Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Mirror Ball
Autor Wiadomość
Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-07-18, 16:26   Mirror Ball

Ciekawią mnie wasze opinie na temat płyty,którą Pearl Jam nagrał wraz Neilem Youngiem.Moim zdaniem jest to dobra płyta,raczej spokojna,dość pogodnie brzmiąca.Jak dla mnie,jej klimat trochę odstaje od tego,który ja kojarzę z Pearl Jam-co oczywiście nie jest żadnym powodem by ją skreślać..Generalnie-nie zaliczyłabym jej raczej do swoich ulubionych płyt,po prostu-lubię ją ;-)

Czekam na wasze opinie :-)
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-07-28, 22:42   

Hmm...szczerz to powiem,że wolę inne wspólne pozamacierzyste projekty Pearl jamu chociażby jak Dead man walkin' soundtrack.Płyta raczej powiedziałbym bardzo zdominowana przez głos Younga i brakuje mi zdecydowanego np: przebicia Eddiego.Muzyka do mnie nie przemawia...takie young'owskie piosenki,które mimo wszystko lepiej wychodza w wersji Unplugged lub wtedy gdy Sam Pearl Jam wykonuje piosenki z tej płyty.Zwłaszcza najbardziej znany Act of love.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
Ostatnio zmieniony przez JAMik 2006-07-28, 22:51, w całości zmieniany 1 raz  

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-07-28, 22:49   

JAMiK:postawie Ci piwo :-D
Fakt,że na tej płycie jest za mało Eddiego,który ma,moim zdaniem,lepszy głos niż Neil Young,mocniejszy,itp.Ale płyty czasami słucham,generalnie,nie jest ona dla mnie czymś szczególnym.
Your world can end in the blink of an eye. One event, one unexpected twist of fate and suddenly the world as you knew... is gone... forever. All that you held dear, all that you held close... is washed away in a sea of distant memory. Life... is cruel. Of this I have no doubt. But life continues on... with, or without you. One can only hope that one leaves behind a lasting legacy. But so often, the legacies we leave behind... are not the one we intended.

skurcz

Wysłany: 2006-08-11, 01:39   

Co wy tylko Edieem zyjecie Pearl Jam to zaspol ktory razem decydowal aby na tym wspanialym krazku zagrac :D bo Neil jest wypierdzielastym kolesiem ktory siedzial i robil kawal dobrej muzy zawsze piszac o bolaczkach USA co strasznie tez krecilo PJ (dzieki kumpowi poznalem milosc PJ dzieki PJ poznalem Younga, i ich muza bedzie mi zawsze towazyszyc) :D
Oh, oh :D

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2006-08-11, 02:25   

Nie chodzi o to,bo daleki jestem od stwierdzenia,że Pearl Jam to Vedder,ale wiesz to jest tak,żę w gąszczu gitar,które odgrywają niezbyt trudne rify(znaczy na Mirror Ball)można zatracić co kto gra,a wokal to wokal.

McCready na żywaca wymiata jeszcze lepiej niż na plytach.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

Mika 
T-1000

Wysłany: 2006-08-11, 09:13   

Ja też nie twierdzę,że Pearl Jam to tylko Eddie.Muszę się,jak widzę,powtórzyć:lubię Mirror Ball.Po prostu nie zaliczam jej do najlepszych płyt w mojej opinii.Sam Neil Young jest dobrym muzykiem,nie zaprzeczam.

Biggerman 
Mr. Wuzzel

Wysłany: 2006-10-09, 18:52   

A może by kogoś intersował bootleg ze wspólnej trasy Mirrorball PJ & NY :?:
2010 London, Berlin, Gdynia
2011 Berlin x2, Kopenhaga

LAST FM TUBE

MaaD 

Wysłany: 2006-10-10, 21:29   

Cytat:
A może by kogoś intersował bootleg ze wspólnej trasy Mirrorball PJ & NY

Bardzo by interesowal. Zwlaszcza, ze Mirrorball sie slucha. Czesto. 8-)
I uprawiać fantastyczny sport."

hauteville 

Wysłany: 2007-09-25, 18:13   

Ostatnio sobie "Mirrorball" miałem okazję przesłuchać... I mam mieszane uczucia... Czasem dobrze, czasem źle... Możliwe, że nie jestem fanem Neilla Younga - jeśli już mam wybierać to wolę jego akustyczne dzieła. Całą płytę powala zrobiony w tym samym momencie "I Got ID" z "Merkinballa". Tyle...

garnek 
garnek

Wysłany: 2007-11-17, 00:30   

Neil Young zajebisty muzyk.Komu nie podchodzi twórczość tago kolesia nie będzie podchodziła ta płyta choć graja z nim muzycy z pearl jamu.Proste.Mówienie,że za mało słychać tu veddera czy dźwięków które kojarzymy tylko z PJ to jest małe nieporozumienie.To jest płyta głwnie Younga a chłopaki z PJ po prostu z nim grają gdzie niegdzie pokazując swój doskonały kunszt muzyczny.Kiedyś spytali Neila czy mogą z nim zagrać,on zgodził się i tak powstała płyta Mirror Ball.Zresztą jak dla mnie wyrąbista płyta bo też słucham Neila Younga. N.Young + Pearl jam = Mirror ball

Odpowiedz do tematu