Nirvana np tworzy muzykę co to jednym uchem szybko wpada, ale równie szybko drugim wypada, spodobała mi siębardzo szybko i szybko się też znudziła
To stwierdzenie podchodzi tylko pod kilka piosenek typu Smells Like Teen Spirit. Slucham i slucham Nirvany i konca nie widze, ale stoi ona mimo tego na jednej polce z takim SOADem, ktorego tez kocham :) Wiec nie pisz bzdet.
A ile czasu słuchasz tej Nirvany?
Znam takich co wiele lat są fanami The Doors, znam takich co wiele lat są wielkimi fanami PJ, nie znam takich co by wiele lat byli fanami Nirvany. Mi się znudziła dośc szybko (co nie znaczy, że czasem sobie do niej nie wracam), miałem masę znajomych co słuchali Nirvany i co? i wszystkim z czasem przeszło. Tak więc możemy o tym pogadać za jakieś 5 lat i ciekawe czy dalej będziesz tak słuchał i słuchał.
Ja Nirvany słucham około 4 lat. Co prawda była pewna przerwa, bo miałam taki okres w którym słuchałam tylko i wyłącznie Nightwish, ale Nirvana zawsze gdzieś tam wybrzmiewała w moim umyśle. Po 2-3 miesiącach do niej wróciłam i teraz zawsze mam ją wrzuconą na playlistę
_________________ Możesz żyć na marginesie, ale żyj tak, aby nie krzywdzić innych.
Na początku nie lubiłam PJ.
Ale posłuchałam trochę płytek ( dzięki Dziuń za podrzucenie mi xD ), i mi się bardzo spodobali ;)
A co do Nirvany, to tylko wybrane kawałki, nie jestem jakąś wielką fanką.
Pozdrawiam
Eeee a mnie jakoś zastanawia sens tego tematu. Jak ktoś nie lubi Pearl Jam to co tu robi?
Np. wypowiada się w tematach nie związanych ściśle z PJ, poznaje nowych ludzi, wymienia się doświadczeniami muzycznymi, pisze o różnych innych kapelach itp. itd...
I żeby nie robić offtopa...
Nie słuchałam nigdy PJ, więc nie powiem czy ich lubię, czy nie. W każdym bądź razie, słyszałam poszczególne piosenki i, jak to zazwyczaj bywa, niektóre mi się podobały, inne nie. Niestety nie pamiętam tytułów tychże utworów.
_________________ Możesz żyć na marginesie, ale żyj tak, aby nie krzywdzić innych.
[ Dodano: 2007-09-16, 16:46 ]
Ja rozumiem, że można dzielić się przeżyciami, odczuciami. Ale według mnie tworzenie tamatu gdzie się pisze "nie lubię pearl jamu, naaprawdę." "ja też" "a ja ich nigdy nie słuchałem" - jest bez sensu. Nie wnosi nic do tego działu. Jak ktoś nie lubi pear jam albo ich nie słuchał, to niech się nie wypowiada w dziale dotyczącym tego zespołu, albo niech wpierw posłucha a potem się wypowiada.
Takie jest moje zdanie.
Mozna ich nie lubic, mozna takze lubic...nie chece po raz kolejny wywolywac wojny Pearl Jam vs Nirvana. Może pozostawmy ten dział zmierzłym faną Kurcika... niech sobie narzekają, My (wierni fani) nie musimy przecież tego czytać...
ojejejej.....czy osoby nie lubiące pierdolonego pearl jamu muszą być odrazu fanami Nirvany ?
Pearl Jam to niestety muzyczne dno (dla mnie) i prosze to zdanie uszanować a nie naskakiwać.
_________________ ---------------------
Kiedy ktoś napotka kogoś
kto buszuje w zbożu...
----------------------
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum