Na singlu oprócz The fixer ma być umieszczony Supersonic utwór,który ma być na płycie najmocniejszy,więc songi 2 tam będą.
Na koncertach będą próby :) tzn.. utwory będą wykonywane, po raz pierwszy na żywca. Te dwa pewnie na 100% i kilka kolejnych :) Więc premierę będę miał nieoficjalną w Manchesterze ;) Wy ją dostaniecie już w Berlinie :)= Więc myślę, że do koncertów dam radę i nie dam się namówić, choć przyznam szczerze, że z trudem mi to przychodzi. Lecz tylko tak mam, gdy przebywam w waszym towarzystwie i o tym piszecie ;p ;)=
Cytat:
Ja jestem stary i przegryziony nieco,więc młodzieńczość mnie nie tyka już ani zajawka skrajna.
No, rzeczywiście, chłodno to oceniłeś.
Interesujące. Jeśli chodzi o tą ekipę, to mam wrażenie, że podchodzę tak samo emocjonalnie jak te 15 lat temu. cała reszta może się zmieniać. Pod tym względem niewiele się zmieniłam. Szkoda, że Oni tak.
Ale to dobrze JAMik, ze jest to osoba, która wylewa na takich jak ja wiadro z zimna wodą. Zawsze to jakiś przymus spojrzenia na to z boku. Zboku. Zbok-u, hehehehe.
Milczewski-Bruno się kłania
chyba nie zrozumiałaś do końca,albo ja Ciebie.Mi chodzi o to,że nie jest tak,że podoba mi się bo Pearl Jam,tylko poprostu podoba.
a etuzjazm zachowaj ile możesz,bo jest w nim coś wyjątkowegomco sprawi też,że do tego czasu muzykę(a może i inne aspekty życia) odbierzesz lepiej
Interesujące. Nie mogę zgadnąć, czy ja ma tak - fajne, bo Pearl Jam, czy po prostu - fajne... o a to znowu Pearl Jam.
Obawiam się, ze przesiąkłam PJami na tyle głęboko, że nie potrafię tego ocenić. The Fixer mi się nie podoba, choć im dłużej go słucham tym mniej rozczarowana się czuję, co nie oznacza jednocześnie, że uszczęśliwiona.
Dobra nie wiem czy ktos w ogóle słuchał tego wywiadu więc dla analfabetów,leniwych oraz tych,którzy i tak wiedzia info "twórcze" z wniosków z wywiadu:
Gonna see my friend - Vedder - na podstawie starego wywiadu
Got some - McCready - Inspirowany "Gut Feeling".Mike puścił w radiu ten numer
The fixer - Cameron - rzekł Mike
Just breathe - Vedder - rzekł Mike
Amongst the waves - Gossard - rzekł Mike
Unthought known - Vedder - wykonywane solo
Speed of sound - Vedder - wykonywane solo
The end - Vedder - wykonywał solo
Reszty pewien nie jestem,ale z tego co zrozumiałem to pare zrobił Ament.
_________________ KULT:Krzysztof Banasik,Tomek Glazik,,,PEARL JAM:Matt Cameron,Eddie Vedder, Janusz Grudziński,Irek Wereński,,,,,,,,,,,,,Stone Gossard,Jeff Ament,Mike McCready Janusz Zdunek,Piotr Morawiec,,,,,,,,,,,,,,,,,NIRVANA:Dave Grohl,Krist Novoselic,Kurt Cobain Kazik Staszewski,Tomek Goehs,,,,,,,,G,,,,,ALICE IN CHAINS:Jerry Cantrell,Layne Staley,Mike Starr,Sean Kinney
MNie się ten pierwszy singiel bardzo podoba. Jest taki lekki, z niewymuszoną melodią od razu wpada w ucho i to mi się podoba. Mam nadzieje że cała płyta będzie na takim poziomie bo ostatnie płyty pearl jam nie specjalnie mnie przekonują. Mam nadzieje że chłopaki znowu są w formie.
Kochani - na forum wspominanego już Alter Bridge fan Pearl Jamu dal linka na NOWY utwór ( a raczej jego demo) a NOWEJ płyty. Speed of Sound:
http://www.grunge-forum.c...3ef9713166a91b1
pustaki nie słuchaja, bo nie mogą...
a my sie cieszmy
Tez się dziwie. chyba zrobili to dla zmyłki.
Osobiście powiem, że zakochuję się z każdym odsłuchaniem w Speed of sound. chociaż to demo, jak dla mnie to utwór skończony. Nie wiem, co można wymyślić jako zespół, żeby ten utwór brzmiał jeszcze lepiej... ale nie moja w tym głowa, gdyby było inaczej... zostałabym muzykiem;)
a i jeszcze jedno. Stawiam wirtualne piwo temu, kto poda namiar na Unthought known - kolejny utwór. Na forum Red Mosquito jest głosowanie na najlepszy utwór z dotychczas dostępnych z Backspacera. I wymieniają tam często Unthought known. Chciałabym to usłyszeć... jak najszybciej
Już raz wrzucałem,ale mając trochę więcej czasu znalazłem lepszą wersję live niż poprzednia i zrobiłem lekki retusz(bo remaster to za wiele powiedziane).Wokal jest teraz bardziej z przodu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum