Grunge Forum
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Download Nasze loga

Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: JAMik
2011-01-17, 13:18
Pearl Jam - Nowa płyta
Autor Wiadomość
pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-07-20, 22:00   

JAMik napisał/a:
Na singlu oprócz The fixer ma być umieszczony Supersonic utwór,który ma być na płycie najmocniejszy,więc songi 2 tam będą.

Na koncertach będą próby :) tzn.. utwory będą wykonywane, po raz pierwszy na żywca. Te dwa pewnie na 100% i kilka kolejnych :) Więc premierę będę miał nieoficjalną w Manchesterze ;) Wy ją dostaniecie już w Berlinie :)= Więc myślę, że do koncertów dam radę i nie dam się namówić, choć przyznam szczerze, że z trudem mi to przychodzi. Lecz tylko tak mam, gdy przebywam w waszym towarzystwie i o tym piszecie ;p ;)=

Cytat:
Ja jestem stary i przegryziony nieco,więc młodzieńczość mnie nie tyka już ani zajawka skrajna.

:mrgreen: Nie rozśmieszaj mnie Jamik!

karia123

Wysłany: 2009-07-20, 22:03   

ach, pustak mnie uprzedził...

do JAMika:

No, rzeczywiście, chłodno to oceniłeś.
Interesujące. Jeśli chodzi o tą ekipę, to mam wrażenie, że podchodzę tak samo emocjonalnie jak te 15 lat temu. cała reszta może się zmieniać. Pod tym względem niewiele się zmieniłam. Szkoda, że Oni tak.
Ale to dobrze JAMik, ze jest to osoba, która wylewa na takich jak ja wiadro z zimna wodą. Zawsze to jakiś przymus spojrzenia na to z boku. Zboku. Zbok-u, hehehehe.
Milczewski-Bruno się kłania

chyba mam dość wina

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-07-20, 22:30   

chyba nie zrozumiałaś do końca,albo ja Ciebie.Mi chodzi o to,że nie jest tak,że podoba mi się bo Pearl Jam,tylko poprostu podoba.

a etuzjazm zachowaj ile możesz,bo jest w nim coś wyjątkowegomco sprawi też,że do tego czasu muzykę(a może i inne aspekty życia) odbierzesz lepiej ;-)
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

karia123

Wysłany: 2009-07-20, 22:35   

JAMik napisał/a:
chyba nie zrozumiałaś do końca,albo ja Ciebie.Mi chodzi o to,że nie jest tak,że podoba mi się bo Pearl Jam,tylko poprostu podoba.

a etuzjazm zachowaj ile możesz,bo jest w nim coś wyjątkowegomco sprawi też,że do tego czasu muzykę(a może i inne aspekty życia) odbierzesz lepiej ;-)

Interesujące. Nie mogę zgadnąć, czy ja ma tak - fajne, bo Pearl Jam, czy po prostu - fajne... o a to znowu Pearl Jam.
Obawiam się, ze przesiąkłam PJami na tyle głęboko, że nie potrafię tego ocenić. The Fixer mi się nie podoba, choć im dłużej go słucham tym mniej rozczarowana się czuję, co nie oznacza jednocześnie, że uszczęśliwiona.

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-07-22, 22:04   

Dobra nie wiem czy ktos w ogóle słuchał tego wywiadu więc dla analfabetów,leniwych oraz tych,którzy i tak wiedzia info "twórcze" z wniosków z wywiadu:
Gonna see my friend - Vedder - na podstawie starego wywiadu

Got some - McCready - Inspirowany "Gut Feeling".Mike puścił w radiu ten numer

The fixer - Cameron - rzekł Mike

Just breathe - Vedder - rzekł Mike

Amongst the waves - Gossard - rzekł Mike

Unthought known - Vedder - wykonywane solo

Speed of sound - Vedder - wykonywane solo

The end - Vedder - wykonywał solo

Reszty pewien nie jestem,ale z tego co zrozumiałem to pare zrobił Ament.
Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS: Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-07-23, 12:30   

Rozmowa o albumie,o dacie,o Obrajenie i o tym,żę the fixer w owej stacji się bardzo spodobał oraz o "popie" w odniesieniu do pearl jamu ;-)

karia123

Wysłany: 2009-07-24, 13:14   

Wiec jesli dobrze zrozumiałam, to Ed napisał słowa do Fixera? Chyba czuję się rozczarowana. "Prostota w muzyce" ma być tutaj zaletą?

hehe... Stone się nie przygotował dokładnie... (wpadka z ukazaniem się Backspacera i Benem Harperem)...

crimson80

Wysłany: 2009-07-24, 20:25   

MNie się ten pierwszy singiel bardzo podoba. Jest taki lekki, z niewymuszoną melodią od razu wpada w ucho i to mi się podoba. Mam nadzieje że cała płyta będzie na takim poziomie bo ostatnie płyty pearl jam nie specjalnie mnie przekonują. Mam nadzieje że chłopaki znowu są w formie.

pustak 
sztuka to suka

Wysłany: 2009-07-25, 19:53   

karia123 napisał/a:

...przeważnie jestem o jedne krok do przodu. By nie mylić - nie bądź taki do przodu, bo Ci... ;) :mrgreen: hmmm...

karia123

Wysłany: 2009-07-26, 17:59   

pustak napisał/a:
karia123 napisał/a:

...przeważnie jestem o jedne krok do przodu. By nie mylić - nie bądź taki do przodu, bo Ci... ;) :mrgreen: hmmm... Obrazek

ooo nie znam tego powiedzenia.chyba... zacytuj proszę:)

Edita:

karia123

Wysłany: 2009-07-29, 22:05   

Kochani - na forum wspominanego już Alter Bridge fan Pearl Jamu dal linka na NOWY utwór ( a raczej jego demo) a NOWEJ płyty. Speed of Sound:
http://www.grunge-forum.c...3ef9713166a91b1

pustaki nie słuchaja, bo nie mogą...
a my sie cieszmy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-07-29, 22:55   

chyba oficjal ;-)

Speed of sound bardzo Pearl Jam'owe,bardzo klimatyczne.Got some też,nie wiem czemu postawili na the fixer osobiście jako singiel promo ;-)

karia123

Wysłany: 2009-07-30, 00:14   

Tez się dziwie. chyba zrobili to dla zmyłki.
Osobiście powiem, że zakochuję się z każdym odsłuchaniem w Speed of sound. chociaż to demo, jak dla mnie to utwór skończony. Nie wiem, co można wymyślić jako zespół, żeby ten utwór brzmiał jeszcze lepiej... ale nie moja w tym głowa, gdyby było inaczej... zostałabym muzykiem;)

karia123

Wysłany: 2009-07-30, 00:44   

a i jeszcze jedno. Stawiam wirtualne piwo temu, kto poda namiar na Unthought known - kolejny utwór. Na forum Red Mosquito jest głosowanie na najlepszy utwór z dotychczas dostępnych z Backspacera. I wymieniają tam często Unthought known. Chciałabym to usłyszeć... jak najszybciej

JAMik 
Poligon nr. 4

Wysłany: 2009-07-30, 02:36   

Już raz wrzucałem,ale mając trochę więcej czasu znalazłem lepszą wersję live niż poprzednia i zrobiłem lekki retusz(bo remaster to za wiele powiedziane).Wokal jest teraz bardziej z przodu ;-)

ps. Jakby się podobało,to osobiście nie pijam alkoholu 8-)

Odpowiedz do tematu