie przekonac czy Pearl Jam bez Majka brzmi inaczej? Popsuc lewy glosnik, z ktorego to leci gitara McCready'ego. Mi to sie przydarzylo, nie polecam. ;) Majk nadaje charakteru 90% piosenek Pearl Jam. To chyba zadna tajemnica, ze z wszystkich czlonkow zespolu jego cenie sobie najbardziej.
Co do tych 90% to pozwolisz, że się nie zgodzę. Moim zdaniem np VS to płyta Jeffa, gdyby nie jego bass który nadaję rytm i cała treść płycie to VS nie było by tym czym jest. Ale to moje zdanie i można się z nim nie zgodzić.
_________________ 2006 Praga
2007 Monachium, Chorzów
2009 Berlin
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga
Smutna wiadomosc. Dzial Pearl Jam rozwija sie bardzo, bardzo powoli.
(chociaz szczerze watpie zeby kogokolwiek to mialo wzruszyc)
Wikipedia napisał/a:
In May 2005 McCready married Ashley O'Connor in a private ceremony in Maui. Their first child, a daughter named Kaia, was born on April 12, 2007. The couple currently resides in Seattle, Washington.
Panie i Panowie, Mike McCready tatusiem!
Moze jakies sto lat? (tylko nie zasmiecac mi tematu prosze, bo posprzatac juz nie moge).
A jednak wzrusza.. Osobiście przyznam się, że większość informacji czerpię z tego forum, nie mam cierpliwości ani chęci do wyszukiwania najnowszych wiadomości dotyczących Pearl Jam w necie, wobec czego GF jest moim głównym źródłem informacji
A do mistrza Mc Cready'ego wracając- cieszą mnie głównie jego muzyczne sukcesy, ale wiadomo- grunt to rodzinka. A Kaia bardzo ładne imię.
_________________ the further we go and older we grow,
the more we know, the less we show..
tylko nie zasmiecac mi tematu prosze, bo posprzatac juz nie moge
Ale za to ja mogę, więc strzeżcie się.
_________________ - ...stwierdzono u niej wręcz niepoczytalną skłonność do okrucieństwa,
agresji, gwałtownych wybuchów gniewu a także wybujały temperament.
- u każdej baby można stwierdzić coś takiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum