Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: JAMik
2009-09-21, 18:39
Nowa płyta
Autor Wiadomość
garnek 
garnek

Wysłany: 2009-07-20, 16:44   

NA 100 punktów dam 75 .Po pierwszym przesłuchaniu.Po drugim 76.Po trzecim przesłuchaniu 80. Czyli nie jest źle.Wręcz pozytywnie się zapowiada.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-07-20, 17:34   

The Fixer

When something’s dark let me shed a little light on it
When something’s cold let me put a little fire on it
If something’s old I wanna put a bit of shine on it
When something’s gone I wanna fight to get it back again
Yeah Yeah Yeah Yeah
Fight to get it back again
Yeah Yeah Yeah Yeah

When something’s broke I wanna put a bit of fixin on it
When something’s bored I wanna put a little excited on it
If something’s low I wanna put a little high on it
When something’s lost I wanna fight to get it back again
Yeah Yeah Yeah Yeah
Yeah Yeah Yeah Yeah

When signals cross I wanna put a little straight on it
If there’s no love I want to try to love again
I’ll say your prayers I’ll take your side
I'll burn as a way to make light
I'll dig your grave
We'll dance and sing
What's saved could be
One last lifetime

Yeah Yeah Yeah Yeah
Yeah Yeah Yeah Yeah

Piosenka zyskuje dla mnie z każdym odsłuchem.Fajny i mocny bas z przodu,a i perkusja też swoją moc ma.Taki typowy rockowy kawałek dla Pearl Jam z ostatnich lat w brzmieniu lekko przypominającym awokado.Nie czuje tu ręki obrajena w stosunku do miksów poprzedniego albumu.Trza posłuchac dalej ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

karia123

Wysłany: 2009-07-20, 19:40   

garnek napisał/a:
NA 100 punktów dam 75 .Po pierwszym przesłuchaniu.Po drugim 76.Po trzecim przesłuchaniu 80. Czyli nie jest źle.Wręcz pozytywnie się zapowiada.

no to jak już się bawimy w punktację to ja daję 50/100, a może nawet i 45...
oczywiście te 100 punktów to punktacja utworów PJ, żeby nie było, że Pussycat Dolls zarobią ode mnie więcej;)

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-07-20, 19:49   

Mp3 zripowane z myspace'a ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

karia123

Wysłany: 2009-07-20, 22:11   

JAMik napisał/a:

holender jasny. jak Ty to zrobiłeś??????
Ja ślęczę nad tym od 2 godxzin i nic mi z tego nie wyszło. Żądam sprawozdania.

no, dobrze... proszę... błagam, powiedz jak tego dokonałeś? ja się bawię w jakieś downloadery, szukanie linku w źródle strony i nic.
Jestem załamana swoja bezdenną ignorancją...

pustak 

Wysłany: 2009-07-20, 22:15   

JAMik napisał/a:

Złodzieje, złodzieje!!! :mrgreen: ;)
Kusicie jak małe szatanosy :evil: ja poczekam ;P :)

karia123

Wysłany: 2009-07-20, 22:17   

Ale pustak... 10c juz to udostepnia...
to moze poczekasz do nowego roku z tym nowym albumem?
Bo czemu nie?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pustak 

Wysłany: 2009-07-20, 22:23   

pamparampapa... ehhh, to nie pochodzi z 10c ;p ;)
Poczekam właśnie do premiery! Będę ją mielił na spokojnie przez całą zimę, kto wie ten wie ;p ;) Zdradzę trochę tajemnicy... papcie, kocyk, Cygara Vasco da Gama maduro i bujany fotelik :mrgreen:

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-07-20, 22:25   

Pustak to oficjalny singiel promujący płytę,więc wszystko git jak posłuchasz Sobie ;-)

Kario droga,kwestia ustawienia w łindołsie w ustawieniach audio by Ci strumień audio w nagrywaniu zbierał WSZYSTKO co wydaje dźwięk w kompie.Potem wystarczy w programie dowlnym i de end of mysterii ;-)

pustak 

Wysłany: 2009-07-20, 22:38   

Ok żarty, żartami... lecz właśnie przy tej płytce chcę inaczej. Naprawdę o wiele więcej radości da mi przesłuchanie całej płyty, niż siedzenie w necie po nocach i szukanie co raz to nowszych przecieków, czy kupno oficjalnego singla z jednym, bo nawet nie wiem czy jest tylko jeden utwór czy dwa na singlu? Zbyt dużo mam na głowie ostatnio, by pozwolić sobie na takie igraszki. Albo po prostu coś we mnie umarło? hmmm... Tak czy inaczej życie JAMik, życie ;)= Cieszę się, że jeszcze w tym siedzisz i masz zapał, jak inni. :)
Ja tym razem, zasmakuję się już tylko płytką, którą kupię w dzień premiery, lub dzień wcześniej ;)

karia123

Wysłany: 2009-07-20, 22:38   

JAMik napisał/a:
Pustak to oficjalny singiel promujący płytę,więc wszystko git jak posłuchasz Sobie ;-)

Kario droga,kwestia ustawienia w łindołsie w ustawieniach audio by Ci strumień audio w nagrywaniu zbierał WSZYSTKO co wydaje dźwięk w kompie.Potem wystarczy w programie dowlnym i de end of mysterii ;-)

Jamik, super, git i marmolada
mam prośbę jeszcze jedną. do czwartku poszperam w moim kompie(sądzę, że dotyczy to też xpeka), dziś średniawo, bo właśnie smakuję wino z Cahors. ale gdybym nie dojszła sama z się co zmienić i jak - będę Cie nagabywać w czym grzebać, ok? I proszę, nie odmawiaj pomocy...

karia123

Wysłany: 2009-07-20, 22:42   

pustak napisał/a:
Ok żarty, żartami... lecz właśnie przy tej płytce chcę inaczej. Naprawdę o wiele więcej radości da mi przesłuchanie całej płyty, niż siedzenie w necie po nocach i szukanie co raz to nowszych przecieków, czy kupno oficjalnego singla z jednym, bo nawet nie wiem czy jest tylko jeden utwór czy dwa na singlu? Zbyt dużo mam na głowie ostatnio, by pozwolić sobie na takie igraszki. Albo po prostu coś we mnie umarło? hmmm... Tak czy inaczej życie JAMik, życie ;)= Cieszę się, że jeszcze w tym siedzisz i masz zapał, jak inni. :)
Ja tym razem, zasmakuję się już tylko płytką, którą kupię w dzień premiery, lub dzień wcześniej ;)

Ha! ja mam wręcz odwrotnie. Zawsze czekałam do wydania płyty, bo nie miałam dostępu do neta, żeby wcześniej ściągnąć itp. itd. wiec ciesze się jak dziecko, że sobie mogę pogmerać w sieci. To lepsze kryminały Conan Doyle'a.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-07-20, 22:42   

Na singlu oprócz The fixer ma być umieszczony Supersonic utwór,który ma być na płycie najmocniejszy,więc songi 2 tam będą.

Sam fixer staje się dla mnie coraz to bardziej Pearl dżemowaty ;-)

karia123

Wysłany: 2009-07-20, 22:50   

JAMik właśnie się wsłuchuję w fixera.
jestem na nie.

Ja pierdzielę, nie podoba mi się, ale i tak jestem happy, ze słyszę Ich nowy utwór. Podejrzewam niemrawo, że mogliby mi nawet zapodać takie "Part of me" jak CC, a pewnie po kilku moich skomleniach i żalach podśpiewywałabym ten utwór pod nosem. Żałosne?

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-07-20, 22:55   

Ja jestem stary i przegryziony nieco,więc młodzieńczość mnie nie tyka już ani zajawka skrajna.Jak i do Nirvany,Kultu czy Pearl jam podchodze na chłodno w sensie dobra muzyka mi sie podoba i nią się ciesze...w sensie,że nie łykam bo to Pearl Jam.

Nie twierdze,że rewelacja,ale i na poprzendim krążku nie wszystko było na tip-top przynajmniej dla mnie.Mają po 40 lat grubo i udane życie poza zespołowe,więc i tak jest cudem,że jeszcze nieco powiewu alternatywy idzie w stronę nowej płyty ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi